Friday, July 20, 2012

SIMPLE BFAST SEBELUM 1 RAMADHAN

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

erghhhhhhhhhhh lega ! .. kenapa ?? alhamdulillahhh hari nie akk COTI ! ... yehaaaaaa
cuti lahhhh sambut 1 ramadhan esok .. nak bersahur , nak bertarawih ( kononnn padahal peyod .. huhuh ) walaupun x tahu samaada lepas @ tidak berpuasa esok .. namun semangat utk menyambut kedatangan 1st ramadhan ini sgt2 dinanti2kan oleh akk dan kita semua kan kan kan .. soo pagi2 nie .. i make a super simple bfast for me ! ahahhaha for me ?? yesss sbb anak2 dah ke sekolah .. ummi & ayah akk lak ke majlis baca kitab di seberang kampung ... hubby dan nenda dan makan nasi pagi2 tadi ... so !!! i'm alone mengadap macaroni goreng ala kicap ! ... muahahhahaa , bolehlahhhh utk tekak akk sorang  .. x makan layie nie ...

penat , bila cuti nie , biasalahhh kan .. buat semua , settle semua rutin2 harian ummi akk ... dia lak nak relax katanyaaaaaaa huwaaaaaaaaa .. ekekke .. x per2 ... than akk terjah blog ... tegar kan ! ... soo kena update apa yg patut dulu utk sambung kerja2 harian ...

ok lahhh moh layan macaroni ala kicap akk ! ... seriusss super duper simple akk buat ! ... sila jamu mata sbb nie lah bfast terakhir sblm menyambut puasa esok .. ;))




jangan MARA AAAAAAAAAAAAAAAAAA ! ekekke



28 comments:

  1. hari ni ai breakfast roti sosej jer...mlm nnt sahur tataw nak bikin apa lagik...sini poser 15jm gituew

    ReplyDelete
  2. nak mara la ni..pagi2 dah buat errah kecur air liur..hihi..selamat berpuasa kak

    ReplyDelete
  3. selamat bercuti dan selamat menyambut Ramadhan serta salam kemaafan dari saya.Bfast sedap tu kak.

    ReplyDelete
  4. WAHHH CUTI kak yeak...ramai cuti gak kat opis lieya nie...balik kampung rasenye...sambut ramadhan ngan family gitu....

    mmg meletops menu akak...simple2 pun nampak lazaaattt!!

    salam ramadhan al mubarak kak....

    ReplyDelete
  5. selamat berpuasa kak

    sedap tu makaroni, tina pun minat pasta2 ni, tapi kalau untuk makan sorang, mmg merah menyala lah hehe

    ReplyDelete
  6. tbtb pewot lapor tgk macaroni nie..

    selamat berpuasa kak :)

    http://kamiboolat.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. Sungguh menyelerakan..Yummeh..^^

    Selamat menyambut Ramadhan al-mubarak kak..~

    ReplyDelete
  8. Sedappp tuu...

    Selamat menyambut ramadhan..

    ReplyDelete
  9. sy xbekpes lg ni kak....huhuu lapo lak tgk...slmt mnymbt ramadhan ye kak...;)slh slp mohn maaf...

    ReplyDelete
  10. Saya bfast air milo cicah biskut lemak jer.

    Salam Ramadhan utk kak ieda & family.

    ReplyDelete
  11. bestnya...sy bekpes td nga bubur kacang hijau jer td..

    ReplyDelete
  12. feveret saye ni kak,hehehe..slmt berpose kak ieda..

    jemput join GA

    ReplyDelete
  13. simple2 pun kenyang sampai tgahari tu hehe

    ReplyDelete
  14. perghh memena terbaekkkkkkkkkkk la breakfast akak....

    kak...selamat berpuasa juga yer...mohon ampun jika tersalah tulis...(hug...esok dah posa tak bleh hug2) akkekekkekee

    ReplyDelete
  15. adeh kak sedapnyer tgk....saja tau buat wani tergoda hihihi

    ReplyDelete
  16. eida...eida org ke2 akak tengok makan pasta dgn kicap...org pertama ialah husband akak..hahaha...sedap ke da?
    selamat berpuasa ya..maaf salah silap andai ada..:)

    ReplyDelete
  17. nasib baik belum puasa...ekekek...

    Selamat menyambut kedatangan Ramadhan Al Mubarak dan selamat menjalani ibadah puasa yer

    ReplyDelete
  18. makaroni malay version la ni kak..ehehe

    selamat nyambut pose :)

    ReplyDelete
  19. oooo...makn tiub basikal ye...
    sedap tu...

    ReplyDelete
  20. malay version macaroni ni... psti sdap kan kak..

    ReplyDelete
  21. sedapnya....SELAMAT BERPUASA DR IBU UMMI..:)

    ReplyDelete
  22. Amboi makan sendiri ye ieda. Simple pun kakak lihat kecur dibuatnya.

    Selamat menyambut ramadhan dan berpuasa ieda. Maaf juga dari kakak

    ReplyDelete
  23. macaroni cam ni suka letak capsicum byk2..

    ReplyDelete
  24. salam..

    hehe...tak pernah makan sbb x berani nk mkn.. tkt...hehe


    salam ramadhan dari syira. maaf jika ada tersalah bicara.

    ReplyDelete
  25. sedapnya kak...terliur tengok..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...