Sunday, September 9, 2012

QUEHTIAW GORENG & CUCUR UDANG

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

menu pagi semalam .. dah x tahu nak makan ape ... last2 beli quehtiaw dan goreng sahaja .. simple .. kebetulan pula ummi akak nak buat cucur udang ... ada sedikit bekalan udang di dalam peti .. ape layiee godeh2 lahhh dan goreng .. siap sarapan pagi kami yang simple & licin semua .. alhamdulillahhh ;))

 quehtiaw goreng basah .. saja buat basah2 macam nie .. lebih berselera nak makan .. ramuan x banyak .. daging cincang , fish ball & kitt , togeh & sawi .. ada sedikit ayam .. ;) siap dihidang kan .. x sempat nak snap masa hidang sbb tahu x sempat .. so snap dari dalam kuali ekkee ;)



cucur ucang kegemaran kami juga .. simple2 janji ada udang lah kan .. ;)
akk suke letak sekali dengan hirisan bawang merah .. lebih manis .. 

hurmm AIR masih x ada lagi .. x tahulah JBA dah betulkan atau tidak .. nak2 hari nie hari AHAD .. huhuhu macam susah aje ... paling tidak mereka settlekan esok .. huhuhu , kalau macam nie susahlahh kan .. sib baik dari pagi sampai ke petang nie ada jamuan RAYA dan KENDURI KAWIN .. x lah masak .. kalau tidak x tahulah nak memasak macam mana .. aduhhhhhhh letih betul lah macam nie ..

25 comments:

  1. semua ni aksk sukaaaaa!!! nyum nyum nyum

    ReplyDelete
  2. Fuyo...sedapnya...rajin betul kak ieda masak..

    ReplyDelete
  3. salam ieda...pg jumaat aritu pon k.atie goreng kueteow gak.Mkn panas2 mmg sedakn..

    Terima kasih atas wishnya ya....Aminnn
    Syiannya xder air...mmg payah klu umah xder airkan...

    ReplyDelete
  4. sedap nampak cekodok tu

    ReplyDelete
  5. wah feberet aimi kuew tiaw.... =)

    ReplyDelete
  6. perghh kecur air liur beb!hehe

    ReplyDelete
  7. samalah kak, sy pun sk letak bwg... sedap... :-)

    ReplyDelete
  8. Kuey Toew Basah? Ohhhh terujanya nak sentuh nak suap! heheheh

    ReplyDelete
  9. nyum nyum nyum...sedapnye kak

    ReplyDelete
  10. Oh my god!!.. sedapnya.. membuatkan yuyu rasa lapar.. nak siket?? heheh yuyu follow sini..

    ReplyDelete
  11. pagi td baru bedal cuq ikan bilis...
    ni bila tgk lagi rs lapaq lah hahaha

    hai kak ieda lama x jenguk sini ...kabare hehehe

    slmt hari raya kak

    ReplyDelete
  12. wahh2
    sedapnya mata memandang kueyteow tu ;D

    ReplyDelete
  13. hai kak...maaf ye lama tak singgah sini..biasalah kak mood dh kelaut susah betul nk dapatkan balik..apa2 pun akak ni sentiasa buat saya lapor dgn gambar2 masakan akak tau..

    ReplyDelete
  14. pergghhh, ini sarapan pagi buat saya di pagi yang memmbahagiakan ini... (",)

    ReplyDelete
  15. Kwee teow kalau dimasak cara apa pun kakak suka ieda. Mengancam betul masakan ieda...

    ReplyDelete
  16. Wah sdap tu zie buat nasi lemak sambal ikan bilis dan ayam goreng rempah ... emm sekali sekala sedap jugak

    ReplyDelete
  17. sinanye tak de air...mmg rimas kan

    ReplyDelete
  18. kuew tiow mantapp gile nampak

    ReplyDelete
  19. kuehtiow..feveret tue kak..

    ReplyDelete
  20. rajin sungguh akak masak..

    ReplyDelete
  21. ada masalah air ek? kat tempat saya alhamdulillah... okay je.

    ReplyDelete
  22. alah kak..lapa r pulak...huhuuu

    ReplyDelete
  23. walaupun baru lepas makan, berdendang sayang terus nampak makanan ni sume..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...