Saturday, August 11, 2012

COOKIES FOR HARI RAYA ~ SIAP UNTUK DIEDARKAN

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

mlm nie x pergi terawih .. duk sebuk2 membungkus biskut2 raya nie haaaa .. persediaan nak bawa ke pejabat isnin nie .. dah banyak juga yg dpt akk edarkan .. alhamdulillahh semua nie adalah berbaki utk 3 hari sahaja lagi .. soo cayuk2 ieda .. kena semangat ... ekeke



skrg nie , tgh dlm mood nak raya kan .. sana sini orang pasang lagu raya .. di pejabat pun sama .. bila mereka lihat akk edarkan kuih raya temnpahan mereka nie .. ada yg cakap dah nak balik raya .. x sabar kata mereka .. akk cuti pun tahun nie awal 2 hari .. macam biasa nak buat persiapan awal bersama ummi akk , sape lagi yg ada punn .. kakak akk dah sebuk di rumah nenek , adik di KL tuu balik raya ke dua .. adik bongsu balik sehari sebelum raya .. soo back to back akk lah kan .. hurmmmmmmmm ;))

uolss semua dah buat kuih raya ke ?? rasanya dah ramai yg buat kan .. akk ?? huhuh semua tunjuk2 aje .. nie yg akk edarkan nie , akk dah dpt percuma 4 balang .. soo sape nak bagi kan .. oh yaaa ini adalah homemade cookies dari KL .. kenalan adik akk .. sedappp dah 3 tahun akk supply utk kawan2 di pejabat .. alhamdulillah mereka suke .. selebihnya kerepek2 semua tunjukk lah jugakkk ;))



21 comments:

  1. wah rjin bt kuih ye,ibu semua bli hikhik..:)Selamat Hari raya yg bkl mnjelma x lm lg..:)

    ReplyDelete
  2. Nieda teringin nk buat giskut raya kak, tapi tau mesti separuh jln je..hehe dgn preggy lagi mmg energy kurang btul bln puasa ni

    ReplyDelete
  3. Kuih tunjuk je raya ni..
    Ataupun kakak2 & ummi yang buat..

    terawih buat sndri pun okay..lg afdal

    http://igossiprizal.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. setiap tahun saya buat kuih tunjuk jer...hehehe..

    ReplyDelete
  5. @ummi_norseha hurmm ummi , ini bukan saya yg buat .. saya tempah dari KL .. ada dinyatakan di bawah tu ..

    ReplyDelete
  6. @Rizal Sadiman seyesss tunjuk je dikk , x sempat nak buat dan x rajin huhuh

    ReplyDelete
  7. kencang bisnes ieda!..hehe

    ReplyDelete
  8. snoknye jadi tukang edar

    ingt akk buat

    ReplyDelete
  9. belum start buat lagi kak..
    ipg cuti lambat. huhuhu~

    ReplyDelete
  10. alhamdulillah rezeki.. zie ada lg 3 balang nak siapkan tmpahan kawan ofis.. zie buat homemade jgak sikit2.. thun kedua buat ni insyallah ada rezeki sambung lagi thun dpan

    ReplyDelete
  11. @Wan ekekek bolehh lah wann .. sikit2 je nie .. bukan buat sendiri poon , tolong org since cookies dia memang sedap ;)

    ReplyDelete
  12. @Wan ekekek bolehh lah wann .. sikit2 je nie .. bukan buat sendiri poon , tolong org since cookies dia memang sedap ;)

    ReplyDelete
  13. @Iffah Afeefah aah jadi tukang amik order dan edarkan aje ..
    kalau akk buat hohoohoh tahniah buat diri sendiri leeer ekkee ;))

    ReplyDelete
  14. @Zie ok lahh alhamdulilllahhh , rajin juga zie buat sendiri .. ieda nie org punye , diri sendiri x pandai nak buyat cookies sedap nie .. utk diri sendiri makan ok lah ekek ;)

    ReplyDelete
  15. owh ada jual kuih ke..nampak sgt sy lama tak masuk ke blog....mana2 blog sy tak aktif dah...

    selamat berpuasa nak menyambut hari raya kak..

    maaf yer kalo ada apa2 menyinggung perasaan selama perkenalan kita

    ReplyDelete
  16. banyaknya kuih raya..wida x beli pon lagi.

    kalau borong malam raya..mesti murah, hehe

    ReplyDelete
  17. banyaknyer kuih raya...wani main tunjuk gak hihi

    ReplyDelete
  18. Tahun ini isteri saya buat biskut Raya sendiri setelah memasang aam untuk menghasilkan sendiri dengan membeli oven jenama Butterfly. Sehingga hari ini sudah buat 3 jenis biskut Raya. Memang dugaan buat biskut Raya apabila anak-anak turut sama membantu buat kecah. :-)

    ReplyDelete
  19. kak ieda ambil tempahan kuih raya ya...wahh masyukk la gini..:)

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...