Wednesday, September 5, 2012

BILA DIA DAH MENGADAP KOMPUTER

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

macam biasa inilah anak bertuah akk setakat hari nie ekekek .. ha kenapa cakap macam tuu .. hurmm tulah .. skrg nie sejak dah pandai guna tab akk .. dia dah bosan agaknyeee .. ashik tgk upin ipin yang sama .. soo skrg dah pandai demand nak guna komp akk utk tgk citer kegemaran dia lah tuu .. haaa ada masa2 tuu berebut ngan akk .. siap dia bargain layieee ngan akk .. kalau akk dah lama guna dia siap leh berleter kat akk layie .. " ibu niee .. ashik ibu aje yg guna komp nie .. adik nak jugak ! .. nak tgk ultraman .. bla bla bla .. " adehhhhhhhh anak oh anak 


haaa nie kalau dah landing macam nie .. alamatnya berejamm lahh dia ngadap .. selalunya akak akan ngadap dulu komp .. lepas dah agak lama .. baru bagi can kat dia .. kalau dia dah start duk macam nie .. ibu gigit jari lahhh huhuh

ekkeke pic candid sabriena .. kecelaruan minda dan ati .. bila adik dia tgh tgk upin ipinn dia memang payah nak concentrate baca .. garuk sana garuk sini .. serupa cacing kepanasan .. sbb .. dia pun nak ikut tgk .. kalau suh baca time nie .. haaa macam nie lah gayanya .. udah nyeeeeeee akk suh dia katup buku .. haa pi lah layan adik dia tgk upin ipin jugakkk .. BUKAN mainn lajuu dia tutup buku ... huhuhuhu

gitulah gelagat anak2 nie .. akk nie baru 3 orang anak .. entah macam mana orang yg ada anak ramai tuu kan .. macam2 perangai dan keletah agaknya .. SABO betul ibu mereka .. ekeke , agaknye kalau akk ramai2 nie .. mauu kuwogh ! dukk ashik jadi tarzan tiap2 hari hahahah ;))

ps : alhamdulillahh hari nie akk dah beraya PUASA 6 ... :)) syukur sgt2 .. dapat juga menyelesaikan puasa 6 akak .. ada 2 hari lagi puasa ganti yang akan menyusul .. insyaallahh kalau x der ape2 minggu depan sambung lagi ... pagi2 nie tadi dah beraya dengan nasi goreng cili api di cafe .. blurppp kekenyangan .. tghari pula ada mamber nak belanja makan utk sambut raya bersama akk .. wahh sgt2 terharu ...

27 comments:

  1. ai selalu limit time for my son nak main game or tgk tv...x brpa elok utk mata gak khen if mengadap benda alah tue lelama.

    ReplyDelete
  2. samalah ngan akak, kadang2 stress nak suh mereka baca buku, buat derk jer..

    pssstttt, sib bek zahrien blum reti berblog, jika tak, pastinya ngalahkan ibunya lak, huhuhu

    ReplyDelete
  3. Biasalah bdk2..anak buah falsya asal nmpk muka falsya mesti die mintak ipad..hehe

    ReplyDelete
  4. hahaahahaha tegelak lieya bace kak...abis la kak, tahkta akak dah kene rampas hahahhahah....siap tersandar tu layan citer.....yg si akak plak tak senang duduk laa dok dengar upin ipin tuh hahaahha...

    ReplyDelete
  5. Anak sekarang cepat pandai ieda. Kalau kita dulu usia 3 tahun bayang mouse pun tak tahu lagi..

    ReplyDelete
  6. alamak....kene tggu turn la pulak ye nk gune comp....hehehehe..

    ReplyDelete
  7. samalah ngan saya budak2 ni asik dok ngadap je, tapi saya pun ada limit time, bila suruh baca dan belajar punyalah payah..Tapi kita memang kena disiplinkan anak2 zaman sekarang sebab mereka semua dah maju ke depan.

    ReplyDelete
  8. gitulah anak2 permata hati kita, cuma kena pantau jugalah jgn terover lah pulak

    ReplyDelete
  9. Kena ikut turn lah lpas nih ☺☺

    Alhamdullillah...dah habis posa 6 akak.

    ReplyDelete
  10. samalah ngan anak2 saya kak...kalau dah dpt mengadap, mmg tak ingat apa dah...

    ReplyDelete
  11. fahim tu pun sama ...die bosan ipad main hp bosan yg tu yg ni plak ... pastu mintak laptop .... tp laptop mama die tak beli charger baru.... dah rosak ... budak2 skrg mmg terer ICT

    ReplyDelete
  12. Si BS kakcik tu, sebelum tidur boleh mengadap iPhone kakcik untuk tengok upin ipin. Nak pegang iPad dia kata beso sangat... ;-)

    ReplyDelete
  13. hihi tina selalu off kan line internet kalau tak nak bagi budak2 ni main game je, tapi tulah kekadang tak tahan dok dgr bising nak guna pc

    alhamdulilah, selesai dah ye puasa 6 akak

    ReplyDelete
  14. sama la ngan anak saya kalo kiter nak ngadap komp dia pun sibuk gak nak tgk ultraman bagaikan siap merayu n wat muker sedih lagik last2 kesian bagik la kat dierang....saya biasa bukak komp memalam jer kalo siang hari jgn berebut ngan dierang...

    ReplyDelete
  15. chaiyok3... lg 2 hari pose ganti..... saya lagi 3 hari lagi puasa 6...

    ReplyDelete
  16. akil plak lg terer gune samsung ayh dia... kalau laptop tu x yah ckp lew.. dia bukak sdiri cd kesukaan dia..

    sob sob , thn ni x merasa nak pose 6 kak

    ReplyDelete
  17. budk zmn skg ngdp kom, yui dlu ngdp la anak ptung kertas yg lipat2 tu..hihi..

    ReplyDelete
  18. alamak akak dah 3 pon akak ckp cenggitu..saya baru 2 dah nak pengsan...kalau 3 pitam kot..kalo lebih dari...kah kah kah tak mampu nak jawap..akekekkee

    ReplyDelete
  19. mcm adik sy...asik tgk cite n main game je kejenye kat pc..

    ReplyDelete
  20. memang budak2 lani payah.. tak bagi kesian sebab semuapun orang adakan...
    tapi masalahnyer kalau dah mengadaptu kita lak tak dapat nak buat keje...

    ReplyDelete
  21. cute jer kak tgk dia ngadap pc akak tu...ekekek...

    ReplyDelete
  22. kalau saya tgh masak mmg berguna sgt gadget ni. takdelah dia nak kacau sgtkan. :D

    ReplyDelete
  23. slamat hari raya kak.. amboi, mcm tu jugaklah peel adam kalau tgk upin ipin..

    ReplyDelete
  24. hihihi...chumels anak bujang akak ni..peminat upin ipin rupanye mcm acha jugak la ni..pantang tgk kartun! sume tak dihiraunye..

    ReplyDelete
  25. biasalah...seorang dah menonton...semua nak tengok...candid anak perempuan akak kelakarlah...

    ReplyDelete
  26. anak ni mcm2 ragam kan kak...tp mmg terhibur dgn ragam2 diorang ni :)

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...