Monday, July 16, 2012

TRAGEDI GRANDER huhuh

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

huhuhu nielah kisah nyeee ... last week , sabtu .. hubby akk berada di bengkel .. masa tuu dah petang dah ... tgh azan asar .. akk ke belakang tgk apa yg dia buat dengan kawan dia senyap2 kan .. soo bila ke belakang rupenya2 dia sdg membasuh aquarium yg di dpt dari kedai ikan .. kedai ikan nie , adalah kedai yg biasa dia beli ikan .. entah kenapa tokey tuu bagi free .. besoor lah jugakk .. dia bagi bukannye free .. tapi hubby still kena bayar dlm rm 40 .. kalau x silap akk , rege asalnya dlm rm 200 ++ .. haa kira rejeki lah kan ..

soo ok , akk dah cakap , amboi2 ... bukan main suke dpt murah kan .. " abang semayang lah dulu , baru settlekan aquarium nie .. " memandangkan dia dpt dua .. agak besar dan akk risaukan takut x sempat nak semayang asar @ lewat semayang .. hurmmmmm dia angguk dan cakap akk jgn bising2 kan .. haaa terasa ati akk kan .. bukan nyee bising ape .. cume cakap baik semayang dulu .. akk pun berlalu lahh dengan hati yg sedih ... akk naik rumah , ambil air semayang .. terasa bergenang air mata memikirkan apa yg hubby cakap tadi ... duk relax dan terus ambil air semayang .. baru nak angkat azan .. terdengar amanina naik atas rumah cakap " ibuuuuu , minyak gamat mane ?? " ehhh dlm hati kenapa pula nak minyak gamat " haaa nak buat ape ngan minyak gamat " ... " nie ayah , kaki lukee banyak darah , grander ayah terjatuh atas kaki dia " ! hah !!!! 

melopong akk dgr ... oh ! .... dlm hati akk cakap .. kalaulahhh hubby dgr cakap akk , x jadi macam nie kan .. huhuhuh... akk pejam mata , mengalir air mata dlm semayang ..

selesai semayang .. akk bergegas nak turun .. BIL akk cakap , nak bawa hubby ke kecemasan .. banyak darah kuar .. ohhhh .. terpaksa akk tenangkan dlm hati .. macam2 rasa .. sedih , ngeri .. nak marah pun ada .. huhuhu 

selepas bawa ke kecemasan pekan , kena rujuk ke ktn sbb kata DR jari sebelah ibu jari tuu , tulang nye pecah didalam !  ... seharian juga dia disana .. ini selepas balik dari kecemasan HTAA , ktn


suami buka balutan nie keesokan harinya .. dia nak sapu minyak gamat ...kata org cepat baik dan cepat kering darah kan .. soo memang bagus guna minyak gamat utk luka2 luaran nie ...


luka 1st day di buka (abaikan keburukan kaki ekeke ) nama punn welder kan .. ... hari nie dah bertambah kering ... dia pergi cuci sekali je di hsp .. selebihnya akk tlg cuci sendiri di rumah dan sapu minyak gamat ... skrg dah bertambah baik .. dan kering ! ... menakjubkan .. nanti akk tunjuk picnya ....

ada wajah sedih dokk @ sakit ke ekekek

wajah org degil adalah ekekekeke ... hubby nie adakalanya degil gak kan .. hurmm bila dah jadi macam nie , dia baru sedar ... ada masa2 kena juga dgr cakap isteri nie ... anak2 pun pandai cakap .." haa tulah ayah .. x nak dgr cakap ibu " ekekekke .. anak cakap kan .. bukan ibu tau ! ... bukan nak takbur atau ape .. hakikat .. akk pun macam x sangka allah nak tunjuk kan .. apa pun x leh halang .. macam x caya betul sebenarnya ... apa2 punn keciannn .. terdencut2 kan .. nak ape semua minta tlg akk ..bila dia nak buat sendiri , akak juga x sampai ati ... SUAMI kan .. apa2 pun selagi mampu dan selagi namanya isteri , akan cuba bantu ... huhuhhu
 ( emo dahhhh ekeke ) ...



