Friday, August 17, 2012

WARGA KOTA MULA BALIK BERAYA ~ HO HO HO BALIK KAMPUNG !

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

aiseyyyy mannn .. macam akk lak yg nak balik kg ekkeke
seronoknyaaaaaaaaaaaaaaa .. balik kampungg .. oooo balik kampung ahhahaha nie lah dia akk nie .. orang x der kampung kan .. sbb dah memang duk kampung ekekke suasana macam nie memang ditunggu2 lahh .. huhuhu rinduu zaman2 sekolah dan belajar dulu .. zaman sekolah , bila time raya sebuk2 ngan adik kemas2 baju utk balik kg umah nenek di pekan nie ... bila time belajar lakk pun sama , sibuk2 cari tiket nak balik raya .. wahhhhhhhhhhhh sungguh indah kenangan nie ... SKRG ! ... huhuhu dah kawin , duk dikampung , kawin lak dgn orang sekampung , memang x merasalah suasana travelling tuu ... memang x syokkkkk ekeke .. 

apa2 punnn semua dah takdir kan .. redho aje lahh ekeke .. tu yang skrg nie x sabar lak nak menanti kepulangan adik2 ke kampung nie .. haishhhhhhhhhhhhhh

Lebuhraya Utara-Selatan mulai sesak selepas Plaza Tol Jalan Duta arah utara apabila warga kota mula pulang ke kampung halaman sempena menyambut hari raya yang bakal tiba tidak lama lagi. fotoTHESTAR Oleh AHMAD IZZRAFIQ ALIAS

KUALA LUMPUR: Jumlah kenderaan di lebuh raya utama seperti Lebuhraya Utara-Selatan menunjukkan pertambahan ketika orang ramai mula bergerak meninggalkan ibu kota untuk pulang ke kampung bagi menyambut Hari Raya Aidilfitri serta cuti sekolah bermula Khamis.

Jurucakap Lembaga Lebuhraya Malaysia (LLM) ketika dihubungi memberitahu pertambahan kenderaan di beberapa kawasan di sebelah utara menyebabkan kenderaan bergerak perlahan. Ini termasuk aliran trafik dari Seberang Jaya menuju ke plaza tol Juru dan susur keluar Rawang menuju ke utara.

Dalam pada itu, aliran trafik menuju ke selatan dilaporkan sesak dari arah Machap menuju ke Ayer Hitam. "Buat masa ini, pergerakan trafik menuju ke selatan masih terkawal walaupun menunjukkan pertambahan kenderaan," kata jurucakap itu sambil menambah keadaan trafik dari ibu kota menuju ke Pantai Timur masih terkawal.

Sementara itu, jurucakap PLUS Expressways Bhd berkata trafik bergerak perlahan dari arah Subang menuju ke Damansara di kedua-dua arah berikutan pertambahan kenderaan. "Secara keseluruhan, berlaku pertambahan kenderaan menuju ke utara dan selatan tetapi masih terkawal," katanya.

PLUS menjangkakan kenderaan keluar dari ibu negara akan bertambah malam ini kerana orang ramai pulang ke kampung halaman masing-masing.

petikan : mstar

apa2 punn hati2 di dalam perjalanan yee .. haa nak2 skrg nie speed trap merata2 nie .. so kalau rasa ngantuk nak drive slow tuuuu berhenti lah rehat TIDO .. jgn tido sampai ke RAYA sudah muahahhahahaahhaha
have a nice journey to all of U !!!

8 comments:

  1. mmg tak berani balik lg, tak kuasa akak nak redah jammed yang teruk

    ReplyDelete
  2. Sama la kita kak tak merasa perjalanan balik kampung sebab kampung mertua pun dekat je dengan rumah My family.. Lebih kurang 40min je ;D

    ReplyDelete
  3. Balik kampungtu best tang nak jemtu tak bestnyer... tension...

    ReplyDelete
  4. samala kita xde kg...huhu...tp xpe kak, xpyh rebut2 & berhabis duit travelling...ekekekekek

    ReplyDelete
  5. ala kak...kat kpg lagi la sonok
    takyah nak sesak² ngadap jam kak
    lebeh selesa dok umah pastu tggu depa sumer balik...meriah kan..

    ReplyDelete
  6. nak tempuh jemmed ni perlu kesabaran yg tinggi kuikuikui

    ReplyDelete
  7. Nasib baik saya balik awal...takla kena jammed..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...