Saturday, September 29, 2012

LEMPENG KELAPA SAHAJA

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

alhamdulillahhh .. kenyang petang tadi masih ada layie .. anak2 semua akak jamukan makan lempeng kelapa biasa2 nie sahaja .. cukuplahhh menahan lapar kat anak2 kan .. dah kenyang masing2 makan di jamuan raya tadika zahrien , soo makan petang kami pun dah agak lewat .. soo anak2 ulang makan nie aje .. sib baik akk buat banyak .. jadi selebihnya mereka makan mlm nie tadi

 lempeng kelapa makan bersama air kopi .. jadi lahhhhhhh ;))



simple2 sahaja .. janji anak2 suke .. bukan ape , malas lah pulak nak bagi mereka makan berat2 .. walau bagaimanapun .. akak tetap masak lauk kari ikan untuk suami akak .. dia bukan boleh makan lempeng sahaja kan .. nak jugak makan nasi .. tekak orang kampung lah katakan ekeke ;))

mlm nie macam x der mood nak bukak blog , nie pun sbb nak update, update laju2 ... entah lah badan rasa lemah semacam aje .. x tahulah kenapa , rasa nak tidoo aje huhuhu


17 comments:

  1. makan lempeng ngan kari ikan memang best woo..heheh

    ReplyDelete
  2. dah lama tak makan lempeng ... terus teringat kat kampung

    ReplyDelete
  3. Baru-baru ni mak saya buat ler lempeng ni. Yang syoknyer anak2 saya kata roti canai power. memg habis diaorg makan. sedap. makan plak time hujan dgn kopi panas, memg syiok habis....

    ReplyDelete
  4. sedap pulak tgk lempeng itu..huhu

    ReplyDelete
  5. lempeng kelapa yg tebal..kegemaran arwah bapak saya.

    saya suka yg takde kelapa dan nipis.

    biasa kami (dolu2 la..) mkn dengan sambal tumis ikan bilis atau cecah gula pasir gitu je.

    ReplyDelete
  6. Sedapnyalah apatah lagi pekena dengan air kopi o pekat n manis!

    ReplyDelete
  7. dah lama tak ngaso lempeng ni...

    ReplyDelete
  8. assalam eida..seedapnya lempeng

    ReplyDelete
  9. Pagi tadi saya buat lempeng jugak, tapi lempeng bawang je..

    ReplyDelete
  10. badan terasa lemah, mungkinkah itu tanda2......?

    ReplyDelete
  11. berhujung mggu dgn lempeng yee .. sedap ... pancake melayu :)

    ReplyDelete
  12. errrmmm sedap tu, lama tak makan, cicah ngan madu pun sedappp tau

    ReplyDelete
  13. lempeng sedapnyerrr....selalu gak wani buat tuk bfast qalief hehe

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...