30 comments:

  1. adoii kak, ngerinya nak tengok luka di kaki tu...mesti hubby akak rasa bersalah kan..:) harap dia cepat sembuh yea.

    ReplyDelete
  2. Allahukbar kak... ngeri izan bila tgk kejadian2 camni... mujurlah dah makin sembuh tu...

    ReplyDelete
  3. Aduh kak!!
    Ngilu ina nengoknya..
    Aduhai!!
    Moga suami akak cpt sembuh yer..
    Be strong kak..
    ;)

    ReplyDelete
  4. sabar je la kak.. lelaki memang ada egonya.. tak kira bila-bila pun...

    ReplyDelete
  5. syukur.....

    tak kene operate...masuk besi dan skru cam saya....

    ReplyDelete
  6. ngeri tgk keadaan jari suami akk.
    apapun semoga dia cepat sembuh ya.

    ReplyDelete
  7. ngerinya nengok kak..rasa ngilu pulak..huhu

    ReplyDelete
  8. Adehhh kak ... ngerinya nengok ... tetiba plak sy yg terasa berdenyut2 nih ...

    ReplyDelete
  9. Adoi..ngeri pulak tgok kaki tu kak...
    lelaki memang mcm tu kadang2..sabar ye kak..moga suami cepat sembuh

    ReplyDelete
  10. Allahuakbar..seriau nk tgk..smg cepat sembuh ya :)

    ReplyDelete
  11. ngerinya sy tgk.....smoga suami akak cpt smbuh :)

    ReplyDelete
  12. alhamdulillah...dh kering dh ye...tp tu lah tak tahan sakit jgk masa dia berdenyut2 tu..mm

    ReplyDelete
  13. aa..ngerinyer, parut kat perut sy operte pun tkt nk tgk..ni kt kaki.. ape2 solat dl ..ayt2 isteri masin kan :)

    ReplyDelete
  14. aduhh.. ngerinya bila bab luka2 ni... teringat plak anak sulung akak dulu jari tang kuku dia terluka masa potong sayur beberapa tahun lepas.. sampai kukunya turut terpotong.. harap cepat sembuhnya tu... berjahit tu mesti lukanya dlm kan..

    ReplyDelete
  15. kak! kene jahit tu...
    sakit lak kaki saya yg terasa..huhuhu...

    ReplyDelete
  16. aduhai ngeri munna tgk...seriau rasanya

    ReplyDelete
  17. kesiannya... harap cepat sembuh. Minyak gamat memang bagus.. wajib setiap rumah ade.

    ReplyDelete
  18. aww sakitnyeee! sembahyang mmg tak bole dilambat lambatkan. mujur kena kaki je kak. ngeri sangat :(

    ReplyDelete
  19. mmg terasa jugak kalau suami ckp macam tu. adehhh...

    ReplyDelete
  20. Ya Allah kak... Terkejut MQ... Orang lelaki relax je, kalau kite yg kena, mau meraung sampai hilang suara... Semoga cepat baik ye...

    ReplyDelete
  21. adeh kak ngeri wani tgk...sakit la...siannyer

    ReplyDelete
  22. KAk...scary nya saya tgk. Smoga kaki somi akak cepat sembuh.

    ReplyDelete
  23. wo ho ho3.. x leh nk tgk la.

    ReplyDelete
  24. ngerinya tengok luka tu..harap dh sembuh la ya..

    ReplyDelete
  25. uishhh!!
    gambor bila di zoommmmm tuu..mmg boleh buat kita rasa sakitnya!!huhuhuhuh...

    ReplyDelete
  26. aduh kak..ngerinye lily tgk...
    Alhamdulillah dah bertambah baik...

    ReplyDelete
  27. aduhai tkjut kita tgk !! trus tk jd baca kak. tkthu apa citer. hope smuanya baik2 saja ye? sbr ye kak...

    ReplyDelete
  28. aduh ngeri nyeee...moga cepat sembuhla..

    ReplyDelete
  29. adoi kak oii...tetiba rasa ngeri perut saya ni..saya bkn boleh tgk mende2 gini..seriau tau..

    ReplyDelete
  30. banyaknya jugak kena jahit...mesti sakitkan...takut saya tengok....

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...