Thursday, August 2, 2012

ALFATIHAH ~ MAKCIK YANG DITINGGALKAN ANAK DI HOTEL PULANG KE RAHMATULLAH

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

sedih mengigatkan kisah arwah makcik faridah nie , melihatkan keratan akhbar yg dia sedang menangis punn jiwa dah tersentuh .. terus teringatkan ummi & nenek akk dirumah .. huhuhu .. akhirnya makcik faridah kembali ke rahmatullah .. terperanjat juga mendengarkan berita ini ... semoga dia tenang disana .. aminnnnnnnnn


Makcik Faridah Maulud (66) yang pernah menggemparkan negara beberapa bulan lalu kerana ditinggalkan anaknya di sebuah hotel telahpun meninggal dunia kerana sakit tua. Apapun kisah sebenarnya, hanya mereka dan Allah sahaja yang tahu.

Pengajaranlah untuk kita semua pula, agar sedaya-upaya berbakti ketika ibu-bapa kita masih ada. Jangan sesekali jadi anak derhaka hanya kerana mengejar dunia yang sementara.


Kita sedekahkan Alfatihah kepada Allayarhamah Faridah binti Maulud. Semoga rohnya ditempatkan bersama orang yang beriman. Amin.

sumber : DISINI

sayangi ibu anda semua selagi mereka masih bernyawa ! ...

ps : fuhhh keletihan baru habis gtg royong bubur lambuk di ucsa nie .. alhamdulillah , dari pagi sampai ke skrg dah siap bungkus untuk semua staf ... alhamdulillahhh siap semua .. haa nie baru nak start enjin BW huhuhuh

26 comments:

  1. bergenang pulak air mata saya kak... :'(

    ReplyDelete
  2. Al-Fatihah..falsya dulu nangis tgk gambar nie..sedih..

    ReplyDelete
  3. sedihnya kak... Al-Fatihah buat arwah makcik faridah...

    ReplyDelete
  4. Cedih pulak baca kisahnya...Al-fatihah..

    ReplyDelete
  5. Al-Fatihah, moga rohnya tenang mengadap Ilahi..

    ReplyDelete
  6. Alfatihah, moga rohnya tenang di sana..

    ReplyDelete
  7. Al-Fatihah!!
    Skrg waktu berbuka suka layan drama Baitul Rahmah TV1..
    Sayu je tgk keratan2 akhbar dlm drama tu..
    Tambah dgn nasyid zikir yg dialunkan..
    Aqil siap ikut lg zikir Solawatu tu kak..
    Sayu je dengornya..
    Sobsssssssssssss!!

    ReplyDelete
  8. Alfatihah buat arwah. semoga tenang disana. untung arwah, mengadap Sang Pencipta di bulan penuh Barakah~

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  10. saya xleh baca kisah camni...banjir laa airmata...mg rohnya aman disana...amin

    ReplyDelete
  11. Al-fatihah.. sedihnye.. bergenang airmata bila baca.. tetiba teringat gak kat org tua di rumah...

    ReplyDelete
  12. Inalillah...smg rohnyer tenang disana.

    ReplyDelete
  13. al-fatihah,
    tetiba teringat mak kat kampung, x sabar nak balik kampung raya nanti...

    ReplyDelete
  14. trus teringat nenek sya kt kg..huhu..

    ReplyDelete
  15. Al-Fatihah buat arwah semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan bersama orang2 yang soleh.

    ReplyDelete
  16. agaknya anak2 senang hati la dapat berita ni???aih..sempat ke mintak ampun tu??

    ReplyDelete
  17. Al-Fatihah buat arwah... semoga keturunan kita takde yg tak mengenang jasa mak ayah...

    ReplyDelete
  18. AlFatihah...akhirnya makcik ni pulang ke rahmatullah....

    ReplyDelete
  19. moga rohnya dirahmati Allah

    ReplyDelete
  20. mmg tak dpt menahan sebak melihat wajah nya kat keratan akhbar tu.kesian, moga dia tenang di alam sana

    ReplyDelete
  21. Al-fatihah... semoga kite dkurniakan keseluruh kesabaran agar mampu mjadi anak yang soleh n solehah utk mak dan ayah kite, InsyaAllah. sesungguhnya bila mana perginya ibu kite, hilanglah 1 keberkatan di cc Allah iaitu doa seorang ibu :'(

    ReplyDelete
  22. Al-Fatihah untuk beliau..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...