Monday, August 6, 2012

MAK ITI ( DATO CT ) SEORANG YG 'CHIL' & 'RELAX'

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ


salam semua

wahh bagusnyaaaaaaaaaaa .. sejuk mata memandang akan keserasian dan kemesraan anak2 tiri Dato Siti dengan Dato Siti ... alhamdulillahhh .. syukurrr harap2 mereka berkekalanlahh sampai bila2 kan .. dan akk sgt2 yakin dengan kata2 anak2 tiri CT nie berkenaan kesabaran dan sifat prihatin CT terhadap anak2 tirinya .. hurmm bilalahh ct nak dpt bb kan .. kalau dpt bb gurl sorang punn jadilah kan kan kan 




Datuk Siti Nurhaliza bersama suaminya Datuk Khalid serta dua daripada empat anak tirinya iaitu Muhammad Ashraf, 20, dan Muhammad Aazief, 14 dipertemukan di dalam satu fotografi khas Harian Metro. Difahamkan selama enam tahun bintang terkenal berkenaan berkahwin dengan ayah mereka, sepanjang tempoh itu juga mereka tidak pernah melihat ibu tiri mereka dalam keadaan marah atau melenting. Sifat tenang dan sabar Siti membuatkan mereka amat menghormati dan mengaguminya. Jelas mereka kepada Harian Metro:-
“Mak Iti seorang yang ‘chill’ dan ‘relax’. Tidak pernah marah dan penyabar. Biar dengan orang gaji sekalipun, dia tidak pernah meninggikan suara. Dia seorang yang baik dan mempunyai kesabaran luar biasa. Bukan itu saja, Mak Iti saya sifatkan sebagai seorang pendengar dan penasihat yang baik. Saya tidak pernah rasa kekok untuk bercerita dengan Mak Iti kerana dia boleh menerima apa saja isu yang diperkatakan.”
Ashraf dan Aazief juga berpendapat sebagai seorang anak, mereka berdua wajib menghormati Datuk Siti sebagai ibu tiri mereka dan selama berkahwin Datuk Siti berjaya membahagiakan ayah mereka.


seronok tgk mereka macam nie kan .. macam happy family aje .. hurmm CT nampak gemuk erkk dlm pic nie .. orang tgh happy kan .. walau x der anak sendiri lagi .. tapi hati senang sbb anak2 tiri dah mula menghormati dan menyayangi beliau .. ;))


29 comments:

  1. harap2 dpt anak cepat..mesti comel

    ReplyDelete
  2. Sweet kan diaorang ni..semoga kekal bahagia selamanya

    ReplyDelete
  3. Bagus lah CT ni...dia ada kesabaran luar biasa. Akak ni sabar mmg sabar tp kalo ada yg tak kena ngan anak...dorang kena marah jgk, hihi..

    ReplyDelete
  4. part anak ni xleh nak ckp psl itu trpulang pd rzeki ..

    tapi yg x besh tu part tudung.. adeh .. makin teruk plak

    ReplyDelete
  5. moga dato ct cepat2 dikurniakan anak.. tapi tudung periuk ct tu lucu la..hihihi

    ReplyDelete
  6. tulh xsabo nk tgk anak mak iti nii..ehehe

    ReplyDelete
  7. cantek sangat ct kan?geram tgk pp dia..hehe

    http://qasehraihan.blogspot.com/2012/08/cantiknya-kurma-puasaku-kali-ini.html

    kita folo kak..

    ReplyDelete
  8. salam ieda..acik pun suka tengok gambar ni

    ReplyDelete
  9. berdoa agar siti dapat anak sendiri amiinn :)

    ReplyDelete
  10. Menumpang kasih anak tiri. Untung juga ada anak tiri kalau tak lagilah rindunya nak dapat kasih anak-anak kan..

    ReplyDelete
  11. alahai comelnya....keluarga bahagia

    ReplyDelete
  12. hurm bilalah dia nak ada anak sendiri kan...

    ReplyDelete
  13. Semoga cepat dpt anak sendiri.

    ReplyDelete
  14. Alhamdulillah..semoga hubungan mcm ni kekal selamanya..Happy Family

    ReplyDelete
  15. sifat penyabar tu yg paling akak kagumi..

    ReplyDelete
  16. penyabar...bukan semua org ada sifat2 tu...Alhamdulillah...

    semoga dorang kekal bahagia hendaknya...amin...

    ReplyDelete
  17. tak sabar tunggu ank dia sendiri... emm bila yer...

    ReplyDelete
  18. happy je.. seronok baca kata2 ank tiri ct tu...

    ReplyDelete
  19. blm ada rezeki lagi kot kak.. :)

    ReplyDelete
  20. mudah-mudahan keingin dato ct untuk dapat cahayamata termakbul

    ReplyDelete
  21. mudah-mudahan keingin dato ct untuk dapat cahayamata termakbul

    ReplyDelete
  22. semoga dati ct cpt dpt anak sendiri...tp mmg nampak dato ct ni jenis lembut jer...

    ReplyDelete
  23. Kalau di lihat dari airmukanya...memang siti seorang yg penyabar...

    ReplyDelete
  24. mak iti ni mmg terbaik la..

    ReplyDelete
  25. Seronoknya ada mak tiri yg baik...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...