Friday, September 21, 2012

JERING REBUS BERSAMA KELAPA MUDA !

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

uolss dah makan ke ?? 
hurmmm akk dah settle semua petang tadi kebetulan bila akk sampai dari kerja tadi , tgk2 ummi akk ada rebuskan jering uuuuuuuuu ... mak aihhhh ! ... tercengang2 haaa seperiuk besar uuu ... ada sesiapa yg suke makan jering rebus nie tak ?? haaa jgn x tahu ... sedappp akk lak memang suke makan jering rebus nie .. nak2 akk akan tumbuk dulu sblm makan dengan kelapa muda .. perghhhh ;))


jangan salah paham yee .. nie semua adalah perkongsian ummi akak dengan mak saudara sebelah rumah ekeke .. x kann kami makan banyak nie .. tapi seyess sedapp .. agaknyee kalau ada banyak niee , habiss aje .. anak2 akk pun pandai 
makan uuuuuuu ;))




yeee akk suke makan macam nie ..
tumbukkk lebih ummph ! ..

cicah kelapa muda bersama garam dan gula sedikit .. mak aihhh x pandai kanan dan kiri layieee .. TAPI haaa kalau dah guna tandas lepas tuu mak sure di lepaskan ke tempat yg sepatutnya wokeh ! .. tapi mak akk cakap , bila dah rebus nie dia x berapa "rahang" sgt ... soo bauu pun dah kurang .. 
haaaaaaaa yes .. yes !

14 comments:

  1. Pernah makan sekali rasanya jering ni..

    ReplyDelete
  2. ni makanan kegemaran roommate tapi saya takut nak try hehehe

    ReplyDelete
  3. ieda,
    my favorite jugak !!! Now kena tahan je tekak ni sebab menyusukan baby. Hubby kata kang dgn kencing anak berbau.

    ReplyDelete
  4. nmpk mcm sedap je kak jering rebus cicah kelapa...terbayang ubi rebus..faveret..tp jering ni belum penah cuba..sedap ke kak..tetiba rasa nk cuba hehee...

    ReplyDelete
  5. waaaa,akak!!!my feberet ni!!lamanya tak makan :(

    ReplyDelete
  6. alamakkk..KY tak makanlah jering akk..

    ReplyDelete
  7. alamak saya tak reti nak makan kak..

    ReplyDelete
  8. jemput datang ke blog http://muslimkidsshop.blogspot.com/

    ReplyDelete
  9. masa saya kecik2 dulu makan la jugak jering ni. dah besar ni tak makan lagi dah.

    ReplyDelete
  10. kene rebus elok2 nie..
    hehe musim hujan suka sangat makan ni (:

    ReplyDelete
  11. Pernah rasa jugak jering rebus ni..okeylah.tapi kalau yg mentah tu..mmg x leh telan

    ReplyDelete
  12. mak saya pernah buat kak jering mcm ni..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...