Monday, July 2, 2012

PULUHAN JUTA UTK BERPISAH ~ TOM CRUISE & KATE HOLMES

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

alhamdulillah ... hari nie walau terasa diri nie serba x kena .. namun perasaan itu terpaksa ku lontarkan jauh2 dari diri ini , sedih dan pilu x henti melanda hati .. ku pujuk hati ini utk tabah harungi dan melangkah , x mahu ikutkan perasaan , risau ia membunuh kecerian pagi ini .. ciuman diberikan buat anak2 tersayang , masih terngiang di telinga pabila malam tadi anak kecil ku memujuk ku " IBU , jgn lah nangis ... adik kan ada .. adik temankan ibu tidur .... nanti ayah balik " huhuhu ya allahhh makin berjujuran air mataku ini .. wahai anakanda ku , tkasih kerana memahami kedukaan ibu .. 

syyuhhh2 pergi jauh perasaan ini .. ku lemparkan senyuman buat anda sekali di pagi ini dengan kisah sedih penceriaan pelakon TOM CRUISE dan isterinya KATE HOLMES .. hurmm kawin cerai dah menjadi mainan orang barat disana .. soo x der yg menghairankan kita .. sbb ada diantara mereka tidak pun berkahwin .. selepas beberapa tahun bersama barulah ada rasa nak kawin .. soo its normal utk mereka ..

apa yg menarik minat akk adalah perceraian yg melibatkan berpuluh2 juta ! ... wahhhhh kayooo wehhh .. sekelip mata sahaja .. asal bercerai kayoo ... bercerai kayooo .. no wonder di kalangan artis barat nie x kesah akan perceraian kan .. sbb dpt imbuhan yg sgt2 lumayan .. kalau kita di malaysia nie dpt imbuhan macam nie .. mak aihhhhh bagaimanakah gayanya erkkk ....



LOS ANGELES: Aktres katie Holmes dijangka akan menerima sejumlah RM48 juta (ASD15 juta) selepas bercerai dengan aktor dan produser Tom Cruise. Holmes yang memfailkan perceraian selepas lima tahun berkahwin menjelaskan perbezaan pendapat yang tidak dapat dipulihkan sebagai punca keretakan rumah tangga mereka. Dia juga menuntut hak penjagaan tunggal ke atas anak perempuan mereka, Suri, 6.

Pakar-pakar berpendapat, Holmes turut akan menerima wang yang banyak daripada Cruise untuk membesarkan anak mereka. “Cruise memiliki sebilangan besar harta mereka. Holmes akan menerima sebahagian besar daripadanya sebagai nafkah untuk membesarkan anak mereka. Dia (Holmes) hanya perlu menunjukkan Suri memerlukan pengasuh, kereta, pakaian dan temu janji dandanan rambut.

"Gaya hidup Suri yang mewah memerlukan sejumlah wang yang banyak pada setiap bulan,” kata seorang peguam terkenal, Vikki Ziegler kepada laman Hollywoodlife.com.
Selepas kes cerai itu diselesaikan kelak, pasangan itu berhak untuk mengambil bahagian pendapatan masing-masing daripada projek-projek filem mereka bersama sejak November 2006.

Laman femalefirst.co.uk turut melaporkan, Holmes juga dijangka menerima RM9.5 juta (ASD3 juta) bagi tempoh perkahwinan mereka dan rumah agam bernilai RM111 juta (ASD35 juta) di Beverly Hills dekat sini. Memandangkan tempoh perkahwinan pasangan itu tidak menjangkau 11 tahun, perjanjian pra-perkahwinan di bawah peruntukan negeri California yang menetapkan pembahagian harta bersama bagi pasangan bercerai terbatal dengan sendirinya.

sumber : mstar

ps : akk berpuasa hari nie , puasa sunat syaaban dan isnin .. semoga mendapat ketenangan hendaknya .. aminnnnnnnnnn



18 comments:

  1. kalo kat negara kita, tak mampunye nak bercerai sampai jutaan camtu

    ReplyDelete
  2. moga akk tabah selalu dan ceria2 selalu ;)

    org putih ni sgt pelik2..tp yg pelik nilah org kita suka mengikut =P

    ReplyDelete
  3. Akak jang sedih2...ya Smile Be happy...

    Kenapa dorang cerai...kesian anaknya suri..

    ReplyDelete
  4. perh, cerai terus jadi kayo, sangat hebat trend deme ni, ye la duit banyak kan..

    ReplyDelete
  5. Janganlah terjadi perpisahan terhadap kita dan pasangan. Lagipun, apalah yang ada hendak dibahagi2kan...

    ReplyDelete
  6. Salam Ieda.Klu kat Mesia...artis cerai berai mmg dok turun-naik mahkamah jer....duit byk membyr kat lawyer je
    Artis luar negara..loaded2,tu sbb lps bercerai dpt byk $$$$

    ReplyDelete
  7. Penceraian adalah perkara biasa bg diaorg kan. Kak! Selamat berpuasa. Sama kita. And hope akk x mo sedih2 lg tau. Byk sabo ya kak utk apa jua dugaan yg akk terima. Inasyaallah, Allah sentiasa bersama2 kita.

    ReplyDelete
  8. Cara hidup mereka tak sama dgn kita. Harapnya tidak jadi ikutan umat Islam..

    ReplyDelete
  9. apa lah gunanyer duwet jika x bahagia khen...dengarnyer theyols divorce sebab agama yang tom pegang tue...katie x nak suri involve then tom super duper bz keja...katanyer la

    ReplyDelete
  10. selamat berpuasa kak Ieda...

    wow! duit byk tapi..kurang kasih syg, siannye..hub perkahwinan putus di tengah jalan...

    ReplyDelete
  11. semoga sentiasa di kurniakan ketabahan dan ketenangan ye kak ;)

    ReplyDelete
  12. nak bercerai dah?...ari tu kawin bagai nak rak...emmm...entah la..minta dijauhkan dr kita....

    ReplyDelete
  13. perghhh...berjuta2 tu...
    Asal cerai kaya..~

    ReplyDelete
  14. semoga akak tabah :)

    mmg kaya klu asal cerai je dpt imbuhan juta2..sbb tu diorang xhera pun hihi

    ReplyDelete
  15. x sangka diorang ni boleh berpisah..nampak serasi jer..anak pun comel sangat..

    bercerai pun dh tentu terjamin hidup kate tu kan..xde apa nak fikir..:)

    ReplyDelete
  16. akak.. bersabarlah ye. tabahkan hati dan kuatkan semangat.. :)

    org barat mmg kayoooo kak.. tp sekurang2nya tom cruise ni mmg seorg bapa yg bertanggungjawab la kan.. sbb dia bg duit juta2 tu untuk anak2 dia.. :)

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...