Tuesday, July 10, 2012

SEMPENA KEDATANGAN RAMADHAN ~ AYUNYA RITA RUDANI

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

hurmm sebenarnya akk malas nak ulas panjang2 kisah terbaru artis yg sgt2 jelita dan ayu pada pandangan akk nie .. akk doakan semoga apa jua tindakan dari mereka mempunyai jalan penyelesaiannya .. semoga mereka berdamai dan mendapat keberkatan dan suluhan bagi kedatangan ramadhan yg mulia ini .. dah x lama kan .. cuma disini akk nak cakap betapa AYU nyaaa rita bertudung !!! ... kan kan kannn seyesss cakap .. terpikat akk akan kejelitaan dan keayuan dia .. menyerlah dengan penggunaan rona purple nie .. adussssss cair hati lelaki yg memandang .. akk punn tgk dah cair semacam .. ekekeke

Rita dan peguamnya, Datuk Mohd Zaidi Md. Zain keluar dari perkarangan mahkamah pada petang Isnin. Foto AZLINA ABDULLAH.

SHAH ALAM: Pelakon Rita Rudaini dan suaminya, pemain bola sepak Angkatan Tentera Malaysia (ATM), Aidil Zafuan Abd. Radzak dinasihatkan oleh Mahkamah Syariah Daerah Petaling di sini untuk berbincang secara baik bagi menyelesaikan masalah rumah tangga yang sedang dihadapi mereka.

Hakim Syarie Wan Mahyuddin Wan Muhammad berkata, pasangan itu sewajarnya berbuat demikian bersempena kedatangan bulan Ramadan tidak lama lagi."Bersempena kedatangan bulan Ramadan adalah lebih baik Rita dan Aidil ambil keberkatan itu dengan berbincang secara baik mengenai masalah rumah tangga mereka.

"Tambahan pula kedua-dua mereka adalah selebriti terkenal dan patut menjadi contoh baik kepada masyarakat khususnya."Kalau tidak boleh selesai juga tiada masalah untuk bercerai secara baik," ujarnya.

Dalam pada itu, peguam Syarie defendan (Rita), Datuk Mohd Zaidi Md. Zain menjelaskan kepada mahkamah, anak guamnya bersedia untuk berbincang secara baik dengan plaintif (Aidil) menerusi perintah mahkamah dan dibawah seliaan peguam masing-masing.

"Sebelum ini kita juga sudah membuat satu perbincangan menerusi Jawatankuasa Pendamai (JPK) yang dianggotai seorang wakil keluarga terdekat kedua-dua pihak tetapi pihak plaintif menarik balik kerana tidak jadi untuk bercerai dengan defendan.

"Bagaimanapun pihak anak guam saya sangat terbuka dengan perbincangan untuk menyelesaikan kemelut ini dan berharap pihak plaintif akan bersetuju dan memberikan komitmen," katanya.
 
bukan kah lebih manis dan sweeet kalau dia terus bertudung macam nie .. ohhhhhhhhhh

semoga dengan kedatangan ramadhan dan syawal yg bakal menjelma , memberikan sinar buat kehidupan rita dan anak2 .. aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn


petikan : mstar online


35 comments:

  1. Amin...mudah2an..Rita diberikan kebahagiaan menjelangnya Ramadhan ini...

    ReplyDelete
  2. dia ni mmg sweet...

    dari dulu lagi saya suka ngan dia ni..saya antara peminat dia yg sentiasa support dia dari belakang...cewahhh...

    semoga kak rita tabah hadapi dugaan ini...

