Thursday, September 13, 2012

NASI MINYAK PEMBERIAN TEMAN

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

alhamdulillahhh .. ini adalah pemberian rakan sepejabat akk , ina namanya .. TQ ina ekkeke .. yelah kisahnya macam nie .. haaaaaaaa dia memang dah plan nak buat nasi minyak aritu .. akk lak , memang teringin nak makan .. bila kebetulan dia dah buat tuu .. tergerak hati nak bagi kat akk agaknyee .. plan nak beraya umah dia .. tapi entah .. macam mana .. x jadi .. soo kami berjanji temu di bandar pekan .. dia berilah nasi minyak yg dia masak nie pada akk .. alhamdulillahh sgt2 kan .. rejeki org bagi .. hilang rasa nak makan sgt tuuu ;))

kalau nak tahu ina nie kawang sepejabat yg memang naik ngan akk ke pejabat setiap hari .. dia duduk di pekan juga .. kira kami nie sehaluan lahh .. satu pejabat jugak .. ;) TQ ina .. kalau buat lagi bagi lagi tau .. ekekek cayunk ketat2 .. ;))

banyak ina bagi .. rajin ko masak na ... ayam masak merah ko mendapat pujian ramai tau ! .. siap kakak aku x makan punn leh suke .. ngehx3

nasi minyak yg mengiurkan .. cantik kan warna dia .. lain dari yg lain .. warna ijooo ! beras yg digunakan pun sesuai .. sedap sgt2 ... ;)

  kari daging ..

dan ayam masak merah .. hubby akk makan 2x uuuuuuuu .. sedap noo dia cakap .. sib baikk dia x mintak akk belajar masak nasi nie jugak .. kalau idokkk harusss ku berguru ngan ina ! .. ;))


adehhhhhhh nie dari pinggan akk .. mula x nak snap .. sbb x sabar nak makan kan .. 
alhamdulillahhh pemberian dari kawan .. rejeki kami hari tuuu .. gantung kuali dari tgh sampai ke mlm ! .. ;)

ha uolss dah makan ?? selamat menjamu selera lah semua yee
akk bila tgk pic nie .. mulalahh rasa nak cari nasi minyak ekeke :) 

24 comments:

  1. kak iedaaaaa...nak masuk lunch dh nie..tgk makanan nie terus je lapo..hehehe..

    ReplyDelete
  2. panjangnya nasi...mesti sedap...rezeki orang beri..

    ReplyDelete
  3. musti beras basmathi tu kan sis..sedapnya nasik minyak kalau gunakan beras tu...berderai jer...

    ReplyDelete
  4. terus lapa..huhu..lamanya xmakan ns minyak..kl ni ssh nk cari..kalau tganu breakfast kat kdai pun de jual..

    ReplyDelete
  5. alhamdulilah

    murah rezeki ye kak dpt nasi minyak, tgk nasi minyak akak rasa teringinlah pulak hehe tapi mana nak carik kat sini

    ReplyDelete
  6. bestnya dpt free! terliur la.kena buat juga lh.

    ReplyDelete
  7. Laparrr...tak lunch pon ni. Dah lama tak mkn nasi minyak.

    ReplyDelete
  8. nampak pun mmg sedap kak hehe

    ReplyDelete
  9. nasib sy baca entry akk ni sambil sy mkn..jd iman masih boleh di kawal hehe sedappnya nasik minyak lawan dgn ayam masak merah mmg ngamlah :)

    ReplyDelete
  10. alahaiiii sedapnya nampak ns myk ni.. :-)

    ReplyDelete
  11. murah rezeki dpt nasi minyak yg sedapnya tu.

    ReplyDelete
  12. alamak kecur air liur tgk nie ;)

    ReplyDelete
  13. join la says kak..xrugi join..free jer..=)

    ReplyDelete
  14. sedapnye..basmathi pajg2 mmg sgt sedap kak :)

    ReplyDelete
  15. Nampak sedap tu..yg M tertarik sangat tengok tang nasi tu, amboi panjang2 hi hi...

    ReplyDelete
  16. lapar terus tengok nye kak...:P

    ReplyDelete
  17. nampak cam sedap jer nasi minyak tu

    ReplyDelete
  18. terliur kak!! baru je lps mkn jamuan raya..hehe..eh akak "TERINGIN" ada makna ke? :D

    ReplyDelete
  19. sedapnyer nasi minyak...hantar mai kat perlis sama...

    ReplyDelete
  20. hik3. nasib la perot penioh nih :)

    ReplyDelete
  21. erm nasi minyak kaler ijouuu yer kak, x pernah jumpa lagi nieh... hehe

    ReplyDelete
  22. alamak pepagi ni saya sudah terliur

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...