Monday, September 24, 2012

BUBUR SAHAJA

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

fuh fuh .. jenuh nak update post kali nie .. haaa pasal makan je punn tapi tenet nie macam x nak bagi ajeee .. ahahha takut ada yang terliuq ke ?? alaaaaaaaa dah waktu lunch pun kan .. akak pun upload pic macam kura2 .. sbb nyeee lambat load .. entah per2 tenet nie kan .. sakit atii .. kira nie sabooooooor banyak2 kan ngehx3 .. sbb nak citer pasal makan soo kena banyak sabooor ..

haaaaaaa nie kisah menu bfast cum lunch kami hari nie .. hari nie ?? akk x kejer ahahhahahah coti .. EL .. kenapa ?? ada lah hal urgentnyeeeeeee .. awat x caye ?? ader aku kesah kalau ada yg x caya ! .. ( ahhahah jgn maraaaaaa aa .. uolss sure tahu maksud akk kann ;)) kalau x paham buat2 paham .. ngehx3 ) ... ok2 .. nie haaaaaa pagi2 anak2 request nak makan bubur .. haaa seyes dah lama x buat .. bahan2 semua ada .. soo ape layieee lentung lentang lahh kat dapur kan .. mereka punn x sekolah hari nie sebab semalam ada sukan di sekolah .. kecuali zahrien .. akk hantar sekolah , kalau tidak haruu rumah ekkeke ;))





lobak masin bersama , bawang dan telur nie memang kegemaran anak2 .. soo akak goreng banyak.. kira buat utk lunch terus .. soo kenyang budak2 .. x yah masak dah .. ekkekek


ikan bilis dan lobak masin aje .. kacang dah ada , soo siap semua ..
tengahari nie kami makan nie aje ... senang .. petang sikit akk masak .. lepas nie nak ke BANK .. urusan dengan suami akk pula .. hurmm selagix settle urusan nie .. hati x tenang .. dah settle boleh tarik nafas lega .. kan kan kan .. ;))

oh yaaa akk ada masuk blog AJUMOHIT tadi ... dia ada cerita pasal BE dari nuff .. betul setujuuu sgt2 sbb memang bukan rejeki kita lahh kalau traffic tinggi tapi BE x muncul2 ... x semestinya yeee ;)).. soo jgn kita berharap sangat ok .. kira kita berblog nie untuk keselesaan dan kepuasan kita aje .. ( ayat ala2 pujuk hati ahahhaa ) ... sooo kalau ada rejeki dari allah .. insyaallah adalah BE kita .. kadang2 tuu x update punn BE boleh jenggah .. haa kan namanya rejeki masing2 tuu ;))

dlm2 tuu frust juga sbb dah 3 bulan x berBE .. sob sob sob ;))

23 comments:

  1. da lame tak makan bubur... ubah menu....

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum Ieda

    boleh habis dua tiga mangkuk tu....

    ReplyDelete
  3. nampak pun dah sedap kak walaupun bubur nasi jer...teringinlh...tp nk cari lobak masin kat mn ya??

    ReplyDelete
  4. hujung minggu hari tu pun menu sy bubur sbb satu rmh tak sihat..batuk sakit tekak jd mkn bubur lah hehe.

    ReplyDelete
  5. dulu masa susah ta selalu mkan bubur garam

    ReplyDelete
  6. dulu masa susah ta selalu mkan bubur garam

    ReplyDelete
  7. Sedapnya kak...Mmg tertelan² air liur dah nih..

    ReplyDelete
  8. Sedap makan bubur ieda. Keluarga kakak selalu makan bubur. Apa lagi sekarang ada bapak memang kami selalu makan bubur.

    Malam tadi kami makan bubur McD.

    ReplyDelete
  9. sy lama dah tak cek akaun nuffnang tu..x kisah dah ada BE atau tak..huhu

    ReplyDelete
  10. errr..sama la frust psl BE..eehhh..

    ReplyDelete
  11. Tetibe tingin nak makan bubur berlauk.lhehe,,sedapnyeeeee..

    ReplyDelete
  12. terliur tgk bubur akak..huhu.tekak payau ni mmg best mkn bubur

    ReplyDelete
  13. wiwiwi.. bubur buh ikan bilis goreng mmg mantop :D

    ReplyDelete
  14. alahaiii.. walaupun simple, tapi telan jugak ayaq liyuq ni haaaa.. haha

    ReplyDelete
  15. krg ni yg akak pnya maintan 4 BE pd satu2 masa tp idok le byk dpt, mklm le traffic lancar, langsung tak jammed...

    ReplyDelete
  16. Orang kata demam elok makan bubur...baru selera tapi tak demam pun bedal 2 mangkuk..hi hi..lama tak buat ni.
    http://my-mintroom.blogspot.com/

    ReplyDelete
  17. bubur nasi....bubur air org pnggl....selalu mkn dulu masa blaja kt phg...sedapnya kak,lma dh xmkn.

    ReplyDelete
  18. bubur nasi....bubur air org pnggl....selalu mkn dulu masa blaja kt phg...sedapnya kak,lma dh xmkn.

    ReplyDelete
  19. sedapnya kakkk...saya terus rasa berselera ni

    ReplyDelete
  20. lameeeeee sgt2 tak makan lobak masin..dulu2 mak sy suke masakkan..fevret sy ni..sedap!

    ReplyDelete
  21. my fav ni ... tap slalu mkn ngan ikan masin sodap...tetiba tringin plak

    ReplyDelete
  22. bubur nasi peberet qalief sbb xph kunyah hahaha

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...