Friday, August 31, 2012

WALAU MERDEKA NAMUN MASIH ADA MANUSIA YG TIDAK MERDEKA !

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

rata2 semua orang memperkatakan tentang betapa bersyukurnya kita menjadi rakyat malaysia yg dah MERDEKA selama 55 tahun .. memang seronok , terharu , teruja dan macam2 lagi perasaan ini .. akk pun sama .. kalau sebut pasal merdeka .. syukur kita dah boleh hidup bebas , maju dan berjaya skrg ini ..

NAMUN

apa yg dikesalkan skrg ini .. masih ada MANUSIA yg berhati binatang ! .. lebih tepat lagi SYAITAN .. x pernah merdeka !! .. sanggup berbunuhan sesama manusia .. apa yg manusia macam ini fikirkan .. setiap perbuatan x ada landasan .. tegahan dan kesedaran ... hanya tahu membiarkan syaitan menguasai minda dan jiwa .. akhirnyaaaaaa manusia hanyut .. rosak dan binasa ... sedihh .. sedih dan sedihhhh walau apa jua sekalipun bangsa @ agama seseorang ituu .. tidak seharusnya di perlakukan sedemikian rupa ..

POTONG & BAKAR

CARI BUKTI...anggota Unit Forensik menjalankan siasatan di tempat kejadian.

NIBONG TEBAL: Kepulan asap di sebuah lorong kecil berhampiran ladang kelapa sawit membawa kepada penemuan mayat seorang lelaki terbakar dalam keadaan tanpa kepala, kedua-dua tangan dikerat pada paras siku dan kaki dipotong di bahagian paha.
Mayat lelaki dipercayai mangsa pembunuhan kejam itu ditemui orang awam yang curiga selepas melihat kepulan asap dekat ladang kelapa sawit di Jalan Sungai Kechil, di sini, jam 9.45 pagi, semalam.

Timbalan Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Pulau Pinang, Asisten Komisioner Mat Nasir Salleh berkata, ketika ditemui sebahagian mayat masih terbakar itu dan mangsa hanya berseluar dalam.

Menurutnya, siasatan anggota forensik yang bergegas ke tempat kejadian gagal menemui dokumen pengenalan diri pada mayat terbabit dan menganggarkan usia mangsa dalam 30-an.

USUNG...anggota polis mengangkat mayat mangsa.

kredit ; hmetro

dalam sebuk kita laungkan MERDEKA .. MERDEKA & MERDEKA !!! .. canang sana sini tentang erti & kesedaran MERDEKA .. tetapi hakikatnyaaa hanya kita-kita sahaja yg merdeka di hati dan jiwa .. TETAPI ... pada mereka - mereka ini merdeka hanyalah satu laungan sahaja x lebih dari itu ... huhuhuh ... sampai bila ????????

9 comments:

  1. sgt scary skrg ni...mcm2 berlaku..

    **eida utk top komentar tu try bukak web ni..maybe blh membantu..

    http://last-comments.blogspot.com/p/top-commenters-of-period.html

    kalau x menjadi nti info ye...^^

    ReplyDelete
  2. Selagi bernama manusia... Macam2 boleh berlaku...

    ReplyDelete
  3. manusia sekarang semakin berani la..bunuh membunuh ni cam benda biasa jer..ishh takut la..

    kak ieda iza bagi peluang teka lagi 2x ya..

    ReplyDelete
  4. entah apa2lah manusia sekarang ni kan. bunuh, rogol, cabul. semua ada.

    p/s: Ya Allah kak... saya try dua tiga hari nak masuk blog akak tapi tak pernahnya dapat. rezeki hari ni baru blh loading.

    ReplyDelete
  5. laa tak tahu la kesah tu...sebab 3 hari sebelum merdeka sampai la semalam tak dapat online langsung...jup carikk

    ReplyDelete
  6. haaa 2 la pasal akak. potong, bakar mcm dah xde pape je. nauzubillah...

    ReplyDelete
  7. Sekarang nie macam2....takutkan....

    ReplyDelete
  8. malaysia skang ni pon dh rasa mcm xaman dan selamat jer...jenayah ada ja dimana-mana

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...