Tuesday, August 21, 2012

KENDURI , BERTUNANG & KAWIN DI HARI RAYA

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

alhamdulillah dah raya ke3 dah kita kan .. rasanya ramai kawan2 yg masih sakan beraya .. , nak2 sebelah johor dan KL kan .. kalau di pekan , pahang nie suasana dia dah kembali reda , kebanyakan anak2 dah pun pulang beraya di rumah mertua masing2 , mana yg beraya hari pertama di rumah sendiri disini ... suasana tidak lah sehebat di sebelah2 selatan , kalau di johor ( yg akak tahulahh ) kemeriahan raya tuu masih ada sehingga seminggu @ sebulan ! .. 

nie ada diantara mereka nie mengadakan kenduri , akk baru sahaja balik dari menghadiri kenduri sepupu bertunang, sebelum tu kami menziarahi atuk2 sedara yg sudah uzur .. sedih pula .. bila melihatkan wajah tua mereka .. 

 yg kenduri kawin pun ada .. kebanyakannya ambil sempena cuti sekolah nie kan .. soo hari sabtu nie punn masih ada kenduri kawin .. cuma akk x dpt nak hadiri sbb akan ke muar , johor esok pagi .. oh .. x sabar rasanya nak memulakan perjalanan balik ke kg arwah nenek sebelah ayah .. ;))

kalau di sebelah ayah akak nie .. raya 4 nie masih meriah dengan program marhaban rumah ke rumah .. unik kan tradisi nie .. insyaallahh akk akan amik pic nanti ... leh abadikan disini .. 

ok .. sehingga tuu kita berjumpa layiee !!

12 comments:

  1. assalam ieda..ditempat acik ni kalau raya ke3 tu dah kurang meriahnya..dan akan meriah kembali selepas habis puasa 6 syawal

    ReplyDelete
  2. Wha! Tema merah!

    (Salam Aidilfitri!)

    ReplyDelete
  3. Queen dh keja dah ni kak...
    selamat berhari raya ye kak.

    ReplyDelete
  4. Wah meriah ye kak, selamat hari raya!!!

    ReplyDelete
  5. Kawasan rumah myra bila dah masing2 mula bekerja baru akan meriah, yela sebelum ni semua dah balik ke kampung kan, bila dah kembali baru nak mula beraya :)

    ReplyDelete
  6. selamat hari raya eida...js dh kembali dh ni...hihi...

    ReplyDelete
  7. insyaallah... tahun depan merasa la beraya kat Johor pulak.

    ReplyDelete
  8. salam aidilfitri eida.. menyepi jer, mesti busy raya

    ReplyDelete
  9. hai kak..masih beraya ker... ??

    ReplyDelete
  10. As salam Kak Ieda,

    Knock..knock...knock... dtg nak raya! hehehe... blogger pun ramai yg masih bercuti raya lagi! ;))

    ReplyDelete
  11. meriahnyer raya kak hihi

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...