Tuesday, August 28, 2012

1 SYAWAL YANG INDAH ~ MODEL AMBIL ALIH

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

kisah pagi syawal kami lagi .... hurmmm memang banyak .. pic pun banyak .. pueh pilih dan edit2 .. x terlarat rasanya kalau nak masuk semua .. ekeke .. soo selected pic sahaja .. kang org cakap over lak duk tayang2 pic lain2 tapi model yg sama .. aloor x perlah kan .. ini semua buat kenang2an .. time2 mudee .. anak2 masih kecil .. sok2 dah tua leh buka dan imbas kembali kenangan tuu ( kalau ingat password ekekke ) .. 

ok lah berbalik pada kebiasaaan akk .. tahun nie akk x dpt mengikuti sembahyang raya .. soo ape layie .. bila dah siapkan juadah raya diatas meja , persiapan suami utk sembahyang raya dan anak2 .. akk pun bersiap lah .. dah hints anak2 nak posing raya lepas nie .. pose aje walau hubby x balik raya lagi .. ngehx3 .... makanya inilah wajah model2 x berbayar kami 1 syawal yg penuh keindahan dan keceriaan ;))


skema je anak dara akak pose kan ekkeke , alhamdulillah anak dara berdua akk nie dah 3 tahun puasa penuh .. tahun nie tahun ke2 puasa penuh bagi anggah .. tahniah ibu ucapkan .. ganjarannya x banyak .. cuma mereka nak duit raya lebih .. hurmm memang ada akk , adik2 dan tok2 mereka bagi duit raya lebih .. suke sampai ke telinga lahh bila duit raya banyak tahun nie ;))


model cilik bersama mak model muahhahah


auwwwwwwwwwwwwwww
tahun nie rasa puas sbb dapat pakai abaya pagi raya .. 1st time nie ... ;)




suke sgt2 pic nieeeeeeeeee





macam biasa .. pic tuan tanah kena banyak sikit ..
jangan adee muntoh biru udah ! muahhaha


posing lagi dan lagiiii ahhaha ..

nie baru pic 1 syawal .. tunggu pic2 syawal yang lain lak ...  jgn ader yg bosan yee .. semua nie utk kenangan2 kami tau ! .. pic sedara mara akk x minat nak amik sbb ramai sgt , dah tu sebuk melayan mereka , makan2 .. mana nak sempat bukak kamera gabak tuu kan .. soo mana yg sempat di snap sahaja .. dan kebanyakan gambar yang akak ambil adalah gambar tuk2 & bapa2 saudara hubby yg sudah uzur .. memang nak buat kenang2an kami di sini nanti  ..

ps : hari nie akk el , pagi2 tadi bangun sahur , tengkuk akk rasa lain macam , sakit dan rasa tegang .. nie duk sapu minyak cap kapak banyak2 dan minta ummi tlg urutkan .. akk bawak tidur .. alhamdulillah dah tahan sikit sakitnya .. aduhh macam2 hal .. kata ummi mgkin salah tido .. tapi sakit nyaaa sampai x leh nak pusing kepala .. huhuhu harap kuat utk habiskan puasa 6 akk hari ini .. aminnnnnnnnnn

35 comments:

  1. biru!!!lawa jugak jubah akak tu kan??simple aje :)

    ReplyDelete
  2. Cantik abaya yang Ieda pakai tu. Sesuai sangat dengan Ieda. :)

    Semoga sakit yang Ieda alami itu akan segera berlalu pergi. Amin.

    ReplyDelete
  3. As salam Kak Ieda,

    Kak Ieda cantik & manis kena amik gambar byk2 bg anak cucu tgk & baca nnt! hehee :))

    Cantik abaya akak tu...sukalah... Ni yg plan nak beli abaya jgk nnt ni...hehehe... :)

    ReplyDelete
  4. saya suka la jubah akak tu..lawa sangatttttttt

    ReplyDelete
  5. akak cantik..:) saya pun sakit kepala hari ni, tapi saya tak cuti masuk kerja lewat sikit je.

