Friday, July 6, 2012

ROTI GORENG ~ KETAGIHAN SUDAHHH

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

ahaaaaaaaaaaaa akhirnya akk dah berjaya buat roti goreng nie ... bila tgk blogger myra , blogger fieda dan blogger fieza buat .. hati berkobar2 nak mencuba .. hurmmmmmm akhirnya secara x sengaja .. akk TERbuat .. kebetulan ada aiskrim dan roti dirumah .. dlm hati cakap ... bila lagi aku nak cuba buat kan .. sekali terus ambil aiskrim .. ambil roti .. letak aiskrim dan tekup terus , simpan molek2 dlm peti semalaman aje .. 
alhamdulillah dah jadi ... :)


akk buat lapan buku .. buku erkk .. 
semua anak2 makan .. sib baik akk simpan bagi hubby rasa satu .. mak aihhhhhhhhh suke bebenor budak2 nie makan .. nak2 si zahrien tuuuuuuuuuu .. adehhhhhh x cukup satu nak dua .. ;)) dah ketagihannn uuuuuuuuuuu huhuhu


haaaaaa tu dia .. isi dlm akk guna aiskrim campur2 tuu .. menarik kan ..
anak2 siap pesan suh buat layie .. adehhh x leh buat selalu lah kan .. sbb roti grg nie kedap .. banyak serap minyak .. not good sgt utk kesihatan .. hurmmmm sesekali boleh .. akk baru buat sekali lah nie .. minggu depan insyaallah akk buat layie .. simpan buat stok , macam fieda dan fieza cakap ekekek ..




30 comments:

  1. mmg rajin akak ni.. seb baiklah anak sya ni blm pandai minta masak itu ini.. kalau tak mmg kena belajar gak nie.. tp nk lg mudah beli jela.. hehehe

    ReplyDelete
  2. Kak Ieda..memang sedap. Kalau makan , kita pejam mata ja la ya. Tak payah fikir bp byk kalorinya..Kikikiiii..

    ReplyDelete
  3. hee sedap kan.rara suke buat.tp rasa membazir sbb roti tepi2 tu buang je.syg.

    ReplyDelete
  4. wah teruja tgk..tak pernah buat tapi suka makan ais krim goreng nie.. terliur sudah ^_^

    ReplyDelete
  5. akak wat sendiri? waaa...rajinnya...camne nak wat ek kak?

    ReplyDelete
  6. A'a kak, buat banyak2 simpan stok..
    Myra pun ari tu buat lagi, memang jadi ketagih nak makan kan ;)

    ReplyDelete
  7. Wah rajinnya Ieda buat roti ke aiskrim goreng nie....

    ReplyDelete
  8. Nak buat jugak lah...tapi tak tau bila ☺☺☺

    ReplyDelete
  9. klu guna kulit popia ke boleh tak ek .. tp can payah plak nk balut kan .. tak pun kulit karipap ke ....hrrrmmm

    ReplyDelete
  10. sedap erk kak? x penah makan lagi..

    ReplyDelete
  11. sedapnya tgk sis..ada resepi tak...mcm beria benar nak mintak resepi..buatnya tah thn bila pun tak tau...hihi...

    ReplyDelete
  12. salam...
    Salam kenal dari aduka....
    singgah blog sis nie buat saya Lapooooooooooooooooooooooo...

    ReplyDelete
  13. buat selalu sampai jemu..

    ReplyDelete
  14. sy jugak yg x terbuat2 lagi kak.. budak2 memang hantu la klu ngan eskem nih.. sama gak ngan anak2 sy tuh.. hehe..

    ReplyDelete
  15. sana sini sinun dok tayang gambo ais krim goreng... uwaaaaaaaaaaaaaaaaaa...

    tak blh jadi ni.. kena buat jugak.. hehehhe...

    ReplyDelete
  16. kita suka buat tapi tulah..banyak serap minyak..dah ler tengah mendietkan diri nih

    ReplyDelete
  17. macammana nak buat ni??? saya dari dulu kempunan nak makan... huhuhu

    ReplyDelete
  18. wahh menarik...tapi kalau akak kata serap minyak kena hold dulu la kot..masing2 dok perang batuk pulak nih hehehe

    ReplyDelete
  19. rajin tol la ieda..sedap tu!

    ReplyDelete
  20. sedapnya...nk try juga la nnti..:)

    ReplyDelete
  21. Sedapnya kak ieda, maaf dah lama tak dtg sini, blog Aju problem huhu

    ReplyDelete
  22. mmg teruja jgk kak wehhh..tggu je lps 100 hri nak hentam jgk eskrem goreng ni..haha

    ReplyDelete
  23. wah..akak dh buat ye..sedap kan kak..budak2 mmg suka..saya buat lagi kali kedua aritu..sekejap jer licin tak sempat wat stok pun..

    ReplyDelete
  24. wah nampk sedap la kak...ni yg nk kena try juga ni hihi

    ReplyDelete
  25. dah makin ramai blogger buat kan.. sy xbuat pun sbb kurg mkn.. tp pnh la mkn ms kat trg dulu... hihii

    ReplyDelete
  26. Cr nak cuba buat jugak untuk anak2 rasa...hihihi semua orang publish pasal benda nie...

    ReplyDelete
  27. roti goreng? Mula baca tajuk kompius jap, rupanya aiskrim goreng...

    sedap kan, yus pun dah buat.

    ReplyDelete
  28. @~ yus ~ ekekek aah .. ieda pun x perasan .. sepatutnya letak aiskrim grg @ roti grg .. tapi tulis roti grg aje .. ekekek ape2 lahh janji benda sameeee ;))

    hurmm tulah .. dah nak buat kali kedua , cuma roti je x mendatang nie ;)

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...