Wednesday, August 29, 2012

COMELNYA RYQAL RAMLI ~ NORA & JEJAI TAK PERNAH ABAI

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ


salam semua

apalah daya anak yg kecil mahu memahami situasi ibu dan ayah kan .. nak2 kalau ibu dan ayah bercerai berai nie ... suke tgk anak nora danish nie .. ryqal yg sgt2 comel , wajah memang persis ibu dia .. cute !


Hubungan Nora Danish dan bekas suaminya Jejai dikatakan masih baik dan rapat demi anak tunggal lelaki mereka.. Walaupun Jejai sudah berkahwin dengan Fasha Sandha, Jejai tidak pernah lupa akan tanggungjawabnya sebagai bapa kepada Putra Rayqal Ramli, malah jejai menjalankan tanggungjawabnya dengan baik.
  
“Tiada apa-apa masalah antara kami kerana apa yang penting Rayqal mendapat kasih sayang yang cukup daripada kedua ibu-bapanya,”

 “Bekas ibu dan bapa mertua tidak pernah berkira untuk menjaga Rayqal ketika ketiadaan saya dan sebab itu saya juga tidak kisah jika mereka mahu Rayqal berhari raya di rumah mereka.”

“Malah Rayqal sangat rapat dan manja dengan datuknya iaitu Tan Sri Ramli Ngah Talib,” (mstar)

Tambah Nora Danish lagi, walaupun dia bukan lagi menjadi ahli keluarga Jejai, Kehadiranya disambut baik oleh bekas keluarga mertuanya, ini semua demi mengeratkan lagi hubungan anaknya dengan datuk dan neneknya


kalau ibu dan ayah berpisah , selalu anak2 akan jadi mangsa .. sedih .. x dpt nak bayangkan .. x mo bayangkan ..tindakan nora dan jejai nie boleh dijadikan tauladan semua pasangan yg berpisah .. jgn lah bergaduh setelah berpisah ... berbaik2 lah demi anak ... kasihanilah mereka yg x mengenal apa itu erti perpisahan ...

ps : hari nie nak berbuka apee erkk ?? any idea ??? .. mata ngantukk sgt2 skrg nie .. nak tidur dlm surau boleh ! ekekek lepas semayang lelap sekejap .. aci ! ...

32 comments:

  1. setuju dengan akak...

    berbuka apa kak???hurmmm saya pun buntu...sebab tahun ni tak perlu ganti puasa...weeee

    ReplyDelete
  2. Semalam kakcik berbuka dengan air zam2 dan terus tidur selepas Maghrib tanpa makan apa2. Bangun sebelum 4 pagi untuk solat Isyak dan memasak.

    ReplyDelete
  3. @kakcik oh ye ke kak ..
    wahhhh kalau macam nie boleh kurus puasa syawal kita kak ekeke ;)
    saya berbuka kena makan kak .. makan lak banyak x hinggat ! ekke ;)

    ReplyDelete
  4. @♥cikmOt♥ entahlah dikk
    buntu nie .. huhuh kalau boleh x nak makan nasi huhuhu

    wahh untung kan x yah pose ganti .. ;)

    ReplyDelete
  5. selamat berpuasa....saya masih 'mc'

    ialah..comel anak dia..

    ReplyDelete
  6. Comelkan anak nora nie....nora pun comel...

    ReplyDelete
  7. Akk pun tak tau apa nak masak berbuka nnt...rebus2 sayur cicah sambal tokok sdp jugak ni...

    Bagus cara Nora dan Jejai ni..jgn kerana perpisahan ..anak2 terabai kasih sayang...

    ReplyDelete
  8. btul tu kak..kcian anak2 ni jd mngsa keadaan..minta di jauhkan la

    ReplyDelete
  9. Bagus kan kak dia nie..tak berkira..mana aci tidur..pas tu tak ajak org..hehehe

    ReplyDelete
  10. betul tu kak.. kesian anak2 menjadi mangsa.. kita yg dewasa ni kenalah ambil keputusan yg bijak.. bkn utk kepentingan diri sendiri ajer...

    ReplyDelete
  11. saya dtg dari keluarga pecah belah....dah rasa 'sakit' nyer tu...semoga ini menjadi teladan yg baik utk semua..

    ReplyDelete
  12. baguslah kalau mcm tu kan !

    ReplyDelete
  13. suka tgk 2 org yg comel tuh..selamat berbuka ye kak

    ReplyDelete
  14. tak ramai mak ayah yg dah bercerai sggup berbaik2 demi anak.. tambah2 kalau ada yg dah kawin lain

    ReplyDelete
  15. encem nye anak dia.... sibbaik ikut muke mak nya... mmg dh beso nnt sureeeee glamor

    ReplyDelete
  16. comel anak dia. hari ni berbuka dengan makanan jepun. :D

    ReplyDelete
  17. memang comel anak dia..

    ReplyDelete
  18. anak dia besar nnt mesti hensem...

    ReplyDelete
  19. sian kat anak2 yg terabai akibat penceraian orang tua mereka...

    ReplyDelete
  20. comel kan anak dia..dah mak dia pun comel =D slmt hari raya kak ieda ;)

    ReplyDelete
  21. eh dah besar la.. comel mcm nora

    ReplyDelete
  22. kalau laa ada anak sndiri comel camtu.. :)

    ReplyDelete
  23. Mmg cOmel Rayqal ni kan kak, macam mama dia

    ReplyDelete
  24. bgusla..walaupon bpisah..tp prihatin pd anak2...

    ReplyDelete
  25. Kan bagus begini... dengar pun sejuk je :)

    ReplyDelete
  26. betul la suka cara camni..berpisah tapi x bermusuh..syabas juga tuk nora danish..x semua org mampu menjadi sekuat dia kan..:)

    ReplyDelete
  27. ada org yg tak mampu nk buang dendam dlm hati tu...nk buat camno..tak semua org leh pkr rasional...huhuhu

    ReplyDelete
  28. baguslah walaupun dh berpisah msg2 xlupa tgjawab kat anak

    ReplyDelete
  29. Contoh yg baik bagi ibubapa yg berceraikan...cute anak nora...

    ReplyDelete
  30. sy benci wartawam tu...dok tanya fasha rapat dgn anak jejai pulak...puihh apa daaa dah mak rayqal x suka nora rapat dgn anak dia dah2 la tu x yah la tanya..tgk dkt komen beautifulnara ada peminat fasha dok tanya knp fasha x pandai ambik hati anak tiri dia..sb dia benci mak rayqal tu! faham2 je la! haishhh diaorg ni..kalau nora baca komen dia..x ke sakit hati nora tu!

    ReplyDelete
  31. tambah pulak fasha mmg amat benci sekali pada nora dan rayqal..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...