Tuesday, August 7, 2012

NASI GORANG TOMYAM , CUCUR UDANG & PENGGAT PISANG

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

haaaaaaa minggu lepas anak2 ada cakap kat akk .. apa kata kita buat nasi goreng tomyam lak .. hurmmm good idea ! x terfikir nak buat kan .. soo nie kira try & error lah .. ekekek yg penting nasi kenalah ditanak peroi2 gitu .. x leh nasi lembik2 .. nanti x jadi dan x rasa keenakannye .. alhamdulillahh macam biasa .. akk hanya tumis bawang putih merah , pes tomyam kena ada .. daun limau purut sahaja .. pastu letak lah bahan2 sayur macam kita buat tomyam tuu .. jgn lupe ayam dan udang @ sotong ;) hurmmm
macam biasa .. bahan campak2 mana yg ada .. dan  oh ya akk guna sos tiram dan cili sos .. kena da wajib .. jgn banyak sgt tau !

taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa


nasi grg tomyam close up sikit ! ... kejam kan ekeke 
alaaaaaaaaaaa bukan kejam .. nak kasi uols idea nak berbuka apa petang nie .. haaa try lah buat .. simple aje .. semudah 123 ! .. ;))

pastu ummi akk buat cekodok udang ! .. perghh terbaik lahh .. memang suke .. skrg nie udang murah sikit .. bolehlah pulun buat cekodok udang nie .. ;) 

mak saudara sebelah rumah bagi pengat pisang nie .. sbb akk bagi nasi grg tomyam tuu .. seronok nyeee dpt sedekah2 nie .. pastu dpt lak balasan nyee .. aduhh lagilah seronok .. haven !! ;))

alhamdulillah menu berbuka kami last week .. x ingat ari ape .. banyak sgt menu berbuka yg masih dlm draf soo kena update slow2 kan .. apa2 punnn berbuka dengan ala kadar tuu sgt2 bagus .. kadang2 tuu , kita dah buat simple aje .. bila sedekah kat org sebelah kanan & kiri .. dpt pula balasan dari mereka .. 

haaaaaa dah banyak balik ekkeke .. konon x nak ada pembaziranlah ... adakalanya semua nie di bawa sampai ke terawih nak dihabiskan semua juadah .. rasanya uols pun sama kan ;))


ps : zahrien dah semakin ok .. oh ya masa di klinik tadi memang akk dah cakap awal2 dgn dr x nak ubat demam yg biasa2 tuu paracetamol 100 .. sbb ubat demam tuu memang x leh jalan ngan body zahrien .. so akk memang minta ubat demam yg lebih baik .. dr terus bagi dengan antibiotik sekali .. sbb tonsil zahrien dah merah .. nie .. alhamdulillahhh .. bila kaka2 dia tanye .. adik dah ok ?? dia terus jawab .. ok dahhh sok adik leh sekolah ... adehhhhhhhh ingat noo sekolah tuu ekeke

28 comments:

  1. hehehe....nasi goreng tomyam....good idea...=)

    ReplyDelete
  2. Sgt menarik dan sedap nengoknyaa.. nasi tuh.. :)

    ReplyDelete
  3. Sepanjang Ramadhan tahun ini, setakat ini baru seklai kakcik buat nasi goreng - nasi goreng cili kering. Alhamdulillah, anak2 suka. :)

    ReplyDelete
  4. akakkkkkk!!!! sayer telah terliur melihat mknn yg ade ni akak oiiii!!

    lagi nasi goreng tomyam ngan pengat tu....meleleh sayer...

    ReplyDelete
  5. Pergh nasik goreng tomyam segala mcm isi ada kat dlm tu..meriah nya sis..kompom sedap....

    ReplyDelete
  6. entry ni kene view laju2... uhhuhuhu

    ReplyDelete
  7. sedapnya kak, simple tapi walah, lapar terus tina hehe

    lama tak nampak pengat pisang, kalau dulu2 arwah mak suka buat

    ReplyDelete
  8. menariknya nasi goreng akk nih..
    terasa2 dah kt tekak ni haaaa
    hehe

    ReplyDelete
  9. ns goreng tomyam?... cam best je.. xpnh mkn lg ni..

    ReplyDelete
  10. rasa nasi goreng tu masam2 ke kak .... cam tomyam tu ke ..ima tak penah mkn ...

    ReplyDelete
  11. waaa...terliurla kak..
    kasik la resepi ns goreng tomyam tu..hehe

    ReplyDelete
  12. lebih kurang menu KA semalam hehe

    ReplyDelete
  13. wah..nasi grg tomyam..nx time bole la saya try buat utk menu berbuka =D

    ReplyDelete
  14. suka tgk pengat pisang tu, feveret yus sepanjang masa, kalau campur cendel lagi best!

    ReplyDelete
  15. Sedapnya la makanan tu tgh puasa ni kan..nasi goreng tomyam pernah try tp tk berapa sedap jd la..

    ReplyDelete
  16. cucur udang tu.... mkn dgn kuah kacang, dapnyerrrr

    ReplyDelete
  17. aduhaiii cekodok udang yg tak menahan tuh!!!!! yes yes yes kadang2 suntuk gak asik masak benda sama...at least baca2 blog boleh kasi idea memasak :)

    ReplyDelete
  18. bestnya kalo dpt bejiran ngn akak kan..bole tukar2 juadah..yg 1 jadi 2..ye daakk?? huhuhuh

    ReplyDelete
  19. menyelerakan tengok juadah buka tu...

    ReplyDelete
  20. @eima ishh x masam lah dik ekek
    letak pes tuu jgn banyak , lebihkan daun limau purut .. ermmm ;))

    ReplyDelete
  21. Sedapnya...nasi goreng tomyam...kak ieda mesti pandai masak..

    ReplyDelete
  22. bestnyer bukak puasa kat rumah....!

    ReplyDelete
  23. baa~ CAK!!

    waa.. best la ank2 akak dpt mak pandai msk~

    ReplyDelete
  24. sedapnyer nasi tomyam..

    ReplyDelete
  25. ari tu ayah buat nasi goreng tomyam..perghh sedap...bertambah2 :)

    ReplyDelete
  26. nasi grg tomyam xpenah mkn lg eheeee

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...