Thursday, August 30, 2012

DAGING RUSA BLACK PEPPER ~ salam MERDEKA !

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

alhamdulillah .. dpt juga merasa daging rusa masak black pepper nie .. haa memang dari dulu akk x makan daging rusa .. x pernah cuba ! .. kenapa ?? sbb entah lahh .. mgkin sbb akk x pernah makan dan jumpe .. kalau hubby memang dia suke makan sbb dah banyak kali dia merasa daging rusa nie ..

haa kali nie kebetulan ada kawan yg offer daging rusa fresh sehari sblm cuti raya aritu .. soo akk ambil utk buat black pepper nie .. akhirnya akk memaksakan diri utk memakannya .. x sangka sedap dan lembut aje daging nya .. berbeza dengan daging lembu dan kerbau ! .. ;))




lembut dan manisssssssss je rasanya .. sblm akk goreng , akk perap kan daging rusa nie dengan halia , bawang putih , black pepper dan sidikit gula .. lepas 1/2 jam .. akk grg kan dia bersama air , dah kering akk letakkan garam , cili sos , tomato sos dan sekali lagi black pepper .. gaulkan dengan minyak dan hirisan bawang besar .. makan dengan nasi panas2 .. perghhhhhhhhhh PENGSAN !

oh ya , akhir kata  .. selamat menyambut HARI MERDEKA kepada semua kawan2 dan kenalan2 di alam maya nie .. dan selamat bercuti yaaaaaaaa .. jgn lupe jaga makan minum .. cuti2 nie banyak OH dan majlis kawin .. ;))


11 comments:

  1. selamat hari merdeka eida...js pun dinner tadi msk black pepper tp daging lembu ...rusa?..x pandai plak nk mkn...hihi

    ReplyDelete
  2. memang sedap daging ni..lembut jer..:)

    ReplyDelete
  3. selamat hari merdeka kak... terliur dgn daging akak ni

    ReplyDelete
  4. slalu kalo jamuan hari raya kat ofis, mesti ada daging rusa, tapi tak penah mencuba, nampak gaya lepas ni kena cubalah

    ReplyDelete
  5. akak sedapnya..dah lama tak merasa daging rusa ni..

    ReplyDelete
  6. sedapkan daging rusa.. dah lama tak makan. nampak menyelerakan tgk pics kak ieda tu..

    Happy merdeka day kak ieda.. kami masih bersantai2 di rumah je.. belum jalan raya lagi ;)

    ReplyDelete
  7. pergh,,, sy xpnah makan daging rusa ni. mau telan air liur 10x tgok gamba ni, hee :D

    btw, selamat hari merdeka akak :)

    ReplyDelete
  8. pergghh!kecur air liuh beb!hehe

    ReplyDelete
  9. xpenah mkn g daging rusa

    ReplyDelete
  10. kecik2 dulu selalu makan sedap jugak...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...