Tuesday, August 7, 2012

PANADOL & AIR BADAK ~ ZAHRIEN MASIH DEMAM

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

huhuhuhu ciann kat anak teruna ku sorang nie .. dah sekian lama x demam .. akhirnya mlm tadi dia demam .. panas badan semacam aje .. biasanya zahrien nie kalau demam memang suhu mencecah 38 - 40' .. tapi dia masih boleh bertahan .. dari petang semalam akk tgk dia lain macam .. menung dan x banyak bermain ngan sepupu2 dia .. kalau tidak memang x lekat di rumah .. 

bila rasa badan dia dedar semacam .. akk diamkan aje .. bila tiba magrib x berubah juga .. dia dah start merengek x selesa badan .. " ibuu , adik rasa panas badan ... tekak adik sakit ibu .. " alooor ciann dia .. akk dah agak nie mesti nak demam selsema .. tapi agak hairan dia x lak berair hidung , cuma mengadu sakit tekak .. nak bawa dia ke klinik semalam .. semua klinik tutup sbb cuti kan semalam .. soo akk decide belikan dia panadol kanak2 .

 Balik rumah , bagi dia makan .. dia tidur .. agak lama juga .. bila rasa suhu badan dah menurun sedikit .. tapi x lama .. dlm kul 10 mlm tuu suhu badan zahrien naik balik , panas semacam .. adik akk suh akk bagi dia minum air badak .. soo akk minta anggah belikan di kedai mak saudara akk .. bila bagi dia minum ok sikit .. suhu badan menurun lagi ... TAPI macam biasa , zahrien memang jenis yg payah nak kebah kalau dia demam .. badan kembali panas bila akk bangun sahur nie tadi .. oh panas benar badannya .. terasa bahang bila akk peluk dia ..

 wajah dia yang keletihan , masa nie selepas kami berbuka puasa , dia baru lepas muntah .. dia cakap " ibuuu habis semua makanan yg adik makan kuar balik ibu ... " alooor ciannn dia ... akk cakap lahh .. " x per .. adik muntah lahhh .. nanti esok ibu bawa ke klinik yaa .. " dan dia jawab " tapi esok kan sekolah .. adik nak gi sekolah " ... adehhhhhhhhh dlm demam2 nie masih ingat sekolah ! ... aduhh x menahan anak teruna ku sorang nie ... 


tapi aksi tetap x nak kalah kann .. tetap buat peace dlm keadaan macam tuu .. macam - macam kerenah anak2 nie .. bila mereka x sihat barulah nampak duk di rumah .. kalau tidak , org ralit sembang2 dia dah bedezup hilang ke rumah sepupu dia di sebelah rumah .. huhuhu .. hurmmm hari nie kenalah akk el , bawa dia ke klinik , ummi dan ayah pula ada pergi melawat kematian lagi .. hubby lak ada urusan luar hari nie .. soo apa2 punn ibu juga yg berkorban , selagi boleh .. kalau dah x boleh tuu baru lah minta tolong ummi akk ..

risau skrg nie .. cuaca x menentu .. bila panas .. tetiba pula ujan , ujan pula dlm keadaan panas terik .. macam mana tu ?? aduhhhh .. susah hati .. sib baik anak dara akk berdua tuu , sampai skrg bertahan puasa .. syukur sgt2 ... semoga mereka dpt selesai berpuasa tahun ini . aminnnnnnnnn 

ps : pagi nie tadi selepas sahur akk peluk dia .. dia sedar .. cakap " ibu adik nak cucu .. sikit aje .. x nak banyak " dengan wajah minta simpati .. adehhh sedih aje .. 



19 comments:

  1. Kesiannya zahrien. Makan ubat dan moga cepat sembuh ya... Take care. Mmg risaukan kak kalau anak tak sihat.

    ReplyDelete
  2. As salam kak Ieda,

    Lama tak menjenguk... 2-3 hari ni sibuk & lemau je rasenya...hehehe...

    Kesiannye Zahrien.. moga cepat sembuh.. Nak raya dah ni... Syafakallah...

    Kalau anak2 tak sihat kitelah yg paling risaukan kak...

    Kak,

    Mcmana persiapan raya tahun ni? Mesti meriah kan :))

    ReplyDelete
  3. keciannya...mg cepat sembuh..ank demam ibupun rasa nk demam..;)

    ReplyDelete
  4. salam ieda..siannya budak demam tu..semoga cepat baik lepas makan ubat nanti ye dik

    ReplyDelete
  5. lama dah tak rasa cuaca kat malaysia ni..harap2 antibody kuat..hehe

    ReplyDelete
  6. alahai..muka lemah xbermaya je tgk..sian.. gigih lg nk g skolah..

    ReplyDelete
  7. Zahrien macam auntie ye. Auntie pun demam hari ini. Tapi auntie tak boleh makan ubat siang.

    Moga Zahrien cepat sembuh ye.

    ReplyDelete
  8. kesiannye kak...tinggi suhu tu kan...takut bile demam suhu tinggi nieh....rasenye faktor cuace tak menentu ni kak...dayyan pun baik dari demam nie....hope zahrien cepat sembuh n aktif semula....

    ReplyDelete
  9. siannya zahrien. semoga cepat sembuh tau.

    ReplyDelete
  10. Baguslah Zahrien ni, demam pun masih ingat sekolah. Ada budak, jatuh melecet sikit je dah tak nak pergi sekolah..

    Mkn ubat ye Zahrien, semoga cepat sembuh!

    ReplyDelete
  11. Salam Ieda.Klu anak2 xsihat ni..kita la yg paling sshatikan.

    K.atie doakn semoga zahrien cpt sembuh....tampal koolfever kat dahinya,dia xmo ke?

    ReplyDelete
  12. kesian zahrien..sampai keluar air mata yer..muga cepat sembuh

    ReplyDelete
  13. ala sianyer dia..semoga cpt sembuh yer :)

    ReplyDelete
  14. alahai siannya ank akak neyh.. moga zahrien cepat sembuh la yea..

    ReplyDelete
  15. Musim sakit skrg ni Kak ieda. Qayyum pun elok muntah2.

    Nak jugak dia tunjuk peace..kalau Qayyum langsung xmau bergambar

    ReplyDelete
  16. Cuaca xelok skrg ni, mmg penyakit mudah hinggap, tambah kat tmpt sy ni jerebu trk, bkn sj anak2, km ni pun sakit2 tekak & selesema..

    Hrp nk raya nti xde la sakit2 sume ni dah, cuaca pun mtk2 la elok..

    Hope Zahrein cpt baik yer, rajin mkn ubat yer..

    ReplyDelete
  17. kesian zahrien...semoga cepat sembuh ya..

    ReplyDelete
  18. semoga cepat sembuh ye..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...