Monday, August 13, 2012

KEKASIH NO 2 MY HUBBY !

 بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

nak cerita sikit pasal kekasih no 2 hubby nie .. haa nie lah dia .. si ikan oscar ... uishhhh memang akk jelesss lah , mana tidak nyeee sejak kematian beberapa ekor ikan oscar yang lepas , hubby macam gian semacam dengan ikan2 nie .. asal ada duit lebih aje dia akan beli seekor .. konon beli menggantikan yg dah mati tu ... bukan main suke ... skrg ikan2 tuu dah bertambah , cantik2 lak tuu .. akk dan anak2 pun naik syok lak kadang2 tuu  ekkeke ..

bila besar nie .. nampak cantik dengan warna yg pelbagai pada badan ikan2 nie ...


 
aquarium pun dah semakin besar kan .. soo semakin syokk lah hubby .. hari2 duk mengadap bini no 2 dia nie .. lepas berbuka aje dia akan duk di belakang bengkel nie .. sbb disinilah tempat aquarium nie di letakkan ..


paling cantik diantara ramai2 tuu .. warna keemasan .. ada beberapa ekor sahaja .. masa beli dengan harga rm 20.00 skrg kalau di jual leh cecah rm50.00 ... fuhh !


yang pastinya ikan2 nie adalah mainan dan kekasih kedua hubby .. kesayangan dia tuuu .. bengkel nie dah jadi tempat kedua dari rumah .. x perlahh biarlah hubby minat dengan ikan2 nie dari dia minat dgn xtvt yg bukan2 kan .. ;)) tapi jaga ikan nie , macam biasa .. memang agak cerewet , air memang x boleh kotor .. kalau kotor , cepat lah dia mati ... huhuhuh

ok lah akk nak sambung BW .. sorry sgt2 siang tadi memang x sempat nak BW sgt .. huhuh kerja bertambah2 banyak .. nak2 esok dan lusa last akk bekerja .. khamis dah mula bercuti .. macam2 lah kena settle kan .. dengan suratnya .. hurmm biasalah kerja macam akk nie kan .. nak2 bahagian akademik nie .. x pernah x der kerja .. kalau ada lapang2 sikit , barulah boleh sambil2 BW kan ..

22 comments:

  1. a'ah mujur berkasih ngan ikan...cam suami sy juga bigbike dia itulah bini no 2 dia..sayang sesangat..:)

    ReplyDelete
  2. hehe. corak kat badan ikan tu nampak bercahaya la. Erm.. ikan tu mmg sekumpulan n berenang bawah ja ka?

    ReplyDelete
  3. cantik nya eida..
    suami saya dulu rajinla dok tunggu ikan depan akuarium..sekarang ni malas dah dia..
    ikan tu kadang2 makan 2 hari sekali je..hahahaha.kejm!

    ReplyDelete
  4. bagus bela ikan ni kak...btw memang cantik ikan2 tu kak...serius...

    alahai tang jaga tu saya selalu kecewa...akekekekke

    ReplyDelete
  5. ikan2 nie mahal...jangan mati cam hari tue sudah...nanti sedih abang kak..

    ReplyDelete
  6. ok la tu eida..hobi baru ada gak penghibur...hihi

    ReplyDelete
  7. nak sekor dua boleh? hehe

    ReplyDelete
  8. Wat suspen ja td..ingat kasih dgn sp..hehehee..

    ReplyDelete
  9. nape mcm garang je ikan tu?


    ehh, dh tk header dh..

    ReplyDelete
  10. kami pon suka ikan... tp da mati smua nyer hu3

    ReplyDelete
  11. Biarlah dgn ikan dari yg lain ieda... tapi memang cantiklah. Kakak suka tapi tak pandai jaga dan tak rajin..

    ReplyDelete
  12. saya pun suka bela ikan. tapi saya suka gold fish. Org kata tak tahan, cpt mati, tp klu jaga elok2, tahan je. cuma kalau takde letrikla, dia tak tahan klu takde oksigen.

    ReplyDelete
  13. cantik gak ikan ni ptt suami akak berkasih no 2 dgn ikan ni hikhikhik

    ReplyDelete
  14. eh kak, cantik lak kak...ade mcm rupe ikan puyu kan.....dulu laki lieya minat gak ....tapi tu laaa die malas nak cuci aquarium wakaakakakakaka

    ReplyDelete
  15. pasni kena jage leklok la ye cik kak..
    nnti tak pasai en asben stress plak.. heheh
    taleh pi beraya jauh2 nnti tade plak yg nengok kekasih hatinya tu.. heheh

    ReplyDelete
  16. kekasih no 2...hikhikhik

    cantik la ikan2 tu, sisiknyer bercahaya yer, mcm api pun yer kan..

    Sama la kita kak, bz ya amat!

    ReplyDelete
  17. Malas nk berenang ke ikan jenis ni?? asek dok lepak berlonggok2 kat bawah aje, heheh..

    ReplyDelete
  18. dulu ejulz suka gak bela ikan.. tp ikan2 yg kecik je laa.. ssh nak jaga air dia kak.. hehe.. dh x bela lagi dah.. kesian ikan asyik mati je..

    ReplyDelete
  19. Mcm ikan puyu pulak akk tgk..tak per alh sis...dah minat dia kan dhn ikan ni...drpd minat kat benda lain...haru nnt...

    ReplyDelete
  20. sib baik kekasih hati tu ikan...
    klu tak mesti akak dah ngamuk kan????
    hehehe...
    tp mmg lawala ikan tu kak...
    nmpk bercahaya..

    ReplyDelete
  21. rajinnya hubby akak bela ikan...kalau saya,xkot,mati ikan tu terlupa nak bg kasih sayang nanti..huhuu

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...