Tuesday, September 11, 2012

PUSARA ARWAH NENEK & TUK TIDAK DI LUPA

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

ok berbalik pada kisah raya kami di MUAR johor .. lepas balik dari rumah keluarga di JB , esoknya kami ke pusara arwah IBU & BAPA ayah akak .. sayu aje ati .. arwah nenek sebelah ayah nie dah kembali ke rahmatullah 3 tahun lepas .. dan arwah tuk lelaki pula dah pun berbelas tahun meninggalkan kami .. masa tu kami x ada layie .. ayah masih dalam kerja ... memang sayu je ..

anak2 tetap akk bawa .. x nak mereka lupa pusara nenek dan atuk mereka sebelah ayah .. insyaallahh dengan kunjungan kami ini , diharap anak2 x lupa nak balik ke kampung arwah nenek dan atuk mereka .. 

arwah atuk dan nenek di semadikan depan dan belakang sahaja .. x jauh ..

semoga tenang disana .. insyaallah , panjang umur kami , kita akan jumpa lagi tahun hadapan .. doa sentiasa kami titipkan .. semoga arwah nenek dan atuk tenang disana di tempatkan bersama orang2 yang beriman .. aminnnnnnnnnnn ...

ps : hari nie banyaknyee kerja .. banyak surat kena kuar utk budak2 yg di BAR dari final exam .. akk dpt BW kejap2 aje .. insyaallah waktu rehat nie , akk terjah semua .. x kuar makan punn sbb akak masih PUASA .. insyaallah hari nie last .. aminnnnnnnnnnn ;))

20 comments:

  1. semoga mereka tenang di sana .

    ReplyDelete
  2. semoga tenang di sana.. dari mana kita datang ke situ juga kita kembali...

    ReplyDelete
  3. lame sgt dah x g pusara atuk saya ..huhu..

    ReplyDelete
  4. alfatihah

    slmt berpuasa kak :)

    ReplyDelete
  5. a'aa biasa time raya ramai g dkt pusara kan..

    ReplyDelete
  6. al fatihah untuk arwah...

    ReplyDelete
  7. alfatihah...

    saya pun belah mak saya...dah x de tok...wan ada lagi..

    belah abah plak...tok dan tokwan tk de dah...

    ReplyDelete
  8. alfatihah, anak bongsu KA cukup suka p ziarah kubur ni, nak sedekah alfatihah katanyer

    ReplyDelete
  9. tok aku pun dah tinggal sorg je ...hmmm
    rindu diorg ...

    ReplyDelete
  10. al-fatihah buat arwah..

    selamat berpuasa kak ^_^

    ReplyDelete
  11. alfatihah...


    kak ieda dh tukar nama blog yer?

    ReplyDelete
  12. semoga roh atuk dan nenek akk tenang di sana.
    Al-Fatihah

    ReplyDelete
  13. amin..semoga roh mereka tenang di sana..

    ReplyDelete
  14. Amin YarabbalAlamin...
    kalo kesempatan kita ada, dpt lah kite menziarahi pusara mereka yg terdahulu meninggalkan kita, moga kite tak lupe mereka walaupun mereka tiada di depan mata...

    ReplyDelete
  15. Al-Fatihah buat yang telah pergi.

    ReplyDelete
  16. tahun ni x berkesempatan melawat pusara abang2 kandung...

    khamis ni saya last puasa...

    ReplyDelete
  17. Semoga semua doa kita sampai....

    ReplyDelete
  18. Mmg kena bawak anak2 bgtau dorang mana pusara tok nenek dorang. Jgn nanti dorang tak tau menau.....

    ReplyDelete
  19. al-fatihah...semoga mereka tenang disana :)

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...