Friday, September 28, 2012

LEMAH LONGLAI , MONYOK .. RUPENYAAA

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

waktu akk balik dari kerja petang semalam, akak dah nampak zahrien lain macam sahaja  .. " ibuuuuu , kita batuk2 nie .. kita rasa kita nak demam ... cuba ibu rasa , panaskan kita " ( sambil pegang tangan akk utk rasa dahi dia )  ... aloorrrrrrr ciannnyeee terharu pula rasanya  .. dengan sloww motionn aje dia merapati akak , aduhh anak oh anak ..... ibu pula rasa nak nangis ...


zahrien memang kerap demam berbanding kakak2nya .. tu yg akak pelik .,. dan kalau dia demam , dia akan panas malam .. huhuhu risau tuhan sahaja yg tahu .. BUTS akk dah biasa .. oleh kerana dia dah biasa demam panas diwaktu malam , soo akak memang akan aware dia lebih diwaktu malam .. dari petang akak dah rasa badan dia dedar , akk biarkan dahulu .. tgk dia melepek sahaja .. minta susu dan baring2 .. bila dia mengadu sekali lagi dia sakit tekak dan batuk2 , barulah akk bagi dia makan ubat .

kebetulan demam dia kali nie banyak kahak .. kesiann lakk .. bila batuk ada rasa kahak dia x pandai buang lagi .. nampak siksa disitu .. semalam petang akk bagi dia makan ubat yg dah memang ada stok dirumah , tetapi habis dimuntahkan disebabkan gatal tekak tu lah .. kesiann pula .. budak nie kalau demam memang nampak lain kan .. mlm tadi sebelum tidur akak bagi lagi .. jam 3.30pg akk bangun dan rasa badan dia .. alhamdulillah dah dedar ... rasanya pagi nie dia dah boleh ke tadika ..

akak pula x dpt call cakap ngan hubby , x angkat phone pula .. hurmmmm dlm hati harap my only one teruna will be OK ;))




17 comments:

  1. alahaiii...sian dia...anak demam, kita yang risau lebih kan kak...

    ReplyDelete
  2. kesiannya....tp sweet jer ms ckp kita demam nga akak tu....get well soon okayh...=)

    ReplyDelete
  3. Kesian Zahrein. Semoga segera sembuh sepenuhnya.

    ReplyDelete
  4. sian dia..moga cepat sihat ye zahrien..jangan lupa makan ubat.

    ReplyDelete
  5. alahai kak.. sian tgk dia monyok tak ceria gitu. harap2 zahrien cepat2 sembuh ye!

    ReplyDelete
  6. alahai siannyer..time demam mesti nak manja2 kan..harap cepat sembuh yer..

    ReplyDelete
  7. Cepat sembuh yea zahrien.... Ibunya dah risau...

    ReplyDelete
  8. alahai ciannya dia.. semoga cpt sembuh ye syg.. mmg terlebih riso la klu anak2 x sihat ni kan kak..

    ReplyDelete
  9. moga zahrien sihat2 jerk...

    ReplyDelete
  10. alahai sian dia..hopefully dia sihat, kalo x riso dibuatnya

    ReplyDelete
  11. alahaii cian die..take care get well soon :)

    ReplyDelete
  12. Ala siannya, moga cepat sembuh ye sayang.

    ReplyDelete
  13. semoga cepat sembuh yer..

    ReplyDelete
  14. moga zahrien cpt sembuh.. mmg risau bila ank2 xsihat kan kak..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...