Wednesday, August 15, 2012

MELAYAN SHUSHI & COLESLOW YOGURT

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

malam tadi selepas melayan anak2 main bunga api , akk melayan makan sushi & coleslow yogurt nie .. hurmm terajin nak buat coleslow yogurt nie .. bukan selalu kan .. kebetulan anak2 request .. nak beli macam x berbaloi .. baik buat sendiri since bahan2 dah ada kan .. alahhh semudah 123 ahhaha macam biasalah akk nie ... TAPI bukan sushi ye ..

 haa yg nie akk beli kat carefour ECM .. kebetulan ke sana sabtu last week .. terasa lak nak makan , ini adalah kali kedua akk beli dan makan , sblm nie adik akk tolong pilih ... tapi sayang tekak x leh masuk huhuh.. ummi pilih satu akk pilih dua .. ummi akk yg bayar ahahhaa .. kata ummi , dia belanja .. yes2 ... ;))

 akk pilih yang ini .. spicy & macam biasa .. tekak orang melayu x leh hilang kan .. sushi serunding daging ! TERBAIKKKK uuuuuuuuuu

 dan ini pilihan ummi .. seafood sushi koot .. ekkeke .. leh tahan .. tapi akk tgk aje lahhh .. TAK termasuk tekak nie bila tgk macam nie huhuhu

 dan ini juga pilihan akk .. ok lahhh .. feeling tuu ala2 coleslow laaaaaaaaa .. 
soo boleh lah tekak nie malayan ;)


 macam biasa ... ini habis dulu .. anak2 x menjamah punnn .. duk eeeeeeeeeeiii .. x lalu aje .. anak2 akk lagilahh tekak melayu nokss !


haaaaa amikk sebekas besar akk buat .. kali nie mix ngan yogurt rendah lemak .. ok lahh sedappp macam makan di rasamas aritu .. ikut lahhhhhh janji anak2 suke .. akak buat banyak sbb nak letak dlm peti .. nie yg baru kuar peti lah niee ... sejukkkkkkk aje .. fuh pueh hati lahh bila buat sendiri nie kann .. ;)

bahan2 yg sgt mudah .. kobis purple & biasa , carrot , mayonis ladies choice , yogurt & sedikit garam .. gaul sebati , berhati2 dengan jumlah mayonis dan yogurt yg diletakkan tau .. kalau terlebih banyak akan menyebabkan coleslow uols terlebih air .. selepas itu biarkan di dalam peti seketika dan akhirnya enak dimakan begitu sahaja !!! .. ahahha ( ala2 iklan lakk ) ... ;))

ps : huhuhu tahun nie x dpt nak sambut raya ... x dpt nak menunaikan sembahyang raya .. huhuh sedihhhhhhhh .. dlm waktu azan magrib semalam dah rasa lain macam .. menceruuu aje .. sekali bendera merah dah berkibarrr huhuh ... nak buat macam mana kannn ... redha sahajalahh ... sib baik mood arini best sbb last day kerja kan .. x sabar nak cuti raya ekeke ..

27 comments:

  1. akak...until skrg org tak pandai mkn sushi...aduhaiii...mcm mane nk buat yeee...?

    ReplyDelete
  2. nasib baikla sy bukan penggemar sushi..heehee

    ReplyDelete
  3. salam akak..selamat hari raya..wow sedapnye sushi tu..lama xmkn sushi...hehhe

    ReplyDelete
  4. sama!! suke beli sushi yg serunding tu..

    ReplyDelete
  5. Queen x pandai mkn sushi kak.. hehehe...

    ReplyDelete
  6. 'rumpai laut' yang membaluti sushi membuatkan akak terpaksa tolak tepi

    ReplyDelete
  7. Sushi serunding daging?rietta pown xbleh nk pergi nie....hehehe....tekak melayu jugak...

    ReplyDelete
  8. dap tu....g suka sushyiii

    ReplyDelete
  9. saya dulu x bleh telan sushi kak
    tp lama2 tu suke plak

    ReplyDelete
  10. ala jelesnya dh lama tak bersushi..hihi

    ReplyDelete
  11. sejak peknen, sy mkn sushi baru sekali sbb mls nak cari hu3

    ReplyDelete
  12. Hah...dapat dah idea menu berbuka...buat coleslaw tu...mekasih mekasih..hehehehe

    ReplyDelete
  13. tak makan sushi..entah2 tak boleh nak telan

    ReplyDelete
  14. Sushi saya pun tak berapa suka ;) coleslaw tu best. Buat sendiri mmg berbaloi dan sedapkan. Saya perah sikit lemon :) tgk chefwan buat hihi.

    Awalnya cuti... dah raya ya.. :)

    ReplyDelete
  15. wahhh sushi serunding daging tu...best best..i like :)

    ReplyDelete
  16. Tak pernah makan pun sushi mushi ni...tak boleh nak telan lah sis...

    ReplyDelete
  17. tk pndai nk mkn sushi..tkut nk oder kang tak lalu nk telan uwaa...tp sushi serunding tu nmpk mcm sedap je kan kak..

    ReplyDelete
  18. akak ni sampai sekrg boleh tgk aje angah n ami mkn sushi tapi akak tak suka, tak leh terima

    ReplyDelete
  19. Pernah makan, tapi tak tertelan dek tekak ni. Tekak melayu ☺☺

    ReplyDelete
  20. dlm byk2 makanan, makanan jepun la saya tak reti nak mkn kak...huhu...

    ReplyDelete
  21. wani xpandai mkn sushi dh try hr tu eheeee...coleslow tu nampak sedap i loikeeee hihi

    ReplyDelete
  22. errah smpai skrg xleh nak telan sushi..tak sesuai dengan tekak ni..lau makan msti rasa nk mun***..tp lau coleslow bermgkuk2 leh hbskan..hehe..

    ReplyDelete
  23. Salam Ramadhan Ieda

    nyam nyam

    ReplyDelete
  24. uwaa!! saya hantu sushi. mentang duduk jepun.hehe.. memang menu wajib tiap minggu. nnti balik msia harus lah saya rindu sushi yang sedap2 kat jepun ni. uhuhu..

    ReplyDelete
  25. saya nak buka pose dengan sushi lah!

    ReplyDelete
  26. Sedap ke sushi kak? Saya tak pernah makan hihihi...kata hubby sedap...Hubby pernah makan waktu dia kat jepun...tahun lepas..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...