Monday, September 10, 2012

ANGIN AHMAR ~ RAYA KE 4 MENYUSUL KE RUMAH PAK LONG

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

sambung kisah raya ke 4 kami di johor baharu , lepas santai2 dan lepak di rumah pak itam ali akak di Taman Tun Aminah , kami meneruskan perjalanan ke rumah Pak Long Umar .. abang sulung ayah akak .. alhamdulillah , bila berkonvoi perjalanan memang menyeronokkan walau kami guna highway .. ada yg ngantuk org nie potong org nie ekek .. sabar sahaja .. sib baik bukan hubby yg bawak .. akk yg bawak soo perjalanan memang agak lajulah kan .. takut kena tinggal .. kalau kena tinggal perghhh nangis lah ramai2 kami .. :)
ok x mo citer panjang , jom layan pic kami ...

sampai aje .. adik2 sepupu dah keletihan .. kenyang makan tghari .. petang tuu macam nak tidoo aje .., sambil2 layan TV ;)


yang tengah tuu lah pak long umar akk .. dah uzur dahh , dia sendang menderita angin ahmar sebelah badan .. nasib baik sebelah kiri dan bhgian tangan sahaja .. kalau kena sebelah badan betul , sure dia x mampu duduk sambut kami petang tuu

ayah dah hubby yang keletihan .. ayah memang x berapa nak sihat .. nampak ayah akk dah uzur kan .. ya allahhh berilah kesihatan yg baik buatnyaaaaaaaaaa

macam biasa .. pic taken by amanina lahh ;))


menu yang dihidangkan oleh mak long kami petang tuu .. mee lagi .. kira raya ke 4 nie raya mee lah kan ;)

my ummi dan mak saudara , mak mah .. adik ayah 

lepas tuu kami balik terus ke MUAR , x stay lah .. yang lain2 tu semua stay untuk sambung beraya rumah sepupu2 akk yang lain .. ontheway tu kami singgah bandar BATU PAHAT , fuhh seronok lah kan .. walau sekejap .. memang cantik bandar nie .. dah semakin maju , kami lepak2 sambil dinner .. ;)


sempat lagi pose kan .. nie di dataran BATU PAHAT .. alhamdulillah , merasa juga sampai walau malam .. rasanya permandangan malam lagi cantik kan .. pic makan2 x ambil sbb benda yg sama .. cumaaaaaaaaaaaa akk makan chicken shop uuuu .. ahahah dah lama x makan kan .. sakit2 mulut punn makan gak sbb terliur sgt !

ps : hari nie akk puasa .. puasa ganti masih berbaki 2 hari .. insyaallah sambung esok ..hurmmmmmmmm nak berbuka ape yee ??? dah lah sorang2 puasa nie .. hurmmmmmmmmmm shake herbalife aje lah .. aci ??? ;))



15 comments:

  1. ni baru betul beraya sakan kak :)

    ReplyDelete
  2. masing2 tersandar keletihan dan kekenyangan ke kak..hikss

    hari tu mkn mee sajok...mmg penuh perut lah..

    ReplyDelete
  3. Wah! Sampai ke BP juga dia rupanya. Raya 4 tu yus pun ke JB, tp malam pukul 8 dah ada di BP semula.Kenapa tak calling2 ieda, leh sampai rumah Yus...hehe

    ReplyDelete
  4. romantiknya akak dengan suami akak..
    hehehe...
    berapa umur akak ek?
    macam muda je..=)

    ReplyDelete
  5. Ramai pempuan yg konker tv tu..mesti ada program best, hehe..

    ReplyDelete
  6. Semoga ayah akak dan pakcik akak tu diberikan kesihatan yg sempurna...Semoga panjang umur mereka..Kita nnt pon akan lalu stage cam diorg ni kan kak...Ya Allah, semoga semuanya sihat² sahaja..AMIN!!~

    ReplyDelete
  7. Kak Ida! cantik arbaya color biru..
    likeeee...sesuai yewww...

    ReplyDelete
  8. Wah cantikla akak dgn blue torqoise tu... sesuai sgt!:-)

    ReplyDelete
  9. nanti saya nak gi tengok ada apa di batu pahat. :)

    ReplyDelete
  10. jgn harap la husben sy nak bg drive kecuali la kalau dia mmg tak larat tahap jenis tak boleh bukak mata baru la ada chance tu kat saya. dia suka membebel time org lain drive. hahaha...

    ReplyDelete
  11. wah akak beraya sakan noh hehe

    ReplyDelete
  12. raya sakan yer kak..muga diberi kesihatan yang baik untuk ayah akak

    ReplyDelete
  13. Semoga ayah akak dan pakcik akak tu diberikan kesihatan yg sempurna...AMIN!!~

    ReplyDelete
  14. Seronoknya beraya jauh2 mcm ni kan..sekali setahun dapat bertemu kaum keluarga..sepupu sepapat...

    ReplyDelete
  15. dapnyer mee karii..... zte pun pose 6.. ada 4 ari lg huhu. lewat stat hehe

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...