Friday, September 7, 2012

KONVOI BERAMAI - RAMAI KE JOHOR ~ RUMAH PAK ITAM

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

sambung kisah kami beraya di MUAR , johor .. lepas BBQ mlm tuu .. kami bersiap2 esoknya untuk ke johor baharu .. plan kami nak ke rumah pak itam ALI akk dan pak long UMAR ... adik dan abang ayah akk .. perjalanan memang menarik dengan 4 buah kereta berkonvoi ramai2 .. sebelum sampai ke johor baharu , kami dah call siap2 mak saudara kami tuu .. yelahhh kami datang ramai kan .. x nak lah dia terkejut nanti .. ;))

akhirnya kami sampai .. alhamdulillahhh , memang penuh rumah pak itam dengan kami2 semua .. meriah suasana .. dpt jumpe .. bukan selalu kan .. kalau tidak majlis kawin .. hari raya nie lahh dpt jumpe .. ;))


 
duduk dengan adik2 sepupu .. amacam .. nampak MUDE dokk kiteee muahhahaha ...

ayah bersama adik beradiknya dan biras ...


adik sepupu yang rajin membantu .. 

tghari tuu kami di hidangkan dengan mee sop nie .. sedappp walau simple kata mak itam .. ini dah syukur dahhh .. dia x sempat nak masak nasi bagai .. sbb kami btahu l;ast minute .. ekkeke btahu last minute sbb x nak dia prepare yg berat2 dan x nak menyusahkan dia .. ;))

tgk lah nieee .. anak teruna kuu yang memang mesra alam selalu .. x kesah dengan siapa punn .. suke2 dia je nak lepak di tengah2 orang tua berbual tuu .. ;)

 
mak , mak2 saudara , akk , adik akk dan adik2 sepupu ..

 
sebahagian dari keluarga sebelah ayah ..

sebahagian dari adik beradik ayah .. dari kiri , ayah , pak itam .. adik no 6 , wak khir ajis , adik no 7 , belakang .. ummi , mak semah adik no 8 , mak bibah adik ipar , busu esah
 adik bongsu ayah 


akk dan adik sepupu .. anak pak itam ali yang sulung .. dulu kecik aje .. 
skrg dah besar aka tua ekekke .. 
bila nak kawin punn x tahulah .. peyut dan buncit .. rambut dah beruban ahhahaha ..
adik2 perempuan dia semua dah kawin .. dah ada anak2 dah .. adehhhhhhhhh ;))

20 comments:

  1. Nampak punyalah seronok bertemu di hari raya. makan meamng soal ke dua ieda yg seronok bila berjumpa sesekali. Apa lagi ayah dan ummi ieda mesti terkesan dihati jumpa adik-beradik mereka.

    ReplyDelete
  2. adore betul la dgn jubah akak!kat mana mana gambar nmpk je jubah akak! :)

    ReplyDelete
  3. sesekali berjumpa memang seronokkan!!

    ReplyDelete
  4. Cantik hiasan rumah Pak Itam. :)

    ReplyDelete
  5. Seronoknya ada keluarga ramai mcm ni..duduk pula berjauhan..bila hari raya ni terasa sgttttt gembiranya dapat saling mengunjungi...

    ReplyDelete
  6. Seronoknya dpt berkumpul ramai2.

    ReplyDelete
  7. meriah dn mmg seronok bila jumpa sesekali dan berkumpul mcm ni!

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum,

    Seronoknya Kak Ros tengok...meriah sungguh...

    ReplyDelete
  9. saya tetap berkenan ngan abaya akak tu...geram je tgk...mana beli kak?

    ReplyDelete
  10. Bestnya dapat berkumpul ramai2 ni kan? mcm2 cerita keluar time tu xD
    mee sop tu tiba2 nmpk menyelerakan.. lapar la pula haha

    ReplyDelete
  11. Seronoknya kak..
    raya2 ni memg yag jauh didekatkan.. yg dekat mesra2 kan.. suka suka..

    ReplyDelete
  12. Alhamdulillah....
    betapa bahagianya bila bisa berkumpul dengan keluarga dan saudara.

    ReplyDelete
  13. seronok kalau dpt berkumpul reramai ni kan?

    ReplyDelete
  14. @wahida ekek akk beli ngan kawan yg bawak balik dari umrah dikk
    memang x ada jual disini .. ;)

    ReplyDelete
  15. tinggi betul suami akak yer

    ReplyDelete
  16. meriah nampaknya.... konvoi ramai2 lagi seronok kan....

    ReplyDelete
  17. wah meriahnyerrr...konvoi ramai2 best ni

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...