    ReplyDelete
  6. suka tgk akak senyum... manis menawannn... aaauuummm! hehehe, selamat hari raya, maaf zahir batin ye kak

    ReplyDelete
  7. akak..baju akak sangat cantik kak..:)

    ReplyDelete
  8. cantik akk rara ni.akk jubah akk tu cantik.mmg pattern cm tu eh skrg?cantikkk.

    ReplyDelete
  9. gambar tuan tanah banyak2 sikit pun takper sebab tuan tanah cun melecun.... suka akak tgk tau.... manis jer ieda ni....

    ReplyDelete
  10. Cantiknya kamu memakai Abaya sis....Thn ni tiada gambar kenagan akk dan famili..tak sempat nak snap2...tetamu dah dtggg...

    ReplyDelete
  11. manisnya model2 ni posing....nanti2 bila tgk semula pic msti tersenyum...

    ReplyDelete
  12. CANTIK!


    ena jugak tak leh aplod.. sob sob..

    ReplyDelete
  13. muka k.ida ni mmg mkn gambar la ... cantek

    ReplyDelete
  14. Selamat Hari Raya Aidilfitri buat akak sekeluarga...

    Tahniah buat Angah dapat puasa penuh ;)

    p/s: Cantik baju akak, berseri je nengok :D

    ReplyDelete
  15. cantiknya abaya akakkk...sukaa..moga akak cepat ok ye. memang salah bantal la tu

    ReplyDelete
  16. comelnya kak...berseri2 tau

    ReplyDelete
  17. tak kisahler yang penting tuan blog di hari raya memang sangat comel gitu... nampak berseri2...

    ReplyDelete
  18. cantiknya abaya akak tu...serius saya berkenan...

    akak cepat baik yer...

    ReplyDelete
  19. ceria sungguh tgk anak branak ni posing hihi

    ReplyDelete
  20. akak..jubah akak cantik sgt!!!!!!!!

    ReplyDelete
  21. selamat hari raya k.ida n family...cantik baju akak..berkenan sungguh ;)

    ReplyDelete
  22. cantik tema biru hitam..jubah akak cntik lah..nice tgk..

    tepek je kak..tk bosan pun tgk gamba raya byk2..utk tatapan kita jgk bila dah tua nti..hehee...

    ReplyDelete
  23. wah cantik nyer.. jeles akak.. hahahaha.. salam kenal jugak .. rajin2 lah jengok blog saya jgak.. :D

    ReplyDelete
  24. akak...

    sweetnye!!!!

    suke tgk gambar2 akak satu family..

    eh, same tema la kite..awak nampak biru gitu...huhu

    ReplyDelete
  25. cantiknya baju raya kak ieda..... sweet..

    raya ritu ada gak teringat nak pi umah akak terlanjur lalu pekan pi balik kota tinggi, tapi no phone x der plak. huhu

    ReplyDelete
  26. Cnteknye akak di pagi syawal..mcm2 pose ada..suke2x..:-D

    ReplyDelete
  27. cantik abaya eida tu...js pun berabaya tp pd 2 syawal..hihi

    ReplyDelete
  28. cantik abaya akak...akak pun jelita sangat...Selamat hari raya

    ReplyDelete
  29. cantik warna tema akak tahun ni.... model2 pun lawa2 dan comel2

    ReplyDelete
  30. amboi berseri2 akak sekuarga, cantik tema syawal akk thn ni biru + itam = naik seri..hehe

    Ala xpe kak tempek je gambar byk2, sy je xde pic posing2 utk raya, semua pic xsememeh...huhu

    ReplyDelete
  31. akak pakai abaya tu cantiklah kak.. beseri2 je wajah akak.. :) sy plak yg rs berkenan.. hihi

    ReplyDelete
  32. biru + hitam.. so sweet.. cantik sgt kak.. baju akak pun cantik.. :)

    ReplyDelete
  33. akak....nmpk muda la...jeles ni..

    ReplyDelete
  34. sukalah yus tgk abaya ieda tu, beli kat mana? Cantik!!!

    ReplyDelete
  35. begambar sakan akak hihihi nice picture..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...