Sunday, July 8, 2012

QUEHTIAW GORENG & FINGERS ~ HUBBY LUKA TERKENA MATA GRANDER

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

ok2 .. nie menu bfast semalam .. x tahu idea apa layie nak masak .. soo bingkas bangun buat terus quehtiaw grg nie .. alhdmulillahhh makan bersama chic fingers yg memang sentiasa ada stok dlm peti .. tapi dah nak habis dah .. hurmm kena beli layie lah nampak gayanya kan ..

semalam macam2 kisah akk nie .. semalam petang juga hubby akk terjatuh grander dan jari kakinya terkena mata grander yg masing berputar huhu .. bergegas BIL akak membawa dia ke kecemasan Hosp Pekan .. tergamam x tahu nak cakap apa .. nak marah pun ye .. sedih dan nyilu pun ye .. marah sebab apa ??  panjang ceritanya , cuma apa yg akk nak katakan disini , kalau isteri cakap & nasihat , suami x dgr , harus allah tu marah dan murka .. haa sekali x sampai 15 minit akk tegur dan nasihat , anak2 naik atas rumah cakap ayah kaki berdarah !!! banyak !!!! ... hurmmmm x perlah benda dah jadi .. semalam hubby di kejarkan ke HSP Kuantan pula .. bila selesai bersihkan luka dan x-ray , tulang dijari kakinya ada yg patah .. huhuhuhu sib baik lahhh x berlarutan kan ..  



alhamdulillahh siap bfast kami semalam .. hari nie tadi buat nasi lemak sblm ke hsp mengambil hubby


selesai proses di hsp pekan nie .. hubby ke hsp ktn utk proses cuci dan sebagainya .. pagi2 nie tadi akk ke hsp ambil dia kerana dia dah boleh kuar hsp .. oh alhamdulillahh , marah semua ada .. malas nak berleter .. semuanya ada hikmah disebaliknya .. harap mr hubby renung2kan .. ;)) 

sok akk kena temankan dia bawa utk cuci sekali lagi dan buka jahitan .. tgk macam mana .. akk x amik lah pic , sbb x berani .. nyiluuu & ngeri ..
menurut DR , hubby kena ke hsp lagi selang sehari utk cuci luka .. dan pada 24hb nie kena rujuk semula ke hsp untuk pemerhatian selanjutnya .. sbb apa ?? sbb luka kena besi x sama .. mereka khuatir akan kuman dan akan menyebabkan  luka bertambah besar ... aduhhhhhhhhh


ps : ok lah .. nie nak BW jap .. tgk hubby dah ok sikit walau jalan berdencut2 ... harap2 ok lah


25 comments:

  1. utk Quehtiaw: wah! sedapnya... memanglah anak2 akak sihat dan comey sebab mak mereka pandai masak..

    utk hubby akak: Harap akak bersabar, biasalah hubby memang suka buat kerja diorang dan susah nak dengar nasihat wife, saya faham.. tapi itu juga ujian, jgnlah nak bebelkan sgt kat dia nanti menambah luka dijiwa pulak...hehehe ( u r a good wife, kak ^_^)

    ReplyDelete
  2. ushh... ngerinya... macam mana la alatan yang masih beroperasi tu boleh terjatuh... apa pun, next time kena lebih berhati2... harap hubby awak cepat sembuh...

    ReplyDelete
  3. Baru Jumaat lepas yus buat kuey teow goreng juga...

    moga hubby ieda cpt sembuh, jangan marah2 dia ieda, biasalah suami ni suka buat benda yang dia suka buat, kita cakap kadang tak ambil port pun. Apa pun yus tahu ieda nasihat untuk kebaikan dia kan, dan dia bertuah punya isteri perihatin macam ieda...

    ReplyDelete
  4. salam sis...
    lopoooooooooooooo
    setiap kali singgah walupun baru lepas makan

    ReplyDelete
  5. mesti akak sayang & risau kn =) bkn nak marah2 kt hubby punye..

    ReplyDelete
  6. ngerinya dengar semoga cepat sembuh ya.

    sedap sarapan camni..mahu bertambah-tambah ni..:)

    ReplyDelete
  7. saya yg baca ne pun ikut ngeri n ngilu kak..moga hubby cpt sembuh yea..

    ReplyDelete
  8. sabar ya.. mudah2an cepat sembuh

    ReplyDelete
  9. smoga husband akak cepat sembuh..

    ReplyDelete
  10. menyelerakan sungguh koewteow akak tu...yummeh..

    Alahai..lily dengar pun rasa nyilu kak...moga suami akak cepat sembuh..

    ReplyDelete
  11. adehhh... sabar je la kak.

    ReplyDelete
  12. sedapnye tgk QUEHTIAW tu....menyelerakan hihihi

    ReplyDelete
  13. aduhhh.. baca je pun dah ngeri..
    moga hubby kak ieda cepat sembuh ya

    ReplyDelete
  14. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  15. tergoda tengok gambar makanan..btw, semoga suami akak cepat sembuh :)

    ReplyDelete
  16. nampak sanga.t sedap tau.

    ReplyDelete
  17. quehtiaw kakieda itu sggh mengoda..kalah kat restoran.win suka quehtiaw grg itu.
    *harap hubby kakieda baik2 saja..

    ReplyDelete
  18. kak ieda..sedap nmpk makanan2 tu..
    ngeri plk saya dgr hubby akak kena tu..moga cepat sembuh..

    ReplyDelete
  19. adoiiii seriau pulak sy bc kisah hubby akka tu.. tp bygkan time tu tgh berpusing lagi.. adehh...

    ReplyDelete
  20. sedapnye keuytiow tu......kak ieda tkt pulak wani dgr hubby kak kena tu...semoga cpt sembuh yer :)

    ReplyDelete
  21. betul tu.. sbg suami kdg kala kena ambil berat dan dgr juga nasihat dan leteren si isteri tu. kdg2 apa yg isteri marahkan dan leteren tu ada benarnya.. cuma mungkin kita sbg isteri pun perlu cari cara yg lebih berhemah kot utk menegur para2 suami ni kan..

    ReplyDelete
  22. Sy bc pun nyilu, besar ke tempat yg kn tu kak, tp klu sampai kn jahit tu kira luka agak dlm la kan kak...ish! kn jaga elok2 tu kak, takut bnanah, kn jaga makan la kan, sbb kn besi...

    Apa2 pun koeytiaw akak ttp nmpk sedap, tertarik sy tau...huhu

    ReplyDelete
  23. sedapnya...terus rs nk pi lunch..

    harap luka kt kaki hubby akak tu tak seriuslah ya..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...