Thursday, September 20, 2012

BUAH APE INI ......

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

haaa duhh ! ... terkial2 akk nie ngan dashboard baru nie .. aduhh .. skrg nie , akk kena update title baru , save dari tab .. edit ke pc .. haaaaaaaa serabut tak .. adehhh .. macam2 lahh lepas nie memang konperm akk update di rumah , siap semua entry2 hanya tinggal klik publish sahaja .. dah lah nak klik publish pun terkial2 .. aduhhh memang tension ngan dashboard baru nie kan ..


aduhhh sabar .. iedaaaaaaaa ngehx3 

meh nak cerita pasal buah nie .. kebetulan kelmarin mak akak baru balik dari berjalan2 ke pulau pinang bersama kakak akk , mereka ke sana sebab ada majlis kawin anak saudara sebelah BIL akk , akk x dpt ikut sbb jauh satu , anak2 sekolah .. dan macam biasa hubby lah kan .. ok ... memang seronok x terkira bila dpt makan buah nie ..
uolsss tahu buah apa nie ??? konperm semua dah tahu kan
ada yg x tahu ke ?? ;)) 

 


 yeee ini lah buah DELIMA .. haaaaaaaa ala2 kisah panca delima gituuuu .. adehhh melalut lak .. buah nie memang sedap .. percaya atau tidak akk makan buah nie sebiji sekali hadap ! .. hahaha semput mak .. makan penuh perasaan sbb buah nie memang payah nak dpt di pekan nie .. kalau di ktn punn x mudah nak dpt ..

 memang sedap sgt2 .. kebetulan buah2 nie semua dah masak2 .. ranummmm gituuu .. leka makan sampai x sedar habis sebiji akk hadap ... pelik bila anak2 akk x pandai makan buah nie ... hurmmmmm dlm hati , sibb baik kowang x minat dan x pandai makan .. kalau idokkk ahhahahaha ;))

bila tgk nie terasa lak kat tekak nie .. nasib baik banyak lagi dirumah .. ingat layiee akk pernah jumpe adik sepupu akk yg memang ngidam buah nie masa preggy .. masa tuu puas dia nak cakap pasal buah nie .. dia duk bayangkan kisah PANCA DELIMA tuu .. last2 tepuk dahi kami nieee ... lorrr buah delima ke ??
ahhaha sib baik hubby dia dpt cari buah nie di kuantan .. agak mahal masa tuu sekilo x silap akk belas2 ringgit lah jugakkk ;))

tapi serius buah nie SEDAP !

29 comments:

  1. sekali tengok memang tak kenal... bila da buka tengok merahnya... baru teringat... errmmm sedapnya....

    ReplyDelete
  2. masz pon x pandai makan buah ni, ia baik untuk orang yang preggy kan, adik masz makan tiap2 ari buah ni masa preggy ritu..... alhamdulillah anak kuar sihat n x mudah sakit...

    ReplyDelete
  3. buah delima ni fav alisha ni :-)

    ReplyDelete
  4. buah delima ni fav alisha ni :-)

    ReplyDelete
  5. Delima mmg sedap kalau makan.. Skrg nie pun suka juga minum jus delima :)

    ReplyDelete
  6. Kalau manis, kakcik suka. :)

    ReplyDelete
  7. Kat rumah ni ada 3biji..hari tu beli..ank2 mmg suka buah tuu..

    ReplyDelete
  8. tau.. tau buah ni.. memang sedap dimakan.. orang mengandung memang elok makan buahni dengarnya..

    ReplyDelete
  9. sy pun same kak..tension guna interface baru ni,,td taip entry tetiba terpublish plak..huh peningg!

    buah delima mmg sedap ;p

    ReplyDelete
  10. akk kenal buah ni pun baru2 ni jer sis...sbb mak akk suka..kak long akk asik membeli jer buah ni...anak akk yg kecik tu suka sgttt..

    ReplyDelete
  11. Oh buah nieh.. dulu2 time sek menengah selalu gila mkn.. ^_^

    ReplyDelete
  12. akak tau kak, lieya tak berapa pandai mkn buah nie...tapi mase preggy mmg ari2 makan buah ni...tak reti2 pun licin gak sebijik sehari hahaahahahaah.....

    eh nape lak kak....dashboard okey jek kak.....

    ReplyDelete
  13. hehehe, seme orang dok terkial2 ngan dashboard baru ni kan

    ReplyDelete
  14. merah elok tu mesti manis kan kak :)

    ReplyDelete
  15. Sedapnye kakk..dh lama dh xmkn buah delima nie....

    ReplyDelete
  16. tgk gmbr yg 1st mula2 tu zura dh agak dh buah delima...hehe...

    sdp kak..ritu masa pregnantkan irfan ada mkn buah delima ni..

    ReplyDelete
  17. dilla tak penah tgk buah ni live tau kak..makan lagi la tak pernah..betapa jakuns nye diriku ini kan kak? hahaha..

    ReplyDelete
  18. sgt bagus di makan oleh ibu2 yg sedang mengandung!

    ReplyDelete
  19. takleh tengok, jadi teringin la kak Ieda, heeee~

    ReplyDelete
  20. buah delima...sedap akk pun suker ni
    kalu kita tanam memang kecik buahnya tp bila beli kat pasaraya besar sb tu x perasan kot he he

    ReplyDelete
  21. buah delima nie banyak khasiatnya...
    check la kat sini kalau nak bacanya...

    http://care4healthy-life.blogspot.com/2010/12/pomegranate-fruit-buah-delima.html

    ReplyDelete
  22. PM tak pernah mkn lg buah tu kak...1st time tgk kot...hehe

    ReplyDelete
  23. dekat tempat eza di yan, kalo musim buah delima ni sekilo rm5 je.. kadang2 sebiji rm1.. kalo tak musim mau mahal gak la..

    ReplyDelete
  24. besar buah delima ni.selalu jumpa yg kecik2x je.sedap kan?

    ReplyDelete
  25. lamaa x makan ni..kalo mengandung baguss makan kann

    ReplyDelete
  26. buah delima....dulu kat kg petik je sbb ada pokok yg dah berbuah.tp sekarang dah mati pokoknya,nak kena beli la...

    ReplyDelete
  27. pernah makan siyes memang sedap....terliur pulak tengok guah tue...

    ReplyDelete
  28. baru jer makan semala buah delima ni :)

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...