Sunday, September 2, 2012

PATIN GORENG BERLADA & BAYAM SOS TIRAM

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

ok nie menu akk kelmarin , disebabkan dpt ikan patin dar sepupu hubby , dia suh akk masak berlada .. cuma kali nie grg berlada nya x lah tumis dengan lada kering blend .. tapi akk tumbuh lada merah hidup dengan bawang merah sahaja .. waktu menumis tuu akk letak sedikit garam , gula dan perencah hilal (macam biasa) .. lepas tuu akk letak sedikit sos cili .. hurmmmm alhamdulillahh sedappp kata hubby ekekek ;)

yelahh nak amik ati lah tuu kan ... sbb kita dengan rela hati masakkan ikan patin dia .. kalau ikan patin beli sorry erkk huhuhuh , sib baik ini hasil memancing dari sepupu hubby .. soo x lah geli sgt !!! ;)



makan bersama bayam nie .. akak grg biasa2 sahaja .. cuma kali nie akk letak sos tiram .. wahhh memang terbaik lahhh .. licin sepiring besar nie ekeke ;) suke pula anak2 makan .. nak2 si sabriena tuu .. dah pandai makan sayur ... ;))




alhamdulillahhh , menu biasa2 dari akk utk family .. ada menu sampingan juga .. ikan masin , serunding dan acar buah untuk menambah selera lah katakan .. baru lah laju menambah nasi ahhahha.. x lah akk letak kat sini sbb tuu bukan kena 
masak punn kan .. ;)

hari nie ada kenduri kawin layie .. TAPI akk malas nak pergi .. wakil kan hubby dan ummi akk aje .. sbb dah kenyang makan mee grg basah yg akk buat pagi tadi .. kalau pergi .. adohaiiiiiiiiiiii bertimbun2 lahhh berat naik .. nie pun dah rasa semacam lapar dia .. adehh nak peyod ke ?? huhuhu 
( sbb kalau nak peyod , akk selalu laparrrr ahhaha alasan kannnn .. sebenaqnyee dah memang selera makan tuu membuak2 ..ahhaa )

20 comments:

  1. Wahhhh.. sedap tu ikan patin! eheh.. bayam sos tiram, lepas ni bulehlah saya cuba juga!.. ^^,

    ReplyDelete
  2. tak pernah masak ikan patin selain masak tempoyak. boleh try masakan ni

    ReplyDelete
  3. amboih.... terangkat nengok gambar patin tu... nak sikit... agak2 kalau try masak tenggiri ngan style masak patin akak ni menjadi tak? terliur la nampak... huhuhu

    ReplyDelete
  4. Sedapnya....lagi2 ikan patin....saya suka...hihihi

    ReplyDelete
  5. pestim pulak dengar patin goreng berlada.. mcm menarik je.. biasa masal lomak or masak tempoyak kan..

    ReplyDelete
  6. ikan patin masak lada. Ui menarik!

    ReplyDelete
  7. menyelerakan...kalau dkt rumah errah ni pun laku sgt lauk camni..

    ReplyDelete
  8. Alahai..akak tak mkn ikan patin...tp nampak sedap!

    ReplyDelete
  9. confirm makan bertambah2 kalau lauk macam :)

    ReplyDelete
  10. selera kalau makan masa nasi panas2

    ReplyDelete
  11. @Nora Karim ikan tenggiri lagi sedap .. dpt yg baru tuu manis terus dik .. cubalah ;)

    ReplyDelete
  12. @Ena aah biasa masak lemak dan tempoyak kan .. nie grg dulu lepas tuu grg dgn lada merah dan bawang merah aje .. try lahh sedappp .. ubuh gula sikit dik ;)

    ReplyDelete
  13. @whitecappuccino akkk , saya punn x makan .. nie sbb ikan patin sepupu hubby bagi dia mancing , kalau yg beli saya x akan sentuh lahh
    kebetulan hubby suh masak berlada .. saya buat stail nie .. tumbuk lada merah dan bawang merah sahaja ..
    sedap lak ..
    cuma saya x akan makan .. sbb x leh jalan .. kalau ikan keli saya makan lah ;)

    ReplyDelete
  14. Replies
    1. ekekke akkk .. dah lama selesaii kak ;))

      Delete
  15. sedap tu patin goreng berlada. yummeh...

    ReplyDelete
  16. best-best menunya...terliur dipagi hari ni..:)

    ReplyDelete
  17. sedap-sedap masakan akak nii..kalau pergi pahang bolehlah singgah nanti..hehehehe

    ReplyDelete
  18. ikan patin tu nampak sedap la kak hihi

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...