Wednesday, August 29, 2012

BERBUKA HARI KE 2 DGN MEE KARI & SOSEJ ROLLS ~ KAD RAYA KE 2

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

alhamdulillah .. haa ini menu berbuka semalam tau .. syukur sgt2 .. niat hati nak berbuka dengan mee kari terlaksana .. bukan ape .. bosan dah makan nasi kan .. yelah lepas seminggu raya .. kebanyakan rumah semua makan nasi impit dan pelbagai jenis nasi layie kan .. soo bila puasa 6 nie nak lah lain sikit ... mee kari kali nie akk buat sendiri .. x der pemantauan dari ummi pun .. sekali menjadi daaaaaaaaa ... mihahahah lawak kann .. padahal mee kari lahh masakan paling simple .. semua org main campak2 aje masak .. 

yeeee .. bukan ape .. selalu tuu umi akk akan pantau .. x cukup itu dan ini .. kali nie akk buat sendiri sbb masa akk masak nie ummi akk x der di rumah .. soo mengasah bakat lah .. kalau tidak .. ada aje yg x kena di mata dia kan .. ekkekeke .. sesekali layan tekak dan tangan sendiri ok gak .. sekali jadi .. SODAP lak tuuu .. mak aihhhhhhhhhhhhh .. bukan akk puji sendiri .. TAPI ayah akk sendiri yg puji ... ha bukan senang nak org tua tuu puji masakan nie .. kalau hubby lak .. 2-3 kali cakap mee kari nie kuah dia sedappp .. pandai ibu masak ! .. muahahhahaha alhamdulillahhh ;) .. senyum sampai telingaaa ngehx3 ...


 sosej rolls permintaan anak2 .. 1st time buat .. x banyak kan ... sekali x cukup uuuu .. so hari nie tadi berbuka akk buat layie .. 


 haaaaaaaaa nie lah dia hasil tangan akk .. ahahah hasil campak2 yg menjadi MANTOPS ... muahhaha
puji diri sendiri ajelah ieda wehhhhhhhhh .. haa ada yg nak jadi jiran sebelah akk kan ?? .. meh2 silakan .. ari2 akk masakkan campak2 nie .. gemuk lah uolsss ekekek


v


v


v


dan baru hari nie nak masuk enterpreme kad raya pemberian blogger kak tini umialya nie .. dah lama dpt .. tapi x sempat2 nak mencelah masuk dlm post ... terharu sgt2 .. walau akk hanya dpt 2 kad raya sahaja .. jadilahhh , nak membalas dah x sempat .. x per2 tahun depan akk try balas semua kad2 yg diterima .. 
apa2 punnn terima kasih x terhingga atas ingatan uols pada akk .. sgt2 terharu tau ... sukeeeeeeeeee dan LOVE kak tini dan ayu ketat2 .. ;))



kad raya yang cantik .. terima kasih akk !!!


12 comments:

  1. tringin gak nak wat sosej roll sndiri.. hehe.. xpandai buat.. hehe

    ReplyDelete
  2. Kalau teringin pasti menjadi lah..
    Campak2 tu yg sedap... Gaya chef kan begitu ;)
    Seronok dpt kad rayakan?

    ReplyDelete
  3. sy pun ada dpt dari kak tini..:)

    ReplyDelete
  4. mee kari ker tu..mesti sedap terangkat ni..:)

    roti telur pun memang favourite sy..:)

    ReplyDelete
  5. mee kari mmg feveret gee..
    teringat2 pak mee kari tulang lembu yg ayah selalu buat..
    adesss.......

    ReplyDelete
  6. hehe..

    semalam ena ada juga rasa mcm nak masak mee kari.. tp tak jadi sbb rasa lotih semacam je.. cancel dan kirim je kat huby beli laksa je.. sudahnya bila terjaga tengah malam.. laparnya.... adeiiii

    ReplyDelete
  7. sedapnya, sosej roll tu salut telur ke tepung ye kak

    ReplyDelete
  8. mee kari, letak byk kerang n fishball, sudah semestinya sedapppp

    ReplyDelete
  9. alahaiii bestnya menu akak :-)

    ReplyDelete
  10. mee kari tu nampak best la kak nyummy

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...