Wednesday, August 15, 2012

PELAJAR DI BAKAR TEMAN LELAKI

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

aduhhh penatnyaa hari nie .. keletihan sgt2 .. banyak kerja yg terpaksa di siapkan sebelum akk mula bercuti .. nak2 pula ada 2 meeting yg diadakan pada jam 12.30 bersama Timb Naib Canselor Akademik dan di susuli dengan mesyuarat bersama DATO Lembaga Pengarah jam 2.00 petang .. fuh fuh .. penat ... x sempat nak BW umah kawan2 .. habis je meeting , sesi bersalam2an bersama teman2 pejabat .. ramai kan .. kami nie ada dekat2 300 orang staff soo dptlah uols bayangkan .. soo memang x lekat dimejalah akk nie .. tu pun sempat jumpa teman2 akademik sahaja .. selebihnya memang x sempat ... huhuhu

bila balik aje .. mengantukk tuhan sahaja yg tahu .. dah lah akk x leh berpuasa .. terpaksa menahan lapar .. balik aje meneguk air .. kemas apa2 yg patut , buat persiapan utk berbuka dengan ummi ... nie terus mengadap komp .. blog lahh ape layie kan .. buka metro online .. melopong baca kisah gadis yg dibakar nie .. huhuhu sedihnyaaaaaaaaaa ... skrg gadis malang ini sedang bertarung nyawa , kritikal .. huhuhu disaat2 orang nak menyambut raya beberapa hari sahaja lagi .. macam2 berita yg meruntun jiwa ..


KUALA LUMPUR: “Mama tolong kak ngah. Kak ngah sakit. Kak ngah kena bakar,” rintih seorang remaja perempuan berusia 16 tahun ketika menghubungi ibu angkatnya selepas dipercayai dibakar teman lelakinya di kawasan semak berdekatan Seksyen 1, Wangsa Maju, awal pagi kelmarin.

Dalam kejadian jam 3.15 pagi itu, mangsa yang keluar bersama teman lelakinya berusia 19 tahun itu disimbah petrol sebelum dibakar menyebabkan terbakar lebih 25 peratus dari muka hingga ke pusatnya dan dilaporkan kritikal.

Bapa mangsa, Mat Zaki Mat Hussin, 45, berkata, anaknya, Nurul Firzanah yang masih bersekolah dalam tingkatan empat itu pergi ke rumah ibu angkatnya dan selepas tiba di sana, dengan kebenaran ibu angkatnya itu dia keluar untuk berjumpa teman lelakinya dipercayai untuk bersahur.

Menurut Mat Zaki, mereka yang sudah mengenali teman lelaki mangsa dan keluarganya tidak berasa syak untuk membenarkan mereka keluar bersama.

Bagaimanapun, katanya, jam 3 pagi, dia menerima panggilan daripada nombor yang tidak dikenali memberitahu Nurul Firzanah dibakar berdekatan Flat Wangsa Sari di kawasan terbabit.

ya allahh macam2 dunia skrg nie .. ada lagi berita yg menyayatkan hati yg melibatkan gadis juga .. di bunuh dan paling tragis mayatnya di rogol oleh penjenayah terbabit .. huhuhuh x der perasaan belas dah skrg nie .. apa nak jadi dunia nie ??????

petikan ; hmetro

berbuka apa petang nie ??? akk nak masak mee hun goreng ajeeee ;))
SELAMAT BERBUKA SEMUA ..

12 comments:

  1. assalam..ehem sedih mama baca berita2 begini..apa nak jadi dgn lelaki skrg ni..panas baran & cemburu tak bertempat..hu2x..semuga remaja ini akan pulih & sembuh segera..amin..
    terkilan juga mama kenapa keluarganya beri kebenaran utk keluar hu2x..walaupun mereka mengenalinya..bahaya gadis keluar dgn lelaki !!...

    ReplyDelete
  2. kesiannya , dah la dekat nak raya. luluh hati mak bapa budak tu.

    ReplyDelete
  3. dunia akhir zaman kak.huhu

    bahaya btol skrg nie.terutama utk perempuan..kene sentiasa berhati-hati

    ReplyDelete
  4. macamana mak ayahnya boleh benarkan anak keluar smpai lebih pukul 3 pagi ni?? susahlah nk cakap...


    Selamat HAri raya kak..maaf zahir batin dari yana juga :)

    ReplyDelete
  5. ya Allah, takutnye ika baca berita nie.dh la lepas nie nk stay kt KL sorang2.wuwuwuwu

    ReplyDelete
  6. melampau betul, panas baran betul, lagi panas kene bakar, comel budaknye.. tu yg payah tu kalo jadi lawa... jahat tol la teman lelaki nya tu... awasi anak2 dara anda ketika ini mereka di mana? pantau pergerakan anak dara anda yg comel2 itu.... moga Allah beri peluang hidup buat gadis tu...

    ReplyDelete
  7. Dunia akhir zaman kak..macam2 benda jadi..

    ReplyDelete
  8. Adoiyai.. panas baran sampai nak mencederakan org.. teruk punya kess.. harap dpt ditangkap laa bf nya tuh.. ikss..

    ReplyDelete
  9. sbb aper yer?
    tktnyer hu3...

    ReplyDelete
  10. macamana mak ayahnya boleh benarkan anak keluar smpai lebih pukul 3 pagi ni??...kalau saya memang tak izinkan...Nak buat camna..benda dah jadik...redha jerlah..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...