Friday, July 27, 2012

ROTI SARDIN , KERABU PERUT EPAL & ASAM PEDAS IKAN PARANG

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

jangan maraaaaaaaaaaa na .. walau tahu menayang menu makanan adalah makruh tapi sekurang2nya akk dah bagi idea kat uols nak masak apa kan berbuka nie .. soo menu x leh lah disiarkan hari2 kan .. soo sesekali boleh .. kira .. dlm sebulan berpuasa nie kena hadkan tayang menu makan sebanyakkkk hurmmmmmmmmmmm 5-10 kali cukup .. ok kann ekekekke .. 

layan aje lah menu akk dua hari lepas .. menu selepas2 nyaaa ada amik tapi x leh tayang lahh ekekke ;)

 hari tuu terasa nak buat sardin rolls nie .. maka terjadilah roti gulung berintikan sardin & ikan .. kebetulan ada lebih ikan grg berlada .. jadi akk tumbuk dan campurkan sekali ngan sardin .. alhamdulillahhh dptlahh buat lebih dan diagih2kan pada jiran2 .. ;))

 hari tuu sbb dah buats sardin akk beli bubur dua jenis tuu aje 
di PABO selain air soya .. ;)

 kerabu perut bersama epal .. hidangan kegemaran ummi dan akak .. ;))

 asam pedas ikan parang permintaan ayah dan hubby .. ;))
 sayur air petola permintaan anak2 .. macam biasa mereka memang suke masak air macam nie .. ada soohun kann .. memang suke taruk banyak2 ;)

 alhamdulillahhhh .. rejeki yg allah berikan , mee hun tuu pemberian dari jiran .... syukurr .... adakalanya berlebih2 .. ;)
anggah yg dah berjaya puasa setakat nie .. alhamdulillahh dia dan kakak sama sahaja .. setakat nie puasa penuh .. x pernah runggut2 penat .. syukurrr .. hurmmmmmmm berapa pula nak beri duit raya tahun nie erkk ?? ekekeke .. macam tahun lepas sorang dpt rm20 .. hurmmmm kena tambah lah koot .. adehhh kalau ada 
BONUS leh lahhh ekekke ;))





26 comments:

  1. sardine roll akk tu buatkan sy berniat nak buat balik nih..aduhhh teringinnnnnnn.

    tahniah angah.semoga dpt puasa penuh tahun ni.boleh collect duit raya lebih ;)

    ReplyDelete
  2. Dah lamanya tak buat sardin roll. Lsat sy buat thn 2008 kak.

    ReplyDelete
  3. wow akak..bestnye..sgt menyelerakan..bgusla kak..anak2 dr kecik da belajau puasa..hehhe

    ReplyDelete
  4. sedap plak tgk sardin roll tuh..
    my fav parang asam pedas.. ;)

    ReplyDelete
  5. hamboiiihh kak..ini sudah dasyaaattt.. walaupun jarang tayang, tpi byk jenis masakannya yg menghairahkannn...tak aci taww!!!

    ReplyDelete
  6. kak..lap air liur ni ha
    nnt nk buat la sardin roll kt umah MIL weken ni
    tp x tau la dorg suke ke idok
    saya suke jek

    ReplyDelete
  7. as salam akak ieda.. tag akak kat sini :)

    http://nurlyla-bloglist.blogspot.com/2012/07/aku-terjah-akuuu-follow.html

    ReplyDelete
  8. Kak, best je tgk lauk akak..huhuh...
    kalo anak2 dah besar2 camni la gaya lauknye..meriah..kami ni berdua..cam tak lalu nak makan je, coz, Hubby demam..dia kurang lak selera makan, selalu dia la yg habis kan lauk, makan lauk recycle la kak, heheheheh... malam ni berbuka/bersahur dgn mak ayah saya...
    tak sabar! sonok nye...

    ReplyDelete
  9. sardin roll & kerabu mmg kesukaan akak

    ReplyDelete
  10. roti sardin tu dah lama tak mkn, sayur air petola pun dah lama tak makan... asam pedas tu pun dah lama tak mkn... uishhhh byknya mknan yg dah lama tak mkn.

    ReplyDelete
  11. sedap dan lazat nmapaknya masakan akak ni, cantik gmbrnya kak, saya masak time weekend je, sahur masak jugak tp goreng telur, goreng ikan atau goreng udang jek hehehehe

    ReplyDelete
  12. Tu dia...rasa mcm nak buat sardin roll plak ☺☺

    ReplyDelete
  13. sedapnya tgk sardin roll tu...aduhaii~

    ReplyDelete
  14. rajin tui ler akak masak ..

    daku mmg suke msk , tp dh sarat2 ni mood masak makin tingi .. yg kdng2 trpaksa wat dek dgn mood tu psl tumit sakit

    ReplyDelete
  15. kemas la akak punya roti gulung tu..kalau saya buat, memang ada kecik ada beso...haha

    ReplyDelete
  16. menarik tgk sardin roll akak tu

    ReplyDelete
  17. menariks...hehhe belum pernah dengar kerabu bersama epal tu kakk...

    owh saya memang suka time2 posa baca entri masak2 sebab masak sendiri kan masa puasa tu yg kena jenjalan baca menu :)

    ReplyDelete
  18. Banyaknya menu akak...semuanya sedap2...

    ReplyDelete
  19. sedap-sedap lauk tu..asam pedas..kerabu memang fovarite sy..:)

    ReplyDelete
  20. kecur air liur aku tengok

    ReplyDelete
  21. el sllu gak wat sardin rol tu kdg2 wat hotdog rol pun ok gak sedapnye

    ReplyDelete
  22. kerabu perut yg tak tahan tu...hehe..

    ReplyDelete
  23. sedapnyer menu kak ieda hihi...meriah nampak

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...