Thursday, September 6, 2012

DALAM KELETIHAN SYAWAL KE 4 ~ BBQ MENYAMBUT KAMI

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua


nie nak sambung kisah raya tauu ...
alhamdulillah , plan nak balik beraya ke kampung halaman ayah akak tertunai jua tahun nie .. selepas puas beraya di pekan , akk satu family balik beraya di MUAR , Johor pula .. kampung halaman ayah akk .. di parit bakar ... memang seronok x leh cakap lah kan .. sib baikkk puas pujuk hubby utk ikut balik .. pada awalnya dia x nak joint .. suh akk drive sendiri .. huhuh sedih je masa tuu .. syukur lahh dah lama pujuk sejak dari dlm bulan puasa .. akhirnya dia akur ajakan dan rayuan anak2 .. ekkeke ..

ok .. pagi raya ke 4 kami bersiap bertolak ke muar dlm jam 10 pagi ... banyak tempat kami singgah , yelahh perjalanan agak jauh .. siap semua akk bekalkan .. makan tghari kami juga simple .. janji dpt berkelah .. sampai di muar dlm jam 2.00 petang .. memang letih x leh cakap lah kann .. tapi manak2 lahh yg paling suke .. siap nyanyi lagu BALIK KAMPUNG ahhaha .. gitulah gayanya bila orang x der kampung macam kami .. bila dpt balik ke rumah arwah nenek di muar niee .. memang rasa happening travel tuu kan ;)

rumah arwah nenek yg sekarang didiami adik ayah no 6 ..

sampai aje malam tuu rupenya mereka semua dah plan nak sambut kami ngan BBQ .. wahhh memang pucuk dicita ulam mendatang lah kan .. memang seronok gile .. buat persiapan macam biasa .. kecoh .. sbb ramai yg ada kan .. padahal bukan nya ramai adik beradik ayah yg ada cuma 4 orang termasuk family kami .. disebabkan sepupu2 akk sebelah ayah nie ramai dan dah besar2 tuu yang rasa sgt2 happening !!



inilah semua adik2 sepupu yang sgt2 rajin malam tuu .. akk dan hubby goyang2 kaki aje .. ekekek yelah dah puas kami rajin2 kan diri zaman kami anak2 dara dulu .. time tuu mereka2 nie semua kecik2 layiee .. soo skrg bila dah besar , semua take over lahhhhhhhh ekkee


apa yang mereka hidangkan ??

v





v





v





 nasi lemak .. kuah kacang .. lontong .. dan nasi goreng !

 BBQ ayam ...

  paling best ada KUPANG .. merasalah akk makan .. dah lama x makan nie .. sejak berpindah dari JB berpuluh2 tahun .. sekali malam tuu ada .. mereka beli di jeti sungai muar .. perghhh terbaik .. manis2 tau 


 dan IKAN .. ;))


 dan macam biasa wajah keletihan kami .. walau bagaimana sekalipun wajah tetap ceria .. senyum macam paksa2 ahahha .. kebetulan UU hari tuu akk kena sakit mulut ( ULSER ) .. huhuh sedih .. memang x dpt langsung nak menikmati nasi lemak , lontong dan nasi grg , sbb pedas ... kalau tidak habis semua akk bedal .. nak buat macam mana kan .. makan sikit2 aje lahhh , layan kan nafsu nak makan tuu ..

apa2 punnn memang seronok bila dpt berkumpul macam nie .. melihatkan adik2 sepupu yg dulu2 masih kecil .. skrg dah besar2 semua .. semua masih belajar di POLI & Universiti .. sok2 jenuh kami nak hadiri majlis kawin mereka2 nie .. sbb ramai kan muhahaha ;))

20 comments:

  1. cantik sgt kak pic rumah tu...nampak sgt nyaman jek suasana mcm tu....best plak kalo photoshoot kat situ heehehehh...

    wah kak...best2 menu tu kak...lieya bace jek dah terliur tau.....tapi sian akak kene ulser plak...lieyapun rajin kene ulser kak so mmg tau dah seksanye kalo bende tu ade...mmg boleh turun berkilo2 lagi kak....siap nangis2 bile nak gosok gigi huhuhu....

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum Ieda

    happy en hubby
    lepas kena bbq

    ReplyDelete
  3. bestnya suasana kampung, cantik rumah tu

    ReplyDelete
  4. bestnya...>_<
    kami sekeluarga lama dah tak berkumpul BBQ macam ni..
    gambar yang terakhir tu gambar akak dengan suami dan anak bongsu ke?=)

    ReplyDelete
  5. berhariraya sambil ber BBQ...aduhai nikmatnya..macam ieda tetap juga ada kampung utk dikunjungi..akk ni dan suami mmg anak jati selangor dan KL...beraya setiap thn paling jauh pun ke Hulu Langat, Selangor...perjalanan less than 1 hour..jd lahhhh....

    ReplyDelete
  6. Rumah nenek ieda macam rumah MIL kakak. ADa tangga batu, tingkap panjang. Berangin kalau baring kipas siling berlawan angin yg masuk dari luar syok kan..

    BBQ ikan caru yg kakak suka sekali ieda. Cecah dgn sambal dia sedaaap:)

    ReplyDelete
  7. Wah...disambut dgn BBQ lagi, meriah ☺☺

    Cantik umah kampung ni kak, suka tgk.

    ReplyDelete
  8. berkenan tengok rumah tradisional tu..teringin nak buat yg ada pintu pnjg camtu..hehe

    seronoknya kan sesekali pulang kampung dapat berkumpul ramai2

    ReplyDelete
  9. wah...happening giler....

    ikan cencaru tu yg best buat BBQ...

    ReplyDelete
  10. serononye berbbq...muka akk nmpkl letih, tp seronok kan..:)

    ReplyDelete
  11. wah buat bbq bestnyerrrr

    ReplyDelete
  12. lagi syok buat BBQ kan...sebab ramai yg menolong tak de la penat tuan sorang jek yg memasak..akekekkee look scrumptious..

    ReplyDelete
  13. Suka tgk picca akak yg last..
    Lomantika.. ;p
    Walaupun muka penat..
    Tanpa make up..
    Muka akak ttp natural beauty centre..
    Ahaks!!!
    Sweet!!
    Ina suka pandang..
    Pstttt!! Ni x ada kene mengena nak bodek lebih erk.. ;D
    Neway, saat berkumpul ramai2 ni lah harta yg terindah dlm hidup kita..
    Moga kita menghargai tiap detik & saat itu.. ;)
    Terima kasih kak, atas doa2 akak yg x penah putus2 buat ina..
    Ina yakin "rencana" Allah swt tu yg terindah kan?! :)
    Yakin itu.. ;D

    ReplyDelete
  14. syoknye BBQ... dah lama x berBBQ ni..

    ReplyDelete
  15. seronok lah...tunggu siap aje leh makan sebab ada krew muda yg amek alih tugas utama BBQ, hehe..seronok2..

    ReplyDelete
  16. Wahhhh ber BBQ mesti terus hilang penat kan ;)

    Sedap tengok ayam tu ;D

    ReplyDelete
  17. Cantiklah rumah nenek akak...sedapnya ayam panggang dan ikan bakar

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...