Wednesday, August 1, 2012

NASI GORANG CINA & PUDING ROTI LAGI !

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

ya allahhh internet hari nieeee betul2 lembab gile ! ... haaa sabor2 .. ekekek x tahu apa yg x kena ngan server di pejabat 2-3 hari nie .. semalam ok layieee .. nak bukak certain2 web duk loadingggg slow2 .. hari nie kira x leh sabar dahh .. sekali load dia terus kuar page cannot display !! hah .. sape x hamun kan .. haaa dah lah pose .. dah lah x der mood .. macam2 lah dlm kepala nie .. ekkekeke ( sambil2 urut dada nie ekekek

haaaa apa2 punn sowi sgt2 lah uolsss akk lum dpt nak BW keseluruhannya .. sakit ati pun yeee .. nak bukak sistem kolej sendiri pun slow .. hurmm any idea tak kenapa line internet macam nie skrg nie ??? sbb kat umah akk tmnet pun same aje .. kalau buka 2-3 web dia terus page cannot display .. hah ! ... tensionnn2 .. ;))

ok lahhh kira malas nak citer banyak kann .. nie haaa nak tayang dan nak share menu akk hurmmm bile erkkk ?? hurmmm haaaaaaaaaaa kelmarin nyee menu sbb semalam akk buat mee hun grg ! .. ekekek soo akk macam biasa memang merajin kan diri buat masakan panas .. siap ada desert layie .. sbb dah bosan beli kan .. kadang tuu x mendapat kepuasan hati .. soo melayan lahh tekak nak makan manis2 nie .. kalau nak tahu setakat hari nie menu manis2 yg akk kira terorr buat adalah puding roti tuu ekekek .. ;)

layannnnnnnnnnnnnnn

atas permintaan .. pic di kecil kan ekkeke

nasi grg cina .. kali nie anak2 yg minta buat .. duk belek2 buku resepi konon ! .. haha sekali main campak2 jugak akk nie .. mana rasa nak masuk akk campak aje .. dush dush dush ! .. jadiiiiiiiiii ;))

alamakkk akk lak terliuq ! ahahhahaha

tembikai oh tembikai ! ... haaaaaaaaaa skrg nie cuaca x menentu kan .. soo pilihan makan tembikai adalah terbaik .. ahahhaha tapi x leh banyak sbb badan mudah letih .. kenapa erkk .. mgkin sbb sejuk kan .. semangkuk nie akk cuma dpt makan sejuring aje .. percaya ?? uhuhuh

haaaaaaaaa tudiaaaaaaaaaaaa melelehhhhh je kan ! .. muahahhahaha
pueh nak menyiapkan jadi macam nie .. sbb nyeeeeeeeeeee ?? si zahrien lahhh 2-3 kali nak rasa kan ... buat akak2 dia sakit ati jeeee ahahhahaha .. dugaaaan dlm pose !!! .. ;))
siap ada sos kastad layieee .. haaa kemain rajin kannn .. jgn x percaya ... ekekek

uols berbuka apeee .. akk nie ari2 duk fikir ngan ummi nak buat ape ... yg apsti kami memang x akan makan nasi lauk pauk tuuu .. memang akan buat masakan panas ... x kira lah apeee kan ..

hurmmmmmmmmmm petang nie nak berbuka nasi GORENG TOMYAM ! ... aci !!!!
lalalalalalallalala tapi akk x pernah lupa untuk ambil TEAMIX HERBALIFE selepas makan .. baru segar nak gi sembahyang terawih pulak ! .. ;))


27 comments:

  1. sedapnya...mintak resipi kak... nasi goreng tu...

    ReplyDelete
  2. sampai nya hati tayang makanan sedap ghupa gitu...huhu..

    mmg kan kak sjk ni tenet mmg lembap gila..pki wifi pun lembap..nak2 lg kalu pki berukben..nyakit kan hati nak hadap lama2...

    ReplyDelete
  3. sume gmbar yg akak post memang membuatkan hani terliur la..huhu

    ReplyDelete
  4. glupppp!!!tertelan air liur!

    ReplyDelete
  5. salam Ieda.Mengoadanya sos yg meleleh kat puding roti tu :D

    ReplyDelete
  6. resepi campak2 akk selalu nampak menarik.

    puding roti tu sedappppnya lahaii

    ReplyDelete
  7. nasi goreng akak tu nampak sedap.. meriah je isi dia :-)

    ReplyDelete
  8. resepi campak2 pun janji rasa tetap mabeles..bukan gitu??

    ReplyDelete
  9. biasa tu yg cmpak2 tu yg sedappp nanti..bila ikut resepi biasa2 je

    ReplyDelete
  10. nanti akak up resepi nasi goreng tom yam tu ye

    ReplyDelete
  11. aduii kak.. terliur pulak dibuatnya!! uhhh.... uhhh sabar...

    ReplyDelete
  12. alahai sedapnyer nampak sabo jer la kak oiii hehehehe

    ReplyDelete
  13. intenet nak uji kesabaran le tu.hee
    kak...makruh tayang picture makanan..hehee mujur dikecilkan...

    ReplyDelete
  14. Bila mata dan pandang tergugat juga ieda hihi..

    Rajin betul ieda buat macam-macam.

    ReplyDelete
  15. menarik warna nasi goreng tu!

    mintalah resepi puding roti ..meleleh2 tu..ngancam :)

    ReplyDelete
  16. Cantik kak nasi gorengnya..
    Menyelerakan..
    Kak, Aqil bnyk kali request nak mkn tembikai kak..
    Tp sebab dia ada semput ina x bg sbb org kata tembikai x elok utk org semput..
    Dia sejuk..
    Btoi ker kak?!
    Sian lak bila si Aqil asyik meminta2 nak tembikai..

    ReplyDelete
  17. tu dia puding roti akak meleleh, bikin kecur air liur nih...huhu

    Sy ni da byk kli tingin nk bt puding tu tp xmenjadi lor...huhu

    ReplyDelete
  18. Juadah berbuka hari nih pun SIL wat puding roti jugak. Alahai sedapnya tp tak taulah bleh mkn ke tak ek huhuhuhu

    ReplyDelete
  19. aduh sedapnya puding roti tu...hihi

    ReplyDelete
  20. nak resepi puding roti tu kak... pleaseeeeeeeeee.... hehehehe

    ReplyDelete
  21. akak Ida, betul2 bikin air liur saya meleleh.. kalo la rumah kak ida sebelah umah saya, lame dah saya order tau, hahaha!


    Selamat berbuka puasa Kak!
    agak2 ape menu petang ni yea sis? heeee~

    ReplyDelete
  22. Kak! Puding rotimu itu kak begitu menguda jiwa tau.. Heee

    ReplyDelete
  23. Ayooo mmg meleleh tgk puding roti tu :-)

    ReplyDelete
  24. Sedapnya...semua kesukaan saya...

    ReplyDelete
  25. meleleh lah kak tgk puding roti tu... huhu...

    ReplyDelete
  26. alahai la puding roti..bila la sy nk merasa ni..:

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...