    ReplyDelete
  3. mmg sweet kak..smua wanita kalau bertudung mmg cantik ;)

    ReplyDelete
  4. mmg sweet kak..smua wanita kalau bertudung mmg cantik ;)

    ReplyDelete
  5. mmg cantek..dh la mmg ayu...kalau betudung lg la cantekk....:)

    ReplyDelete
  6. eh cantik pulak tudung rita tu..hihikk

    ReplyDelete
  7. saya doakan moga dia menutup aurat dan jadi muslimah sejati...masya Allah..lawa sungguh kan..slim melim gitu :)

    ReplyDelete
  8. Semoga dapat kesudahan yg baik bt mereka..
    Mudah2an dtgnya Ramadhan membuka lembaran baru..
    Memang ayu kak..
    Ayu giler..
    X make'up pun rasanya dah mmg cantik..
    Apa lg bila berhijab.. ;)

    ReplyDelete
  9. salam kak ieda...

    sori ye sbb izan lambat sangat sampai sini..

    rita ni mmg ayu sgt bila bertudung. macam anak dara je. moga2 kemelut rumahtangga mereka dpt diselesaikan dgn baik.

    ReplyDelete
  10. mmg cantik.. but bilalah kemelut rumahtangga dia nak berakhir ni!

    ReplyDelete
  11. shomel kan??..
    ntah ape kemelut yg melanda rumahtangga dorang..
    iyelah, doa kite sesama muslim ni berakhir ngan cara yg baik la..
    sian kaum kite ni kan, x psl2 tambah lg sorang title yg byk beri tanggapan negatif masyarakat.. ;-p

    ReplyDelete
  12. ayu jer rita pakai tudung...mana tau kan lepas ni dia pakai terus hhihi

    ReplyDelete
  13. Cekal juga Rita dgn ujianNya. Kesian kakak dgn dia dan anak-anak. Moga ada sinar terbaik buatnya...

    ReplyDelete
  14. harap2 pasni dia terus bertudung kan

    ReplyDelete
  15. Kan kan kan kak..Ayu ja tgk. Semoga hatinya terbuka utk berhijab juga.

    ReplyDelete
  16. cantek mmg...xkanlah laki die x terigt2?hik3..

    ReplyDelete
  17. mmg comel la rita..suke dia..tp hal2 peribadi tu mlas nk amik tau..hehe.. =D

    ReplyDelete
  18. Sian rita, doakan yang terbaik buatnya, suami muda mungkin kurang matang huhuhu

    ReplyDelete
  19. mmg x abis2 cerita psl artis ni kan.. kdg2 smp malas dah nak amik tahu.. hehehehe walau apa pun semoga semuanya berjalan dgn lancar dan terbuka hati rita nak terus pakai tudung ni.. mmg cantik sgt dia pakai tudung

    ReplyDelete
  20. ayunya rita..saya mmg dari dulu minat kt rita..huhu

    ReplyDelete
  21. cantiknya dia bertudung bawal adijuma. tapi bajunya ketat sangat. erm... btw alhamdulillah dah melangkah ke satu arah yg lebih baik, iaitu bertudung,.

    ReplyDelete
  22. sebenarnya dia lg cntk bertudung

    ReplyDelete
  23. memg dia cntik ble pakai tudung..semoga ati die terbuak lpas nih nak pakai tudung

    ReplyDelete
  24. yealah..elok selesai secara baik..bila dalam mahkamah..takut semua benda akan keluar..akan akibatkan jatuh maruah

    ReplyDelete
  25. suke tgk muka rita yg cntek nihh..sweet jeww

    ReplyDelete
  26. mmg cantik dia ni ...pakai pula warna ungu ....mmg menawan...semoga ada sinar kebahagiaan buat rita lepas ni

    ReplyDelete
  27. kan... comey sungguh ! arap2 keduanya blh setel dgn baik... kesian anak2 yg masih perlukan ayahnya

    ReplyDelete
  28. stuju sgt klu dia trus brtudung..nmpk lebih sopan..

    ReplyDelete
  29. memang nampak manis jer..:)

    ReplyDelete
  30. konpom saya buat baju raya taun ni kaler pepel hakhakhakkk
    body dia mantop kak jeles hoiiiiiiiii

    ReplyDelete
  31. mmg sgt comel dia bertudung..

    ReplyDelete
  32. Cantik rita bertudung...hubby rita nie tak matang...tue yg jadik gitu..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...