Wednesday, August 8, 2012

MEE BANDUNG MUAR , SAMOSA DAGING & CEMPEDAK KG !

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

ok nie menu nuzul quran aritu .. kebetulan semua ada kan .. adik akk di KL tuu balik hari sabtu .. ahad kami buat nasi lemak .. hari isnin buat mee bandung muar lak .. amacam .. jadi tak ?? boleh lahh kalau uolss terliur tuu haaaaaa konperm menjadi ahahhaa .. angkat bakul sendiri lah pulakkkss .. alhamdulillahh mee bandung muar nie hasil perah idea akk , ummi dan adik .. ekkeke padahal buat mee bandung nie mudah je kan .. maklumlahh akk bukannye chef .. kalau chef sure lagi mantops .. janji buat makan family dan mereka suke & yg penting NO KOMEN ! ... ekekke 

adik akk pun ada hajat petang tuu , nak buat samosa daging ... semua bahan ada .. soo dia lah yg buat dengan di bantu hubby dia .. sporting BIL akk tuu .. x sangka ada bakat tolong isteri di dapur .. syukurrrrrrrrrr ;))


ini yang akk makan ... sedikit duluuu lepas tuu leh tambah2 ..


my sister yg tgh rajin aka terpaksa rajin ekeke .. dia dah buat penat2 ngan hubby dia .. dia jugak yg kena goreng sbb akk nak jadi photographer kejap .. ;))

lepas tuuu abang ipar akk sampai dari kg dia .. sekali dia bawak mai buah nieeeeeeee
fuhhh langkah kanan kiri lah kannn .. dah lah buah dari kampung dia .. isi x yah cakap lahhh .. x terbanding rasanya ... manisssssssssss ya ampunnnnnnn ;))


tgk !!!!!!!!!!!!!!!!

tgk lagiiiiiiiiiiii !!!!!!!!!!!!!!!

dan lagiiiiiiiiiiiiiiii yumx100 kali uuuuuuuuuuuuu ;)) x tergamak nak buat goreng sbb lum sempat nak kumpul utk goreng dah licin kena kebas .. asal letak dlm bekas licin .. dah macam mana .. ekkeke


inilah kami .. x ramai mana punnn ..  maklumlahh adik beradik 4 orang sahaja .. masa nie adik akk yg bongsu x der .. kalau ada mgkin lagi penuh lah dapur akk yg seciput nie .. ;) alhamdulillahhh seronok sbb dpt berkumpul macam nie .. bukan selalu kan .. ;))

macam biasa .. anak2 akk dan anak2 along duk di birai tangga dapur aje .. ciannn anak2 akk .. dah lah puasa .. berbuka disituu aje .. kenalah mengalah kann .. x muat meja .. kalau ada adik akk tuu harus kami makan di bawah sahaja .. ekekke ;)) sib baikk ada adik akk duk temankan mereka ... ;))

soo amacam .. uols dah ada idea nak berbuka apa petang nie ???
akk ?? hurmmmmmmm pun x tahu layie .. ada idea tak ??? kita tukar2 ;))



18 comments:

  1. mee bandung feveret sy tuuuu...

    ReplyDelete
  2. mee bandung tu nampak sedap la kak...bg resepi hihihi

    ReplyDelete
  3. bestnya mee bandung.
    feveret sy tu.

    ReplyDelete
  4. lama tak mkn samosa tu..huhuhu.. petang ne mungkin goreng bihun je kot..ngn tempe goreng.. sorg2 ne mkn megi pun sodaapp kak..yg pntg konyang...hehehe

    ReplyDelete
  5. Samosa suka...cempedak pun suka...semua la suka cam tu.,mee bandung pun suka jugak..

    ReplyDelete
  6. Salam Ramadhan Ieda

    geram tenguk cempedak

    ReplyDelete
  7. salah satu menu petang nanti tomyam pok tek

    ReplyDelete
  8. ohhhh bestnya kak makan ramai2 ;)

    ReplyDelete
  9. dap nyer mee bandungggggggggggggggg

    ReplyDelete
  10. alahai kak sedapnya, lapar perut tina tgk menu berbuka akak tu

    cempedak tu yg paling tak tahan tu, mesti sedap kan

    ReplyDelete
  11. akak... sdapnya cempedak.. samosa tu .. alahai... kalau teringinbeli kat bazaar tp rasanya x seperti yg diharapkan.. kecewa... nak buat sendiri x pandai.. hehehe

    ReplyDelete
  12. wei , tgk pown dah rasa sedap ni!

    ReplyDelete
  13. Salam Kak Ieda, saya sebab HB merudum so, usaha cari kerang n bayam, so, tu la menu berbuka ari ini, heheheh~

    ReplyDelete
  14. mak aiii.. dah berkeroncong dah bunyi perut tgk gambr2 ni.. hehe

    ReplyDelete
  15. Mee bandung tu sgt menggoda ok!:-) huhuu

    ReplyDelete
  16. Naseb baek aku tgk gambo mkn ni blah mlm...kalau siang2 mau meleleh ayer liyor aku...huhuhuuu

    ReplyDelete
  17. mengancam cempedak tu...sy suka..:)

    ReplyDelete
  18. dah ramai cam tuelah...terpaksa makan kat bawah..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...