Thursday, August 16, 2012

ABBY " POLITIK BUKAN BIDANG SAYA "

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

sgt2 sweet anak2 abby kan ??? apa2 pun tindakan abby kita berilah masa kepada dia utk memperbetulkan apa yg dia rasakan perlu .. berilah sokongan kepada ibu2 macam nie .. dah lah ibu tunggal .. terlalu perit kalau pelbagai tohmahan terpaksa dia terima .. kalau kita selam apa yg dia rasa , pasti kita akan tahu dan faham apa yg cuba dia sampaikan dan apa yg cuba dia perbetulkan ..

"don't judge a book by its cover ! " ahhaaaaaaaa betul tak ayat akk tuu ... banyak akk search dlm youtube pasal penglibatan abby didalam majlis2 ilmu nie , rasanya x ada salahnya .. apa yg dia perkatakan ada benarnya , mungkin ada sesekali dia terkhilaf kata .. manusiakan .. x pernah lari dari buat silap .. nak2 dia adalah artis .. salah katanya sebuk diperbesarkan huhu.. dan hakikatnya masyarakat kita memang payah nak menerima hakikat kebenaran walhal jelas di sekeliling kita banyak yg x kena & x betul .. x perlah .. perlahan2 kita semua perbaiki .. yg pasti setiap balasan allah akan tempias kepada kita juga .. dia x akan turunkan bala kepada seorang sahaja .. huhuh nauzubillah ..




SHAH ALAM - Penglibatan selebriti ini dalam program politik mendapat perhatian ramai sejak menyerahkan borang keahlian menyertai Pas bulan lalu. Sejak itu dia hanya banyak menjawab pandangan dan kritikan menerusi alam siber Twitter.

Selain itu pandangannya hanya dapat diketahui menerusi pentas ceramah atau forum anjuran parti politik.
Abby Abadi atau nama sebenarnya, Arbaieyah Abdul Manan mendapat pelbagai reaksi berikutan penghijrahannya ke dalam arena sebagai ahli Pas.
Abby yang kini tampil dengan imej bertudung mengakui dia tidak mengambil peduli kritikan mana-mana pihak kerana ia tidak mendatangkan apa-apa kesan terhadapnya.

"Saya memang tidak ada masalah kerana apa yang dikhabarkan itu tidak betul. Fitnah," katanya kepada Sinar Harian Online ketika ditemui pada program Ziarah Ramadan dan Majlis Berbuka Puasa di Seri Muda dekat sini malam tadi.


Apabila ditanya soal politik, Abby, antara selebriti yang aktif di dunia Twitter dan hanya dapat dipetik perbincangannya menerusi laman itu sejak lebih sebulan lalu, menegaskan bahawa dia menolak kemungkinan penglibatannya dalam arena politik sebagai "ahli politik" secara aktif.
 

"Saya tidak minat langsung nak jadi ahli politik. Politik bukan bidang saya. Apa yang saya lakukan sekarang ini bukan sebab saya mementingkan politik sangat.

selanjutnya ; DISINI

apa2 punn yg abby lakukan , parti mana @ sesiapa sahaja yg dia sokong .. personally akk tetap sokong dia sekiranya ia berada diatas landasan yg betul .. kita sama2 fikirkan , timbangkan .. pasti kita akan faham@ cubalah faham apa yg cuba dia sampaikan , x suke x per .. life goes on ok ;) 

 yg pasti akk memang simpati ibu2 tunggal nie .. macam dia & rita .. uhuhu .. memikirkan anak2 yg masih kecil .. aduhhh .. apa2 punn abby be strong ok !! ... semoga tetap ceria untuk menyambut lebaran ini ...

10 comments:

  1. Kita doakan yang baik2 saje utk Dia sekeluarga kan kak..

    ReplyDelete
  2. setuju dengan kata2 kak ieda.. malu pula pada diri sendiri bila tgk abby bertudung labuh ;)

    ReplyDelete
  3. hope abby kuat semangat ! ^^

    ReplyDelete
  4. dia dah berubah kira sgt baik... kita ni asik nk kata org.. bila nk berubah? hehehehe

    ReplyDelete
  5. kita doakan yang terbaik untuknya.. kitapun kena berubah..

    ReplyDelete
  6. jgn nak salahkan org jer kan????
    sekurang2nya abby berubah dan berhijrah...
    pakai tudung pon selari dgn tutup aurat tu...
    ader setengah2 artis pakai tudung ikut pesen dan trend jerk... huhuhu

    ReplyDelete
  7. doakan yg tebaik aje utk Abby

    ReplyDelete
  8. apa pon semoga dia selesa dengan apa yang dilakukan dan tidak lari dari landasan sebagai muslimat kan..

    ReplyDelete
  9. Itu semua ujian untuk abby...harap abby kuat semangat..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...