Tuesday, September 25, 2012

MACARONI GORENG DAN PIX & MIX

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

alhamdulillahh .. kembali bersiaran di pejabat .. pagi2 lagi dah up entry makan kann .. sempat layie snap pic bfast dan bekalan anak2 ke sekolah pagi2 ini .. yelah bagun kul 5 kann .. sampai pejabat upload sahaja .. ngehx3 .. sib baikk internet baikk dan ngam dengan akk pagi nie .. ;) 

bila di rumah memang x der idea langsung nak buat bfast apa , last2 tgk ada stok macaroni  .. haaa bahan punnn macam biasa , memang ada simpan stok kan .. ala biasa2 aje bahan nyeee .. cuma kalau tgk x der warna ijoooo , just isi carrot , daging kisar ramli dan daging ayam ..cukup ! .. simple as usual !!! .. ;))




 kelmarin ke giant kuantan lepas ambil ayah di hsp .. rasa macam nak makan yee kuih "india" niee .. ape ke nama erkk .. wadeeh ehh ! ... haaaa kan kat giant tuu ada ruang pix & mix kan .. ape layieee semuanya sekilo rm 12.00 , soo amik lah 3 jenis makanan ringgan nie .. haaa anak2 pun suke .. beli macam nie jimat sbb timbang kiloo .. kalau dlm plastik same aje .. cuma packaging je yg membuat ia mahal .. ye idokkk .. pada pandangan akk leer ;))


bekalan untuk anak2 .. alhamdulillahh bukan main suke bila tahu ibu buatkan mereka macaroni goreng nie .. bukan selalu buat kan .. sesekali buat , bila bekal kan ituu , nampak x cukup aje ekekeke ..
haaa jgn x tahuu ibu punn bawak bekal .. mana tahan kannn .. dah lah x selalu buat , soo kenalah bawak bekal ngehx3 ... makan tengahari yeee .. pagi2 nie ahkak dah SHAKE ! ... lalalallalalla

ps : ok lahhh nak sambung buat kerja dulu .. macam biasa , bila x dtg kerja semalam , kerja menimbun menanti .. oh kerja .. kerja .. di manakah mood anda .. kemariiii kemariiiiiiiiiiiiiii .. nanti akk BW yeee .. daaaaaaaaaaaaaaaaaa ;))

18 comments:

  1. sdapnye....macaroni grg gitu...hihi

    ReplyDelete
  2. ieda.. akak tgh lapar ni, bak sini sikit.. (terliur lak, balik nnt kena goreng..)

    ReplyDelete
  3. terliur tgk vadeh akak tu..kena cari jugak ni

    ReplyDelete
  4. sedap ke, KY tak pernah makanlah kak, makaroni

    ReplyDelete
  5. saya tengok orang masak-masak ni, teringin pulak nak memasak... sebab saya jarang masak. hihihi~

    ReplyDelete
  6. sedapnyer ieda walau nmpak simple..ni yg akk nk tiru buat jgk ekeke....

    ReplyDelete
  7. Kakak dan anak kakak pun bawa bekal ieda. Hari ini kami bekal roti gulung sosej.

    Nampak makaroni ieda macam nak buat juga dah:)

    ReplyDelete
  8. Suke sangat macaroni goreng... Lagi2 bentuk dia ade mcm2 design...

    ReplyDelete
  9. klu rajin..hsilnya pun best

    ReplyDelete
  10. waduhhh... sedapnya macaroni goreng... :)

    ReplyDelete
  11. kak...taupau sy satu..hahaha..

    moga2 mood bkerja kak mali ye..hikss

    ReplyDelete
  12. jgn kata anak... yg tengok ni pun terliurr... heee3x...

    ReplyDelete
  13. Nampak sedapnya kak.... terliur dah ni.
    Amy suka makaroni goreng tapi Amy masak rasanya tak sedap mcm org lain buat huhuhu.

    ReplyDelete
  14. Sedapnya makaroni goreng, rasa macam nak makan jugak ;)

    ReplyDelete
  15. dah lama sebenarnya tak mkn makaroni goreng ni...sedapppp sgtttt

    ReplyDelete
  16. salam.. akak makaroni tue masak macam goreng bese jew kew? dah lama nak try masak yg tue. huuu...

    ReplyDelete
  17. nampak sedap macaroni goreng tu eheeee

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...