Saturday, August 4, 2012

ALFATIHAH BUAT USTAZ HAMDI

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

alfatihah buat arwah ustaz hamdi , ustaz tempat akk belajar usrah & kitab di Pasir Panjang telah kembali ke rahmatullah lewat petang tadi .. akk dan ummi dpt tahu akan kematian dia sewaktu kami sedang sebuk membuat persiapan berbuka puasa .. temanguuu akk dan ummi , kami terus terbayang2kan wajah dia ..

yaa allahhh sekejapp ajee .. macam x percaya , dia yg selalu memberikan usrah kepada kami , mengigatkan kami akan kematian dan alam kehidupan kini sudah tiada lagi .. dia dulu menyahut panggilan illahi ..

khabarnya dia meninggal kerana serangan jantung di usia dia baru 58 tahun .. oh sedihhh .. akk , hubby , ayah & ummi baru sahaja balik dari menghadiri pengkebumian arwah .. arwah di kebumikan sewaktu azan isyak berkumandang di perkuburan Ketapang Hilir , Pekan ...  alfatiha buat arwah



macam x percaya arwah ustaz dah x der .. masih terbayangkan wajah dia .. masih segar ... dah lama juga akk x hadiri majlis agama dia selepas bermulanya bulan ramdhan .. kata ummi dia selalu berusrah di masjid kampung kami juga .. cuma dlm bualn puasa nie belum giliran dia membuat Qiamulail

sgt sedih dan teharu kerana arwah pergi di malam 15 Ramadhan .. 
semoga arwah tenang disana ..

al fatihah

ps : ketika berada di perkuburan tadi .. akk memang mengambil peluang melihat dari dekat proses pengkebumian arwah .. sgt piluu rasa hati ... terbayang2 akk juga akan kembali disana ... bila , dimana dan bagaimana , hanya allah sahaja yg mampu mengetahuinya ... akk berdoa agar allah memberikan akk lebih peluang utk terus beribadat buatnya .. mengigatinya tanpa lupa .. takutttttt rasa dlm diri bila mengenangkan kita akan kesorangan disana nanti .. tiada siapa menemani .. tiada api utk menerangi .. yg nyata hanya kegelapan dan hanya cahaya amalan yg kita lakukan sahaja yg mampu menyuluh kita dialam ituu ... ya allahhhhhhhhhh



12 comments:

  1. Al-fatihah , semoga arwah tenang disana ..

    ReplyDelete
  2. innalillahiwainailaihirojiun....al-fatihah buat arwah

    ReplyDelete
  3. AL FATIHAH..semuga arwah berada di kalangan org2 beriman..

    ReplyDelete
  4. Alfatihah...buat aruah,semoga dipermudahkan urusannya dialam sana...

    ReplyDelete
  5. org baik dan alim slalu je pergi cepat kan..al fatihah untuk arwah..

    ReplyDelete
  6. Semoga beliau ditemptkn dalam kalangan orang2 yg beriman

    http://igossiprizal.blogspot.com/2012/08/idefine-best-friend.html

    ReplyDelete
  7. smoga arwah ditempatkan bersama2 org beriman..

    ReplyDelete
  8. al-fatihah..semoga arwah tenang disana

    ReplyDelete
  9. al fatihah jugak utk arwah..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...