Tuesday, August 7, 2012

PERCUBAAN 1 RAMADHAN ~ KINI SHILA NEKAD KEKAL BERJILBAB

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

Tidak sangka ... rasa sgt2 berbangga dan jutaan tahniah akk ucapkan kepada Shila Amzah yang telah mengesahkan dirinya kini bertudung sepenuhnya. Nampaknya tahun 2012 ini sungguh ramai artis yang berhijrah. Ini satu petanda yang sangat baik buat kita semua. Semoga penghijrahan Shila Amzah ini akan berkekalan sehingga bila-bila.


alahh manisnyaaa shila nie .. dah ada gaya bini mawi lak si ekin tuu kan kan kan .. 
macam patung !

Berkata kepada wartawan Mstar, Shila Amzah mengakui yang dia hanya mencuba untuk bertudung bermula 1 Ramadhan lalu sebagai langkah menghormati bulan puasa. Selepas 15 hari, Shila Amzah merasakan bahawa sudah tiba masanya untuk dia bertudung sehingga ke akhir hayat. Kata Shila:-
Pada mulanya penghijrahan ini bermula pada 1 Ramadan sebagai tempoh percubaan dan ingin mendapat kepastian adakah saya benar-benar bersedia untuk melakukan perubahan tersebut. Dua hari lalu (Sabtu) saya sibuk dengan penggambaran program Nona bersama Neelofa dan Fauzana, tetapi ketika itu saya terpaksa membuka tudung. Kemudian, di sebelah petang pula Sharnaaz mengajak saya untuk berbuka puasa bersama peminat-peminatnya dan ketika sedang bersiap, tiba-tiba sahaja saya ambil tudung dari almari dan pakai terus. Ketika itu saya dah rasa sudah sampai masanya untuk diri ini berubah.

 

Serius Abang Nara agak terharu membaca kisah Shila Amzah ini. Simple tetapi penuh dengan makna di sebalik ceritanya. Kepada peminat Shila, jangan risau kerana Shila memberitahu yang dia akan tetap menyanyi. Namun nyanyiannya itu akan disesuaikan dengan imej terbarunya.
Alhamdulillah, memang saya ingin berubah dan mahu menjadi insan yang lebih baik daripada sebelum ini. Malah, saya mula berubah sedikit demi sedikit dengan mengubah cara pemakaian yang lebih sopan. Saya masih lagi menyanyi, tetapi tak adalah nak menari sakan macam dahulu. Pemilihan lagu pula lebih ke arah balada dan pop. Semoga perubahan diri ini membawa keberkatan yang lebih bermakna.

petikan : NARA


alhamdulillahhh .. semoga penghijrahan ini berkekalan lahh hendaknya .. hurmm dlm pemikiran akk nie .. berharappp sgt2 DATO CT kita tuu bertudung sepenuhnya macam mereka2 yg dah berhijrah nie kan ... betul kata shila tuu .. kalau dah allah bukakan pintu hati kita .. kita akan terus berubah .. 

insyaallahh semoga allah membukakan pintu hati mereka .. pada akk sgt2 terharu dan bangga kerana sedikit demi sedikit mereka nie berubah dan seterusnya diharap menjadi idola kepada masyarakat kita nanti .. aminnnnnnn



26 comments:

  1. a'ah...comellkn..betulla...saya pn berharap benda yg sama..rasanya lebih manis klau dato' CT bertudung dgn sempurna :))

    ReplyDelete
  2. tok ti juga yg akak sebut..ekekekkeke

    ReplyDelete
  3. comell shila pkai tudung

    ReplyDelete
  4. Shila ni mmg cantik.. bertudung nampak bertmbah ayu & maniss..

    ReplyDelete
  5. Wahhh...mmg nampak ala..ala...EKIN....ahakz....nampak HENSEM gitu....

    ReplyDelete
  6. harapan acik pun sama.nak sangat tengok..mesti cantik dan masni kalau dato ct yang pakai..macam shila..cantik sungguh..mula tengok acik tak perasankan dia..

    ReplyDelete
  7. lainnya rupa dia..manis jer..:)

    ReplyDelete
  8. Alhamdulillah .. Mengertilah tu agaknya.. Puasa dan tutup aurat tu wajib...

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah moga shila kekal bertudung

    ReplyDelete
  10. akak..dia sgt comel kan bertudung..

    ReplyDelete
  11. alahai manisn la bertudung..ha ah la kak teringin nak tgok Ct tu pakai tudung litup kan...

    ReplyDelete
  12. ha a...dah sedia cantik..pakai tudung lg manis dan ayu..hrp kekal selamanya..Amin..

    ReplyDelete
  13. yg sbelah shila tu sp eh?

    ReplyDelete
  14. bagus la...
    permulaan yang baik.tutup aurat bukan halangan untuk kita cari rezeki..kan??lagipun kita kan negara islam..harap lepas ni ramai lagi artis yang lebih peka.

    ReplyDelete
  15. comellah dia..mcm anak patong!

    ReplyDelete
  16. Alhamdulillah..syukur.. :) maniss je bila dah bertudung kan kak ieda :)

    ReplyDelete
  17. Alhamdulillah.. semoga ramai lg artis yg dpt hidayah nk berhijab nie.. :)

    ReplyDelete
  18. alhamdulillah...
    bertambah comell bila bertudung...

    ReplyDelete
  19. semoga berterusan hijrah ini

    ReplyDelete
  20. Alhamdulillah....happy for her...

    ReplyDelete
  21. Ramai artis wanita yg dah bertudung kan..cantik2 nampak mereka begitu...

    ReplyDelete
  22. Semoga hijrahnya berkekalan hendaknya..

    Alhamdulillah... :)

    ReplyDelete
  23. cantik dia bertudung..Alhamdulillah perubahan yg baik

    ReplyDelete
  24. Alhamdullilah...hrp2 bkekalan la..

    Tu la hrp2 pasni Tok Ti plk..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...