Wednesday, September 12, 2012

MASIH BER'OPEN HOUSE' LAGI

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

kisah OH layie .. dimana2 ada OH kan .. di tempat akk pun x melepaskan peluang itu .. kali nie kami semua buat portluck .. kebetulan akk dan semua mak2 sedara ... adik2 sepupu merayakan puasa 6 kami .. soo memang meriah .. yang berpuasa 6 hari tu seramai 8 orang .. termasuk akk dan ummi .. so kami decide buat jamuan raya cum OH di rumah nenek saudara akk .. tempat luas .. senang .. 

alhamdulillahhh , banyak yg dihidangkan .. masjli makan2 bermula jam 4.00 petang .. syukurrr semua dpt merasa .. cuma akk dpt makan 1 jenis sahaja .. kenapa ??? huhuh sbb dah kekenyangan dan akk rush nak ke KTN .. soo x perlahh .. dah makan satu jenis menu tu punn dah x daya .. ok jom lah layan pic ...

tudia .. tetamu yg hadir .. masa nie x ramai layie .. ;)

haa penuh meja .. sepanjang meja penuh makanan .. ada 8 makanan utama , laksa lemak , nasi air , mee goreng , mee hun goreng , nasi impit , roti jala dan bubur gandum ! .. perghh semua sedap2 .. ;))

ummi akk tempah laksa nie .. kuah lemak .. akk x dpt makan sbb dah kekenyangan makan mee grg lidi ! .. ;) nyesal lakk ekekek


ini sahaja yg dpt di snap .. sbb x sabar nak makan kan ekkeke .. bubur gandum nie sedapp tau ! .. 1st time akk makan .. yumx3 ...


alhamdulillahh .. setiap tahun memang macam nie .. kami akan buat sambutan raya puasa 6 bersama OH bersama2 dengan family mak di kampung akk nie .. sepupu2 sebelah mak ramai .. soo memang seronok bila tiba time2 makan macam nie .. dari petang membawa ke malam .. maklumlahh family ramai kan ;)



23 comments:

  1. hamboiii kakk..meriah betul! :)

    ReplyDelete
  2. MERIAH KAK...tu la kan kak, selagi bulan syawal tak melabuhkan tirai selagi tu laa kite dimeriahkan dgn OH...alhmadulillah...murah rezeki kite, murah jugak rezeki yg buat OH tu.....

    kak, kalo dah ade tande2 semput tu hati2 tau kak....kalo dah kene teruk mcm mija ni mmg kelam kabut...takut tgk die tercungap2 bernapas...lagi satu lieya bace blog abg abil ngan bini die kene asma tu terus takut tu...disebabkan asma jek bini die ilang upaya mcm tu sekali...same2 kite doakan kesihatan anak kite kak yeak...

    ReplyDelete
  3. Byknya menu tu.. If Im there, mesti boleh go on berapa round ntah xD

    ReplyDelete
  4. wah meriahnyer kak..amy baru je hbs puasa 6..tp baru hbs jumaat lepas.. =)

    ReplyDelete
  5. memang seronok ada family ramai ni..belum habis lagi kak OH selagi masih bulan syawal..opis ema esok..

    ReplyDelete
  6. Meriahnye kak eida ngan makanan...best2..heheh

    ReplyDelete
  7. time OH ni meriah dengan makanan kan, seronok

    ReplyDelete
  8. mmg meriah ni kumpul ramai2

    ReplyDelete
  9. seronoknyaaa..meriah gitu! :)

    ReplyDelete
  10. roti jala.... nak sikit...

    ReplyDelete
  11. seronoknya...ramai betul saudara akak..

    ReplyDelete
  12. meriah ngan mknan la kak....

    best kan bila ramai2 ngan fmily bgabung buat opn hse...meriah!

    ReplyDelete
  13. wah meriah sungguh kak dgn open house hiks

    ReplyDelete
  14. bestnya.. meriah betoi.. menu pun byk je.. :-)

    ReplyDelete
  15. wahhhh...meriahnye...dilla kalu org jemput, rajin jugak pergi...

    tpi dalam ati tu selalu terdetik, bile la nak ade rezki jamu org makan mcm ni pulak..mesti seronok kan kak..

    ReplyDelete
  16. bestnyer.....


    nak jugak nak jugak.. penat pun berbaloi kan kak.. sbb meriah berkumpulbersama keluaga..
    ena tak wat open house pun kak.. cuma wat mkn kecik2 utk family je.. tu pun penatnya.. yelah masak sorang2 kan.. tp tak pe yg penting meriah..

    ReplyDelete
  17. Berderet-deret makanan terhidang pilih aje mana suka. Kalau kakak ieda nak rasa semuanya yg menggoda tu. Sedapnya..

    ReplyDelete
  18. mcm2 ada tuh....hehee habis sape diet...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...