Wednesday, September 26, 2012

MASAK LEMAK KERISI & SAYUR CAMPUR SOS TIRAM

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

hurmm nak ceritakan menu tgh ari kelmarin , akk el kan .. soo memang dah budget nak makan nasi lemak bfast pagi sampai tghari .. jadi dlm kul 2 petang tuu akk masak simple2 aje utk anak2 dan suami makan petang tuu .. so x payah makan malam dah .. yelahh anak2 akk nie bukan nyee boleh makan banyak kali .. sbb bila dah makan tuu .. memang makan sekenyang2nyaaa lah kan ;)

akak masak masak lemak ikan kerisi bersama kacang panjang dan sayur campur bersos tiram .. ok lahhh simple2 aje .. janji lauknyee kena dan anak2 suke ... tu yg penting .. tapii anak2 akk x der menu yang mereka x suke .. ekekeke

masak lemak ikan kerisi bersama kacang panjang .. kalau dpt ikan fresh2 tuu lagi sedapp .. manisss jadi kuah nyee wooooooooo ;))
 

  sayur campur bersos tiram .. campurkan juga dengan telur yeee .. baru ada umph ! .. adoyaiiiiii lapoor lah pulakk ekkee ;))


inilah menu simple kami anak beranak .. alhamdulillahh allah bagi peluang lagi menjamah makanan2 nie .. sedap di tekak punn dah syukur .. ;))

uolss makan ape tghari nie
akk sedikit sebuk hari nie .. dpt boss baru untuk program nursing , kesiann pula , dia dah biasa buat kerja2 manualy .. bila kena buat kerja2 guna komputer nie ..terkial2 lah kan .. soo kenalah bantu dia .. aduhhhhhh ;)) nie ingat nak BW .. waktu rehat .. nanti2 akk jalan yeee ..

21 comments:

  1. ikan kerisi ni fevret sy ni..tpi sy tak penah wat masak lemak..slalu goreng atau masak asam pedas..ok, pasni leh try masak lemak pulak..

    yg dua ekor lagi tu ikan kering ke kak? kalu masak lemak baru ngam kan bile ade ikan masin..eh, sambal belacannye tertinggal ni kak!hihihi..

    ReplyDelete
  2. kak...dh lame x mkan masak lemak ikan kerisi ni...lagi2 kalau ade sambal belacan kan kak??? sedapnye masuk tekak......lapa jadinye...:)

    ReplyDelete
  3. walaupun simple tapi sedap..suka tengok menu akak..

    ReplyDelete
  4. Suka juga ngan ikan kerisi.. sedap..

    Tgk lauk2 lapar plak perut nie..:)

    ReplyDelete
  5. lauk yg simple la lauk yg paling sedap sekali..nyum nyum..

    ReplyDelete
  6. Uimakkkkk kak ieda..
    Uwaaaaaaaaaaaaaaa!!
    Terliur kak..
    Saja jer tau..
    Akak fokus tang situ..

    ReplyDelete
  7. Masak nasi lemak... masak lauk tengahhari lagi... keje lagi, bila akak masak semua ni..'supermom' betullah akak ni, TERBAIKKKKK hihihi.

    ReplyDelete
  8. xpernah plak mkn ikan kerisi masak camtu..hihi..

    ***ieda arini xde plak yg komen tu...maybe ieda puya blog la...kejap ada kejap takde...dia malu kot...hihi

    ReplyDelete
  9. akk, bagila resepi masak lemak ikan kerisi tu..mcm sedap je :)

    ReplyDelete
  10. alamak ai kak...mmg lapar ni..dh la lunch x mkn nasi..huhu...

    mkn roti je kak nie..

    ReplyDelete
  11. blum jumpa nasi lg pg ni, terliurnya..

    ReplyDelete
  12. akakkk...perut sy terus lapo bile tgk gambar makanan ni..adehhh

    ReplyDelete
  13. hmmm anak akak mudah semua diorg mkn ...syok kan klu masak licin je ..anak2 ngan laki kite masing2 memilih...hisshhh hahaha so mama die buat kerja mudah je....

    ReplyDelete
  14. Kalau anak-anak makan licin tu sahlah sedap ieda. Kakak tengok pun terliur sama:)

    ReplyDelete
  15. alhamdullillah rezki utk hari ni

    ReplyDelete
  16. Kak Ieda, nak ikan goreng je, hehehee... goreng sendiri pun boleh eMMe oi..hehehe..

    ReplyDelete
  17. hantar2 la sikit kat putrajaya kak ieda.. hehe

    ReplyDelete
  18. alamak..silap timing la buka mlm2 nee...laparr la pula aihhh

    ReplyDelete
  19. Çok güzel ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.

    Saygılar..

    ReplyDelete
  20. simple dan anak2 suka ok la. saya kalau husben kerja macam malas nak masak. sebab anak2 pun mkn yg biasa2 jugak. nasi goreng ke mee goreng dah okay dah.

    ReplyDelete
  21. simple pun nampak sedap...dh kena dgn selera anak2 dan suami ok la kan

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...