Friday, August 31, 2012

ASAM PEDAS IKAN TENGGIRI & KANGKUNG CELUR KUAH KACANG

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

asam pedas nie memang kegemaran akk ... terutama kalau ummi akk yang masak .. tapi kali nie , akk yg masak .. amacam terliur tak ?? ekkee .. asam pedas ikan tenggiri bersama lobak jeruk .. hurmmm memang favorite akk sekeluarga lah , lepas tuu ada pula kuah kacang untuk dicicah dengan celur kangkung nie .. mak aihh .. x leh cakap lahh .. duk menaip nie punn terbayang dan terliuq2 dah .. ini menu akk semalam ..




asam pedas tuu kalau di panas2kan semakin bertambah sedap tau .. kalau x percaya uols cuba lah buat .. haa hari nie tadi asam pedas tuu masih berbaki .. mak aihhh memang menambah2 lahh akk nie makan muhahaha .. nak buat macam mana .. siap akk cakap ngan ummi .. len kali x nak masak asam pedas dah .. sbb tahu akk memang x leh tahan utk makan kalau ada asam pedas nie .. huhuh

hari nie tadi , akk masak lemak udang dan ikan patin goreng berlada utk suami .. kebetulan dia dpt ikan patin dari kawan dia .. gi memancing katanya .. tu akk up entry esok yee ! .. ;)

ps : mlm nie ada jamuan makan 'tulang' majlis kawin sedara di kampung nie .. uishh dah lama x makan nie .. uhuhu hilanglahh diet haku ! ... ( ummi dan ayah x der .. mereka ke putrajaya hadiri majlis kawin sedara kak long .. huhu sunyi kejap umah .. )

12 comments:

  1. Adoi terliur cheq...asam pedas sememangnya pebret ibu

    ReplyDelete
  2. ikan fresh u..hehehe selamat hari merdeka kak...

    ReplyDelete
  3. Salam Ieda.nampak sedap asam pedas tu..poberet k.atie jgk!

    ReplyDelete
  4. sedapnya kak...kalau masak asam pedas saya suka letak bendi banyak2..

    ReplyDelete
  5. Asam Pedas ni, lagi perangat lagi sedap. Bleh ratah hirup kuah jer. Ohhh

    ReplyDelete
  6. mabeles..
    asam pedas ikan tu nampak menyelerakan lah.. heheh

    ReplyDelete
  7. saya klu masak asam wajib kena ada daun kesum..klu tak mcm tak menjadik jek masakan tu..pemasak amaturlah katekan..ekekekeke

    ReplyDelete
  8. Terliur akak tengok asam pedas ni !

    ReplyDelete
  9. sungguh menyelerakan time tgk pic nie... mmg sy pun suka kalau asam pedas yg dah dipanas2kan lagi sedapppp

    ReplyDelete
  10. Memang terliur kak ieda....saya pun suka jugak....mesti sedap kak ieda masak...siap bertambah hihihi

    ReplyDelete
  11. alahai kak kecur mulut sy dibuatnya..:)

    ReplyDelete
  12. sedapnyer asam pedas tu...kankung tu klu mkn dgn kuah kacang saja pun sedap hihi

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...