Sunday, August 12, 2012

SAMOSA TELUR & NASI LEMAK

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

menu yg terlepas entrynya minggu lepas ekeke .. jgn mara .. malas nak cakap banyak .. layan aje .. simple2 sbb akk masih buat samosa .. cuma kali nie kami buat samosa dan popia telur sahaja .. walau sederhana tapi rasanya sedap sgt2 .. berbaloi2 kalau buat sendiri nie kan .. dan menu berat kami hari tuu nasi lemak bersama sambal sotong kembang ... huhuhuhu kegemaran kami sekeluarga .. walau sotong kembang skrg mak aihhh mahal sgt2 .. tapi beli jugak sbb x menahan tgk ! .. ;))



samosa telur yg mantopsss !!!

sambal tumis sotong kembang untuk nasi lemak petang tuu ;)


cempedak kampung yg manisss ;)

 ini akk punye !!!!!!!!!!!

ok lah nak , akk baru balik dari ECM nie .. penat nyeeeeeeeeeee .. ada urusan dgn maxis .. window shoping sikit , lepas tuu akk dan ummi ke giant pula cari tshirt buat anak dara sulung akk tuu .. huhuhu penat , sib baik ada saix XL , kalau tidak hampa aje .. 

ok uolss berbuka ape petang nie ???
akk plan nak buat spaghetti dan salad thousand island .. hurmm insyaallahhh ;))
lepas nie baru nak sambung BW ... tkasih kepada yg sudi singgah yeeeeeee , akk kunjung balas sebentar lagi ..




12 comments:

  1. Petang ni buka kat luar n the geng... Sedap lak samosa tu... Dulu saya selalu makan samosa isi ikan berkari... Ermmmm...

    Selamat berbuka western petng ni..

    ReplyDelete
  2. ish...geram tgk kak...xmkn g nsi lmk buka ni

    ReplyDelete
  3. Semua yang ditayangkan adalah sangat menggoda selera

    ReplyDelete
  4. bak sikit semangkuk sambal sotong kembang.. lama tak makan

    ReplyDelete
  5. samosa telur xpenah makan lgi..waduh nasi lemak sdpnya...cempedak tu lamanya xpat makan..meleleh ni

    ReplyDelete
  6. eida boleh makan cempedak??saya tak boleh la..kalau makan mesti rasa pening2.mabuk..

    ReplyDelete
  7. @diana hurmm boleh je D .. alhamdulillah setakat nie x pernah lak ada rasa nak pening2 tuu .. kalau angin tuu biasalah kan ..

    D mengandung kan .. memang ada sedikit alahan koot kalau makan cempedak nie ;)

    ReplyDelete
  8. minat sungguh famili akak nasi lemak ya.. mesti sedap kak ieda buat. tu yg selera je makan ;)

    samosa telur belum pernah makan. nampak mcm sedap je :)

    ReplyDelete
  9. kak ida sedapnya wani tengok hihi

    ReplyDelete
  10. alahai buah cempedak tu..sedapnya la tengok..;)

    ReplyDelete
  11. banyak betul makanan untuk berbuka...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...