Saturday, September 15, 2012

16 SYAWALPUSARA MIL& FIL ~ pekena roti banjir !

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua 

kisah raya lagi , selagi ada syawal selagi tuu lah kisah syawal akak akan bersilih ganti .. alhamdulillah tahun nie walau x dpt ke pusara arwah MIL & FIL pada pagi raya ke 2 .. akhirnya dpt juga akk dan hubby bawa anak2 ke pusara mereka pada pagi jumaat raya ke 8 .. janji pergi kan .. tanda ingatan tidak pernah luput ..

pusara arwah MIL & FIL akak , berdekatan dengan pusara arwah sedara mara kami yang lain , even pusara 2 orang BIL akk juga berdekatan .. boleh dikatakan semua arwah2 sedara mara dan puak kerabat kami berdekatan antara satu dengan yg lain .. alhamdulillah , kiranya bila kami ke pusara , sedekah alfatihah dan yasin itu untuk semua sekali .. 

  pagi jumaat tuu ada lebih kurang 5 keluarga yang sama2 mengunjungi pusara kenalan mereka ..
suasana agak hambar .. yelah dah raya ke 8 kan .. kebanyakan mereka akan ke pusara pada raya 1-5 sahaja .. tapi x perlahh tu x penting .. yg penting anak2 kenal pusara arwah tuk nenek mereka di sebelah hubby nie .



nasib baikkk pagi tuu zahrien baik sgt2 ... suke lak tgk .. sebuk tanye itu dan ini .. nie kubur sape ?? mak dan ayah .. ayah ke ?? ahhahaha jenuh nak terangkan pada dia .. ;))

lepas dari ke pusara .. anak2 dah lapar .. maklumlahh kami kuar awal pagi .. kul 8 pagi dah ada di pusara .. soo memang lepas ke pusara , hubby ajak pekena roti canai berdekatan .. alhamdulillahhh ;)

roti canai telur pilihan akk .. sedap nieee paling suke kalau banjir macam nie ..

zahrien macam biasa .. pilihan dia nasi lemak lahh .. mana2 punn nasi lemak .. suke sgt! .. x sabar2 dah tuu

hurmm sorang layie .. bukan main khusyuk makan .. suke lah tuu dpt roti canai telur .. nak makan samee macam akk .. banjir jugak ! .. aduyaiii anak dara sorang nie .. makan same je ngan ibu .. saiz badan x samalak ngan ibu .. tu yg pening huhuhu .. x perlahh sesekali kan .. x leh makan selalu nie .. kalau macam nie gayanya makan .. takuttttttttttttttttttt huhuhu susah ati sokmooo ibu nie .. 
entah lahhh seleraaaa aje sorang nie .. x sedap dia cakap sedapp .. kalau sedapp haa macam nie lahhhh x pandang kanan kiri dahh ... :))

14 comments:

  1. nak gak merasa badan cam si kakak tp nmpknya tinggal impian ajer le, hurmm rasanya makan banyak daa..

    ReplyDelete
  2. Alfatihah sy hadiahkan..:-)

    ohh..berselera kakak makan yer..:-)

    ReplyDelete
  3. dh lama x pekena roti canai banjir

    ReplyDelete
  4. baa~ CAK!!

    akak bg la ank mkn herba life.. bru melecun mcm maknye.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ekkeke masalahnya dia x pandai layie makan HL nie
      silap hb lepas minum dia makan , bertambah lahh berat badan tuu ;))

      Delete
  5. lama nye tak singgah sini...lum smpt2 ni..hihi..

    sori eida lmbt plak nk menjwp persoalan dr eida...rasanye itu je la ilmu yg ada...try eida wat balik...just klik link last-comment tu...sbb js buat trus je menjadi..^^

    ReplyDelete
  6. @jemarisurihaaa tu lah masalahnyeee, ieda buat dia jadii kosong aje, x menjadii punnn huhu, nantilah ieda cuba lagi

    ReplyDelete
  7. kalau di terengganu..ziarah kubur selalu dibuat seminggu slepas raya...yakni dia akan cakap raya nam..padahal kalau dikira hari dah bukan raya ke enam pun..atau ditafsir raya puasa nam ke..agaknya mcm tulah...

    kalau bab makan roti canai tu..tak pernah makan banjir..takut muak..maklumlah kami suka makan roti cicah dengan gula...hehehe

    ReplyDelete
  8. alahai kak ieda.. ni yg terliur sgt nak makan roti canai banjir ni. dah tu tgk time2 pantang lak tu... huhu...

    ReplyDelete
  9. alahai kak ieda.. ni yg terliur sgt nak makan roti canai banjir ni. dah tu tgk time2 pantang lak tu... huhu...

    ReplyDelete
  10. ehhh seminggu dh g x mkn roti canai...huhuh

    ReplyDelete
  11. anak tgh lalu makan biar jer la kak oiiii nanti dia xlalu makan kita pulak susah hati kan hehe

    ReplyDelete
  12. Al fatihah..

    dia tgh berselera kak..saya suka..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...