Friday, September 14, 2012

PELAJAR BELASAH GURU SEKOLAH ~ SEMAKIN KURANG AJAR !

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

haaaaaaaaaaa sakit ati betul baca berita macam nie pagi2 .. heyyy apa nak jadi dgn anak2 bangsa skrg nie !!! walau bagaimana sekalipun tindakan guru terhadap kita , kita kena akur .. x kena adukan pada GURU BESAR bukan dengan bertindak kurang ajar macam nie !!! ... tingkatan 5 lak tuu .. adehhhhhhhh geram nyeee menyelinap sampai ke tengkuk dah nie ... memang BIADAP tindakan budak2 nie .. kut yee pun ada alasan yang munasabah kenapa mesti bertindak melangkaui batas seorang pelajar ????

Kalau lah cikgu tuu ada masalah sebelum nie , yang menyebabkan anak murid semua x suke dan x puas hati .. adukan pada pihak yang bertanggungjawab .. kita x seharusnya mengadili dengan bertindak sedemikian rupa .. jgn jadikan title "PELAJAR" jatuh kepada samseng pula !!! ... Kalau cikgu ada masalah , biar cikgu dihukum melalui saluran yg betul .. kita sebagai pelajar jaga ADAP dan BUDAYA kita .. 
adehhhhhhhhhhhhh budak2 nie dah sesat jauh .. dah berlagak samseng dah !!!!


ALOR SETAR: Hanya kerana menegur sekumpulan pelajar tingkatan lima tidak menyertai perhimpunan, seorang guru disiplin dibelasah ala samseng oleh sekumpulan pelajar dalam kelas di sebuah sekolah menengah di sini, Selasa lalu.

Kejadian jam 7.30 pagi itu bermula apabila guru terbabit yang berusia 40-an mengesan 15 pelajar lelaki tidak menghadiri perhimpunan sebaliknya membuat bising dalam kelas mereka.

Menurut sumber, guru itu ke kelas berkenaan dan meminta semua pelajar terbabit keluar dari kelas dan pergi ke perhimpunan bersama pelajar lain.

“Selepas memberi arahan itu, guru terbabit meninggalkan kelas namun hanya selepas beberapa langkah dia mendengar pelajar itu semakin bising, seolah-olah memprotes serta mengingkari arahannya.

“Apabila guru itu masuk semula dalam kelas, dia melihat sebahagian pelajar terbabit menendang pintu dan ada yang bertindak lebih berani dengan memecahkan cermin tingkap kelas,” katanya.

sumber : hmetro



aduhhhhhhhhh panas hati akk pagi2 nie ...
budak2 macam nie BUANG sekolah aje !!!!!!!!!!! jgn di biarkan berada di sekolah dah , masukkan ke sekolah DISIPLIN biar mereka rasa dan belajar mengkikut cara ganas yg mereka suke ... x boleh kena tegur agaknyeeeeeeeeeee !!! 
( adehhh emo dah akk pagi2 nieee .. x suke betul huhuhuhu )

sorry ye semuaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa semua yg benar dari allah , 
yg khilaf itu dari kita manusia biasa ..

25 comments:

  1. hantar sekolah juvana..repot polis...padan muka..parent take note jgn nk salahkan cekgu je ok.!!

    ReplyDelete
  2. jahat nyerr...kecik kecik dah jahatttt!!!

    ReplyDelete
  3. itu la kan..budak² skg makin kurag ajaq la..mungkin dunia akhir zaman kot..dah byk tanda² kiamat kita tgk skg nihh..Nauzubillah

    ReplyDelete
  4. bdk2 remaja zmn skrg...kdg2 x terkawal perangai dorang....huhu..

    ReplyDelete
  5. kalo kita zaman sekolah dulu tak de kes2 camni, nape la budak2 zaman sekarnag ni makin berani ye

    ReplyDelete
  6. Klu zaman kita dulu takut ngan cikgu zaman skang cikgu pulak yg kena berwaspada ngan murid2.
    Apa nak jdlah ngan budak2 remaja zaman skang ni, hormat menghormati... berbudi bahasa semakin hilang.

    ReplyDelete
  7. takut juga dengan generasi masa kini kak...

    ReplyDelete
  8. Kalau sy jumpe, memang sy sepuk jek.

    ReplyDelete
  9. Sedihnya.. anak-anak siapalah ini ieda. Pokok pangkal didikan agama kena ada. Kalau ada iman semua ini tak terjadi.

    Penekanan agama kian longgar itulah hakikat yg terjadi sekarang.

    ReplyDelete
  10. Makin risau dgn generasi muda ni

    ReplyDelete
  11. anak buat perangai kalau cikgu cubit,
    mak ayah bising marah.. kalau cikgu
    tegur tu anak dia siap belasah cikgu,
    agak2nya apa mak ayah diorang buat ea?

    ReplyDelete
  12. umm takutnya...bdak2 zman skang mmg xbleh d tgur.apa nak jd ngn anak2 bangsa kite..dlu guru d hormati N d snjungi tp skang..guru di keji N di zalimi..sdih dgr hu

    ReplyDelete
  13. sedihkan..bila perkara ni terjadi :(

    ReplyDelete
  14. teruknyer budak2 zaman skarang..kecian mak bapak diorg kan..huhu

    ReplyDelete
  15. macam2kan kak.. sy pun ader baca berita nih pg td.. geram biler baca kisah2 camnih..

    ReplyDelete
  16. Harap anak2 kita dijauhkan dari perangai macam tu.... Amin...

    ReplyDelete
  17. Kdg2 mak bapak pun bg muka sgt,anak2 kene denda kat sekolah,terus dtg serang cikgu.Abih,camne murid nak hormat cikgu kalau itu teladan yg ditunjuk.Zaman sy sekolah,cikgu rotan pun x berani ngadu,ntt abah tambah lg sedas.Harap2 dijauhkan perangai anak anak kita jd camni.Sedih

    ReplyDelete
  18. kak, susah nak ckp budak2 zaman sekarang ni..sy ade sedara yg mcm ni jugak perangainye..maknye sikit punye baik tpi anak perangai mcm eeee..tak tau la nk ckp camne...

    mari kite sama2 doa supaya anak2 kite dijauhkan bersifat mcm ni..

    ReplyDelete
  19. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  20. budak2 zaman sekarang ni mmg nakal tak bertempat. saya pergi sekolah rendah pun sama jer. kita cakap dia melawan. grrrrrr !

    ReplyDelete
  21. zmn sekarang anak2 murid dh xtkt dgn cikgu...cikgu pulak yg makin tkt dgn anak2 murid...dunia2...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...