Sunday, August 26, 2012

JUADAH RAYA ~ episod 1 RAYA KAMI

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

perlahan2 memulakan entry yg selepas2 ini banyak gambar kenangan raya kami .. mencari mood agar tidak melayan tahap kebosanan yg x tahu sampai tahap mana memandangkan esok dah pun bermula kerja .. lalallaa fuh fuh .. pergi jauh2 perasaan malas nak kerja esok .. huwaaaaaaaaaaaaa

ok2 ... kita terus kan episod pertama raya akk tahun nie .. ahahha macam dlm drama lak kan .. ape2 lahhh wehh .. janji uols x bosan .. nak menulis banyak pun malas kan .. soo meh tgk pic2 juadah kami di pagi raya , semua akk dan ummi yang masak .. kami masak sehari sblm raya dan mula makan pada malam raya .. soo pagi2 raya tuu anak2 x berapa nak heran sgt ekke .. ;))



rendang ayam kampung .. pure nie !!! ;))


rendang hijau daging ..



biskut raya yg terhidang .. jgn tertipu sbb semua tuu beli aje .. x buat punnnnnnnn ekeke .. x perlah tahun nie disebabkan akk x der mood nak buat biskut raya .. soo memang plan adik beradik pakat beli sorang sikit utk umah ummi akk nie .. alhamdulillahhh ;)

ps : insyaallah esok akk , ummi dan ayah akan mula ganti dan puasa 6 syawal .. mudah2an selamat sehingga ke akhirnya .. ada sesiapa yg dah mula berpuasa 6 ke ?? atau sama macam akk akan berpuasa esok ?? .. selamat berpuasa ye kawan2 .. ;))

23 comments:

  1. meriahnya raya ieda!

    btw, selamat hari raya utk ieda & family..mohon maaf zahir dan batin

    ReplyDelete
  2. selamat hari raya..saya paling terliur tengok popia..hehe kalau raya mmg wajib makan popia..tahun ni tak dapat buat...sedihnya..

    ReplyDelete
  3. bestnya tengok rendang tu..nyum..nyumm..terliurr..

    sy pun ingat esok nk berpuasa 6..semoga dikuatkan semangat..:)

    ReplyDelete
  4. rendang mmg wajib time raya....xmula pose 6 lagi kak...
    selamat hari raya aidilfitri kak,maaf zahir batin.sama2 cari mood pas cti raya...hihi

    ReplyDelete
  5. Bnyaknya makanan.....macam2 ada...
    Rendang ayam kg pun memang mnggoda betul..
    Saya tak mula puasa lagi...

    ReplyDelete
  6. samala dgn akak..takde mood wt biskut raya , semua beli jer. selamat hari raya ieda

    ReplyDelete
  7. sama gak cam akak, beli aje biskut raya, malas benar nak buat sendiri, ntah bila nak dtg rajin tu

    ReplyDelete
  8. assalam ieda..alhamdulillah habis puasa hari ni tinggal esok je sehari lagi..habis lah puasa 6 acik

    ReplyDelete
  9. sedappppppppp...
    poser ke laut hr ni..gara2 ujan pg td....bukan main liat nk bgn...
    esoklah poser...IsnyaAllah..

    ReplyDelete
  10. hehe...ramai yg masih dlm mood raya...pepun slmt berpuasa ya
    (puasa 6)!!!

    ReplyDelete
  11. byknyer kuehnyer :)
    slamat berpuasa 6 yer :)

    ReplyDelete
  12. Puasa ganti ngan puasa 6 boleh sekali ke kak?

    Selamat Hari Raya
    Maaf Zahir Batin

    ReplyDelete
  13. wahhh meriahnye mknan...terasa rindu plak ngan 1st day raya ....

    ReplyDelete
  14. banyaknya juadah raya akak...sdp nmpk..

    ReplyDelete
  15. Sedar tak sedar dah 9 hari raya hari ni kan...buat rendang ayam kampung..sedapnya sis...

    ReplyDelete
  16. Wah meriahnyaa hidangan di atas meja tuh.. :) Sedap2 plak tuh..

    ReplyDelete
  17. Terliur pula tgk rendang. Baru teringat raya ni belum makan rendang lagi... :) nak buatlah nanti...

    ReplyDelete
  18. meriah sungguh menu raya akak hihi

    ReplyDelete
  19. meriahnya kak..kalau dekat saya dh pi serbu ni..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...