Tuesday, August 14, 2012

BERMULANYA PERCIKAN BUNGA API !

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

ha nie semua malam tadi punya hal .. main bunga api agenda baru anak2 akk .. sampai akk sehari dua nie x ke terawih sbb risaukan anak2 yg main bunga api .. terutama si zahrien nie .. xcited sampai tgh2 berbuka punn sebuk minta izin nak main bunga api lepas tu .. hurmm anak oh anak .. bila x beli kesian pulak .. duk buat mukee kan .. dgr jiran2 , sepupu2 main bunga api .. terkelip2 mata .. hurmm soo semalam akk belikan anak2 bunga api dari officemate akk .. hangus duit2 kuu .. ekekek , tapi x perlahhh bunga api aje punn , sekali dlm setahun kan .. soo enjooy aje ;))

bunga api gasing pun ada akk belikan 



adik yg nak main .. anggah yg lelebih kannnnnnnnnnn ... ;)

hurmmm kakak yg dah darjah 4 punn macam budak kecik 3 tahun huhuh



haaaaa tu dia .. bukan main pandai layie kan .. sekali nak pegang sampai dua .. macam2 budak2 nie ..  kebetulan ada mercun papan lebihan dari adik akk beli tahun lepas .. amboi2 si zahrien x takut langsung .. dia yg berani pasang berbanding kakak2 nyeeeeeeeee adehhhhhh


macam biasalah kan .. bunga api dan HARI RAYA x dapat dipisahkan .. rasanya kesemua perayaan sinonim dengan percikan bunga api .. bila x ada x rasa meriah kan .. bila ada terkejut sewaktu tarawih tuu , moment yg indah sebenarnya ekke .. cakap2 marah2 kat mulut aje .. tapi bila x der .. duk tertanya2 lakk , x ada orang main bunga api ke raya nie ??? sunyi aje ahahhahah ;))

hanya tinggal kurang 4 hari sahaja lah gi umat islam akan menyambut kedatangan syawal dan meninggalkan bulan mulia ramadhan , terasa sgt2 pantas masa berlalu .. sedar x sedar ramadhan sudahpun berpenghujung ... macam mana persiapan uolss?? ada yg dah plan nak balik beraya di mana ?? buatlah persiapan awal untuk memulakan perjalanan anda ye .. yg paling penting berhati2 ketika memandu dan selamat pergi dan balik akk ucapkan .. 

akk tahun nie bercadang nak beraya di kg atuk di muar pada raya ke4 .. insyaallah , tengah pujuk hubby untuk ikut .. huhuh doa2kan utk akk , agar hubby nak ikut .. kalau tidak akk kena drive sendiri .. huhu jauuhh uuuuuuu muar tuu dari pahang nieeee ;(


13 comments:

  1. samalah ngan akak, hari2 dok bakar duit, xmo beli sian lak...

    ReplyDelete
  2. Hello Ieda, nice pics.....and you have a beautiful home.
    Here's wishing you and family all the very best of the coming hari raya.
    Have fun, and simpan satu lagu dalam hati.
    Lee.

    ReplyDelete
  3. itulah budak2, lagipun bukan selalu oleh main bunga api ni, hanya musim perayaan je, teringat pulak zaman kita kanak2 dulu hihih

    ReplyDelete
  4. tahun ni tak merasa main bunga api...
    takde orang kat umah....
    hhuhuhu

    ReplyDelete
  5. besarnya laman rumah akak! best!.

    eh2 saya pun org muar, husband org pahang. tiap kali balik kg berulang situ la. hehe..

    ReplyDelete
  6. seronoknya dpt bermain bunga api...nostalgia kt kg tak dpt dilupakan time mlm raya..mmg meriah...

    ReplyDelete
  7. Seronoknye, x sbr nk blk kg jgk.. duk kt cni apartment, mane nk rase mcm tu huhuu

    ReplyDelete
  8. wahh seronoknya auntie tgk korang main bunga api, nak joinlah heheheh

    ReplyDelete
  9. dah lama tak main bunga api .. teringat masa zaman kecik2 dulu.
    Tapi anak2 sekarang walaupun diorg teringin masih kuat juga la utk tak mencuba bila tgk ramai anak2 yg tercedera...
    hati2 ya.

    ReplyDelete
  10. Seronok tgk budak² main bunga api..Khaleef tak pandai lagi..Hehehehe~


    ***Hotel ni cantik kak..Sangat ok la untuk hotel budget.. Transfer Airport ke Hotel pun murah.. RM6 jeks..Cuma bilik air dia dinding & pintu kaca tau kak..Walaupun dia ada letak sticker kat cermin tu, still boleh nampak bayang² badan kita kalau mandi

    ReplyDelete
  11. Meriah. Terasa nak raya.. Mmg kena jaga. Takut terlebih excited jd bahaya pulakan? Mamanya join sekali tak ;)

    ReplyDelete
  12. amboi happy sungguh diorang main bunga api...setahun sekali katakan hihihi

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...