Wednesday, July 18, 2012

SYAFIQA MELVIN SELAMAT BERNIKAH DGN DATUK ZAINAL

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

haaa sape kenal ??? sape kenal sila goyang2 kepala ehhh ekekeke .. tuah ayam nampak di kaki .. tuah manusia siapa yang tahu kan ??? omak aihhhhhhhhh bertuah badan .. dpt datuk ... datuk dapat anak daroooo .. ekekekek ... feeling mudeeelahh datuk zainal niee kan .. haa kalau tgk pic dah gaye abang long dan adik bongsuuu lak ... ekekek .. apa2 punnn bersama2 kita doakan kebahagiaan mereka ..;))

Selamat Pengantin Baru diucapkan kepada Syafiqa Melvin merupakan pemenang rancangan realiti Gadis Melayu musim kedua yang telah pun selamat bergelar isteri kepada Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Pulau Pinang, Datuk Zainal Abidin Osman pada 13 Julai lalu.

Mereka dinikahkan oleh Naib Kadi Parit Buntar, Mohd Khori Junus pada jam 10.30 pagi dengan disaksikan seramai 50 tetamu undangan di rumah pengantin perempuan di Taman Seri Semarak. Pihak pengantin perempuan menerima mas kahwin telekung serta al-Quran dan juga wang hantaran dalam bentuk cek yang tidak didedahkan jumlahnya.





woweiiiiiiiiiiii bernikah dekat2 bulan poseee nie ... DATUK leh tahannnnnnnnnnnnn kaaaaaaaaaaaaaa
upssssssssssssssssss terlebey sudahhh ! ekekekke
( kalau dulu .. org tua2 x kasi nikah dekat2 ngan bulan poseee .. ciannn kat pengantin kena pose jugak muahahhaha ) ada betul nyeee kan kan kan ???

ps : kami disini telah melakukan solat hajat buat as dan bb dia .. harap2 bb stabil , baru sekejap rakan2 pergi melawat balik , khabarnya bb masih dlm kawalan rapi .. sdg menunggu DR pakar .. ya allahh harap2 bb x ada perkara yg teruk terjadi .. dgr2 pendarahan bb terjadi akibat henjutan buaian yg agak kuat dan menyebabkan bb sawan .. huhuhu begitulah yg akk dgr , as hantar bb ke pengasuh ... x tahu nak cakap apa dah .. sama2 kita doakan bb melewati saat2 kritikal ini ..

28 comments:

  1. siapa dia ni ek..tak kenal...tp selamat pegantin baru...

    hahaah betul kak betul..g yg nikah ujung bulan 6 pun..masa poser sorg kena duduk dlm bilik..sorg kena duduk ruang tamu...takleh dekat2..elektrik kuat..
    maklumlah br 2 bulan lebih nikah...dh tu berjauhan plak ms tu...heheh kenangan betul...

    ReplyDelete
  2. hahaha kelakar kak ayat last tu
    sian dorg kena posa
    :p

    ReplyDelete
  3. Hahahaha...lawak lah akak nih.

    Saya pon tak kenal gak. Sbb tak tgk pon rancangan tu.

    ReplyDelete
  4. baru kenal dia lepas baca entry akk =P
    cantinya dia kan..tp nampak sama padan je oklah sama cantik sama padan.

    ReplyDelete
  5. mudahan baby tu selamat dan sihat .... jika Allah izinkan ...

    pas ni saman pengasuh tu ..harap nanti jd pengajaran kat org lain .....


    untung bdn muda2 dah jd datin...gebu montok plak tu tahan ke datuk

    ReplyDelete
  6. Tahniah..selamat pengantin baru...
    Untunglah..Muda & cantik wife dia.. :)

    ReplyDelete
  7. munna pun tak kenal...tapi cantik juga pasangan ni....

    p/s : semoga bb kawan kak ieda lekas sembuh

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum Ieda

    kalau orang tua2 dulu tak bagi kahwin dekat dgn bln puasa ni...


    Selamat Menyambut Ramadhan Al Mubarak

    ReplyDelete
  9. ha'aaa btoi gak kan, naper x nyempat2 tgu pas raya?

    ReplyDelete
  10. Tak kisahlah ieda... janji bahagia.

    ReplyDelete
  11. kawen sebelum pose sebab nak raya sebagai datin kot..huhu...

    ReplyDelete
  12. Tahniah Fiqa dan suami.
    Harap bb as selamat.

    ReplyDelete
  13. tak kenal la pompuan ni..datuk tu saya kenal la..

    ReplyDelete
  14. Betuah laa badan dpt datin.. curlast.. :)

    ReplyDelete
  15. tahniah buat mereka, wow!!!! hehehehe, apa yg wow?? kekekekekkeke

    ReplyDelete
  16. hahahhahahaaa.. betul kata Gee tu.. elektrik kuat woo.. bahaya.. hehe.. apa2pun slmt pengantin baru buat keduanya...

    ReplyDelete
  17. hihi.. pernah gak dengar org cakap gitu ;p


    oppsss sy budak2 lg ;p

    ReplyDelete
  18. ye ke camtu...hikhik

    **moga baby as cepat sembuh ye...

    ReplyDelete
  19. kak lau datuk tu bc ayat kak last tu mahu dia saman akk hahahah

    ReplyDelete
  20. Mmmg untung banyak datuk tu..hehehhee..Apa2 pun selamat pengantin baru utk keduanya. Semoga hidup berbahagia hingga akhir hayat.

    ReplyDelete
  21. Akak penah jumpa Datuk Zainal ni masa amek gambar kawen kat Nibong Tebal, Penang. Tinggi orangnya dan tegap lah lagi. PErsonaliti depan orang ramai pun ok..

    Selamat pengantin baru lah utk datuk...

    ReplyDelete
  22. dato ni sangat lah hensem dekat luar..
    saya pernah jumpe masa open house kat kampung amrul dulu
    bekas isteri dia sangat cantikkk
    meninggal sebab kanser
    serius sgt macho dato ni kat luar

    ReplyDelete
  23. tak kenal lor...hehe..ayat last tu lawak ler..

    ReplyDelete
  24. kak..kelakar la...hahahha.. smpai ke situ la pula yea..hahahhaha

    ReplyDelete
  25. selamat pengantin baru buat mereka...kesiannya bb tue...mintak2 tiada apa2yg berlaku...

    ReplyDelete
  26. tp kahwin masa bulan puasa la elokkan sebenarnya...hehee
    nak salahkan pengasuh pn benda dah jadi...moga bb kuat dan sembh mcm biasa...

    ReplyDelete
  27. tp kahwin masa bulan puasa la elokkan sebenarnya...hehee
    nak salahkan pengasuh pn benda dah jadi...moga bb kuat dan sembh mcm biasa...

    ReplyDelete
  28. dh jodoh diorang kan...semoga kekal bahagia la hendaknya

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...